اختتامیه استارت آپ کارآفرینی اجتماعی(طرح ملی کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی) برگزار شد

به همت دانشگاه علامه طباطبائی با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری و وزارت کشور اختتامیه استارت آپ کارآفرینی اجتماعی(طرح ملی کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی)با حضور و سخنرانی دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر هما داوودی گرمارودی اولین بانوی رئیس کانون وکلا در ایران، دکتر تهمورث بشیریه دبیر علمی رویدادو آقای محمدرضا رحمت خواه دبیر اجرایی رویدادچهارشنبه 12آذر 1399 به صوت برخط و مجازی برگزار شد.

1_55003.jpg

در ابتدای برنامه دکتر شالچی بیان داشت؛ با پیچیده تر شدن روز به روز جوامع، مسائل اجتماعی هم پیچیده تر می شود و حل آنها نیازمند راه حل های نو می باشد. مواجهه با آنها هم راه حل ساده ندارد و ظرفیت سازمانهای دولتی هم در مقابل آسیبهای اجتماعی محدودیت دارد و نیازمند بازاندیشی در برخورد با این مسائل هستیم. از این رو ورود به بحث کارآفرینی اجتماعی اهمیت پیدا می کند، چراکه حل مشکلات جامعه نیازمند مشارکت گسترده خود جامعه است. بهره مندی از ایده های خلاق و نوآورانه می تواند راهگشا باشد و در این زمینه دانشگاه علامه طباطبائی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری این برنامه را در سطح دانشگاه های 10 استان را کلید زدند تا به حل  مسائل و چالش های اجتماعی بپردازند و این مسئولیت دانشگاه در قبال مسائل و چالشهای اجتماعی است. از طرف دیگر چگونگی حل این مشکلات توسط دانشجو ثمرات زیادی در فرهنگ دانشگاه دارد، با این توضیحات دبیرخانه دائمی کارآفرینی اجتماعی در دانشگاه علامه طباطبائی برای حل مشکلات جامعه راه اندازی می شود.

2_55004.jpg

سپس دکتر سلیمی با توجه به برگزاری این رویداد هدف اصلی دانشگاه علامه طباطبائی از برگزاری این رویداد تاکید بر حمایت دانشگاه برای ادامه پیدا کردن رویدادهای کارآفرینی اجتماعی دانستند و در ادامه به دو نکته در این باره پرداختند. وی افزود: یک پرسش اساسی برای دانشگا ها اینکه دانشگاه ها چگونه می توانند مسئولیت اجتماعی خود را ادا کنند؟ مسئولیت اجتماعی آن بار اصلی آن در کل دانشگاه ها بر عهده دانشگاه های علوم انسانی و علوم اجتماعی کشور است. اینکه در جامعه ما چه مسائلی وجود دارد و اینکه چگونه برای آنها راه حل عقلایی باید پیدا کرد این کار مهم دانشگاه است. عقلانیت درست ما را به شناخت بنیادی تر مسائل رهنمود می کند و منجر به ارائه راه حل های بلند مدت بدون عوارض جانبی می شود و این مفهوم علم نافع و دانشگاه نافع است.

ایشان در قسمت دیگری از سخنانشان به نکته دوم اشاره کردند که: در شرایط جدید دانشگاه به سمت مفهوم دانشگاه کارآفرین پیش می رود و بسیاری از موارد توسعه ای در این راستا قرار دارد. در حوزه های علوم انسانی و علوم اجتماعی ما گونه دیگری از کارآفرینی که معطوف به حل عقلایی مشکلات جامعه است و نه صرفاً معطوف به تولید ثروت، در آن فعالیت می کنند و این روند یک الگوی جدید در فعالیتهای دانشگاه است.

3_55005.jpg

در ادامه دکتر غفاری بیان داشت: یکی از برنامه های مهم که امروز دانشگاه ها و دانشجویان در کنار مهارت تخصصی که کسب می کنند این است که می توانند به دانشی موثر و حرفه ای دست یابند که نیاز جامعه را رفع می کند، فراهم کردن این امکان که دانشجویان چه فرآیندی را طی می کنند تا ایده آنها منجر به عمل شود و این ایده در کارآفرینی اجتماعی پیگیری می شود . امروزه این بستر در معاونت فرهنگی و اجتماعی فراهم شده است تا دانشجویان خود واقعی را کشف کنند و تا کنون فعالیتهای خوبی صورت گرفته است. از طرف دیگر در بحث کارآفرینی اجتماعی بحث روی احصاء و شناخت فرصت هاست، تا دانشجویان از کنش های فردی به کنش های جمعی و کمک جمعی بپردازند. آنچه به این فرصت قوت می بخشد حضور در جمعی است که افق ها و دیدگاه های مشترک دارند. فرصت دیگر که در این میان وجود دارد، آن سرمایه نمادین است که دانشگاه دارد و دانشگاه به حمایت از ایده های دانشج می پردازد و تعامل با سایر مجموعه ها که دارد منابع هستند و تسهیل ری در این امر از دیگر کارهای دانشگاه ها است تا حلقه ارتباطی بین کنشگران را ایجاد کند.

4_55006.jpg

از دیگر سخنرانان و مهمانان این نشست دکتر هما داوودی عضو هیئت علمی دانشگاه ازاد بودند که به جنبه های حقوقی بحث کارآفینی اجتماعی پرداختند و در ادامه دکتر تهمورث بشیریه دبیر علمی رویداد به ارائه گزارش پایانی از رویداد کارآفرینی اجتماعی پرداختند.

در پایان برنامه برگزیدگان رویداد استارتاپ کارآفرینی اجتماعی به شرح ذیل اعلام شد:

رتبه اول: تیم نوکات با عنوان ایده تانمند سازی نوجوانان در حال بازپروری از دانششگاه امام صادق (ع) توسط خانم فاطمه محمدقلی ها

رتبه دوم مشترک:

گروه ماه پیشه تیم با عنوان ایده سایت تخصصی سوء رفتار با کودکان از دانشگاه علامه طباطبائی توسط خانم زهرا ساعی

و تیم کاروز با عنوان ایده طرح شناوری و هوشمند سازی مشاغل دشوار از دانشگاه علم و هنر یزد توسط اشکان صادقی

رتبه سوم: تیم تولید پوشاک سنتی ایرانی اسلامی از دانشگاه تهران توسط خانم زهرا دهقانی