برنامه "نماد" و خط ۱۵۷۰ سبب ارتقا سلامت روان دانش آموزان می شود
وبینار "مدیریت فوریت های روانی-اجتماعی"در قالبطرحسه شنبه های مشاوره ای، با حضور مسعود شکوهی، مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، معصومه اسمعیلی، استاد گروه مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی و رئیس انجمن مشاوره ایران و سیامک طهماسبی، استادیار دانشگاه علوم بهزیستی تهران با همکاری انجمن مشاوره ایران، وزارت آموزش و پرورش و انجمن دانشجویی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی،مسعود شکوهی، در ابتدای وبینار با تقدیر از برنامه سه شنبه های مشاوره ای به عنوان یک برنامه ابتکاری و ارزشمند، گفت: وزارت آموزش و پرورش اهتمام ویژه ای برای اجرا و استمرار این برنامه داشت، چرا که برنامه سه شنبه های مشاوره ای در کنار توانمند سازی، سیستم شناسایی، تشخیص، ارجاع و درمان وزارت که به صورت هوشمند و سیستماتیک انجام می گیرد، اتفاق ارزشمندی است که در سال های اخیر رخ داده است.
وی از راه اندازی خط تلفنی فوریت های روانی-اجتماعی (۱۵۷۰) در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: به زودی فعالیت این طرح در سطح استان ها و مناطق مختلف آغاز می شود. این اقدام برای کاهش آسیب های اجتماعی، ارتقا سلامت روان و رفتار دانش آموزان، والدین آنها و کارکنان آموزش و پرورش پیش بینی شده است. خط ملی نماد می تواند بین مدرسه، دانش آموزان و نیروهای متخصص در مراکز و هسته های مشاوره ارتباط ایجاد کند. شروع غیر رسمی و آزمایشی این طرح از نیمه دوم خرداد ماه و از ابتدای تیر ماه به صورت رسمی آغاز می شود.
شکوهی از راه اندازی تیم های مدیریت فوریت های روانی-اجتماعی اشاره کرد و از آن به عنوان یکی دیگر از اقدامات مطلوب چند ماه اخیر نام برد و گفت:این تیم ها با هدف ایجاد یک بازوی حمایتی و تخصصی در ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره و مداخلات به موقع در سراسر کشور در مراکز استان ها و مناطق راه اندازی شده است و در این مدت کوتاه خدمات چشمگیر و قابل تقدیری انجام شده است. در ابتدای راه هستیم و نیاز به همراهی و همفکری تک تک نیروهای تخصصی و همه معلمان و دست اندرکاران داریم و دست یاری به سمت آنها دراز می کنیم.
معصومه اسمعیلی در ادامه وبینار، از مشاوران به عنوان کسانی که تلاش می کنند نسل نو را بسازند، شاد نگه دارند و با سبک زندگی و هویت ایرانی اسلامی آشنا کنند، نام برد و افزود: مشاوران به نسل نو یاد می دهند که انسان های شریف، شاد و پرنشاطی باشند و هر نقشی که در آینده دارند در آن نقش ها به خوبی جلوه کنند و مسئولیت آن نقش ها را به خوبی بپذیرند.
وی با بیان اینکه انتقال تجربه به مشاوران جوان کار بسیار ارزشمندی است، گفت: بر اساس مشورت با مسئولان آموزش و پرورش، تصمیم گرفتیم با انتقال تجربه به مشاوران جوان تر، طی کردن این مسیر را راحت تر کنیم. بابرنامه ریزی، همکاری و رسیدن به راه حل های درست، به نسل آینده، تاریخ ساز و حافظ هویت ایرانی اسلامی بهتر کمک کنیم.
رئیس انجمن مشاوره ایران با اشاره به برنامه موفق سه شنبه های مشاوره ای در دانشگاه علامه طباطبائی، بیان کرد: در این سال ها افراد بسیاری تلاش کردند این مدل را در دانشگاه های خود اجرا کنند. بنابراین با همکاری آموزش و پرورش تصمیم گرفتیم برنامه سه شنبه های مشاوره ای را در سطح وسیع تر و با حضور استادان برجسته دانشگاه های دیگر برگزار کنیم تا دانشگاه ها، سازمان ها و علاقه مندان دیگر نیز بتوانند در این برنامه شرکت کنند و از تجربه های دیگران بهره مند شوند.
در بخش دیگری از وبینار سیامک طهماسبی گفت: شش سال از نگارش سند ائتلاف ملی نماد می گذرد و پنج سال هم از اجرای نماد نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان گذشته است. نماد در ۳۵ منطقه کشور در حال اجرا است و با تمام فراز و فرودهایی که در طول این سال ها داشته به حیات خود ادامه داده است و تلاش شده که هر سال کامل تر و مشکلاتش کمتر شود.
وی با اشاره به غربالگری ها و مداخلات موثری که در سال تحصیلی جاری انجام شد، افزود: راه اندازی خط ۱۵۷۰ می تواند کامل کننده بسیار خوبی برای طرح نماد و قسمت فوریت ها باشد ولی مهم است که به درستی اجرا شود و همیشه باید پاسخگو باشد.
استادیار دانشگاه علوم بهزیستی تهران عنوان کرد: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان اردیبهشت سال گذشته ابلاغ شد. این قانون یک قانون جامع و مادر در حوزه حقوق کودکان به شمار می رود. متخصصان این حوزه سند ائتلاف نماد و قانون حمایت از اطفال را دارند که در هردوی آنها وظایف دستگاه ها و آموزش و پرورش آمده است و می تواند مبنایی برای همکاری های بین بخشی و مطلع شدن از حقوق کودکان و نوجوانان و همچنین حدود مداخلات باشد. بهتر است افرادی که نقش حامی را برای کودکان و نوجوانان دارند، این قوانین را کامل یاد بگیرند و در چارچوب این قوانین مداخلات را انجام دهند.
وی در ادامه به برنامه سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان ام.اچ.گپ اشاره کرد و اظهار کرد: این برنامه برای این بود که شکاف هایبهداشت روانی را در جوامع پرکند. در این برنامه به افرادی که در نظام سلامت روان با مردم ارتباط دارند ولی متخصص نیستند تکنیک هایی برای مداخله اولیه آموزش داده می شود تا به سلامت روان جامعه آسیب نرسانند. بر این اساس کتاب هایی به عنوان ام.اچ.گپ تهیه و در ۹۰ کشور اجرا شد. این کتاب ها در نماد نیز ترجمه شده و در اختیار افراد قرار گرفته است.
طهماسبی در پایان بر دشواری، اهمیت و ضرورت مشاوره تلفنی تاکید کرد و گفت: افرادی که قصد دارند در حوزه ۱۵۷۰ فعالیت کنند، بهتر است تمام کتاب های نماد و کتاب های ترجمه شده را مطالعه و همچنین تجربه کسب کنند. افرادی که مهارت کافی دارند و در مشاوره توانمندی، تخصص و اثربخشی خوبی دارند باید در جایگاه مشاور تلفنی قرار گیرند.
انتهای پیام/
نظر شما :