معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری مطرح کرد: حضور ۸۰ درصدی کانون های دانشگاهی در نهمین جشنواره ملی رویش
آئین افتتاحیه نهمین جشنواره ملی رویش ویژه فعالیت های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی کانون های فرهنگی و اجتماعی، با حضور دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، محمدهادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر حسین سلیمی رییس دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی در بستر مجازی برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر غلامرضا غفاری، در ابتدای این مراسم با اشاره به عناصر تعیین کننده کمیت و کیفیت زندگی تحصیلی دانشجویان، گفت: تمام دوره تحصیل، منحصر به کلاس های تحصیلی، آزمایشگاه وکارگاه نیست بلکه بخش قابل اعتنایی از آن در کنشگری و فعالیت دانشجویی اهمیت پیدا می کند. این فعالیت ها موجب طراوت و بالندگی در دانشگاه و دوره تحصیلی می شود. یکی از نمادها و مجموعه های کلیدی بالندگی دانشگاه، کانون های دانشجویی هستند که پر تعدادترین و متنوع ترین فعالیت ها را انجام می دهند و باعث کنشگری دانشجویان در عرصه های فرهنگی و اجتماعی می شوند.
وی عنوان کرد: از سال ۱۳۹۶ تاکنون کانون های فرهنگی با رشد قابل توجهی به بیش از هفت هزار کانون افزایش یافته اند. افزون بر این تحرک و تلاش دانشجویان در این عرصه چشمگیر بوده است. به طور مثال در این جشنواره ۸۰ درصد از کانون های دانشگاهی فعالیت های خود را ثبت کرده اند که این نشان از کنشگری، توجه و مشارکت دانشجویان دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: عامل انسانی و کنشگری باید به صورت کلان تقویت شود تا دستاورد و نتیجه داشته باشد. آنچه برای رشد و توسعه جوامع در عرصه فرهنگی و اجتماعی تعیین کننده است، هنر حضور در صحنه های مختلف است. این حضور باید مبتنی بر فعالیت های تشکیلاتی، داوطلبانه و آگاهانه باشد که کانون های دانشگاهی دارای این ویژگی ها است.
وی بیان کرد: وقتی فرهنگ را به صورت نهادی نگاه کنیم، برای اثرگذاری آن باید نهادسازی لازم انجام شود. جوامعی که از نهادسازی متنوع تری برخوردار هستند، نقش ها و کنشگری های بیشتری را از خود نشان می دهند. این ایفای نقش برآیند چیزی است که امروزه تحت عنوان توسعه و پیشرفت از آن یاد می شود. توسعه در گرو داشتن قابلیت است و کانون های دانشجویی مهم ترین بستر و فرصت برای نشان دادن قابلیت و نهادسازی اجتماعی و فرهنگی هستند.
غفاری گفت: هنگامی که از دانشگاه اجتماعی صحبت می شود نیاز به واسطه ها و محرک هایی است. در بین محرک ها و واسطه ها، کانون های دانشجویی، نقش نخست را دارند. اگر به دنبال داشتن وسعت نظر، مدارا، قوت، بصیرت و بینش هستیم باید برای رسیدن به آنها تلاش و فعالیت کنیم. چرا که محصول این تلاش و فعالیت وقتی سازماندهی شود، می تواند اثرگذارتر باشد.
در پایان این مراسم نمایشگاه مجازی این جشنواره به آدرس https://rooyeshfest.namayesh.irfest.ir/توسط دکتر غفاری افتتاح شد.
نظر شما :