جشنواره رویش، زمینه ساز فهم پدیده های اجتماعی و دانشگاهی به عنوان پدیده های فرهنگی است

۰۱ تیر ۱۴۰۰ | ۰۰:۳۳ کد : ۱۵۱۴۷ اخبار فرهنگی کانون ها
آئین افتتاحیه نهمین جشنواره ملی رویش ویژه فعالیت های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی کانون های فرهنگی و اجتماعی، با حضور دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، محمدهادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر حسین سلیمی رییس دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی در بستر مجازی برگزار شد.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر حسین سلیمی، رییس دانشگاه در آیین افتتاحیه نهمین جشنواره ملی رویش با ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی از جشنواره ملی رویش، گفت: جشنواره رویش با وجود داشتن مدت زمان کوتاه، توانست اثر عمیق خود را نشان دهد. امید است که زمینه ساز فعالیت های فرهنگی عمیق تر و گسترده تر در دانشگاه های کشور شود.

وی بیان کرد: ما در جامعه امروز، به خوبی درک می کنیم چرا بسیاری از جامعه شناسان و اندیشه ورزان، همه چیز را در جامعه فرهنگی می دانند و فرهنگی می بینند و چرا معتقدند، ریشه حل و فصل و گره گشایی در بسیاری از موارد در فرهنگ است. این یافته علوم اجتماعی جدید را امروز در جامعه با تمام وجود حس می کنیم که همه چیز رنگ و بو و عمق فرهنگی دارد.

سلیمی ادامه داد: دلیل اینکه بسیاری از اقتصاددانان مسائل و مشکلات اقتصادی را درک می کنند و حتی راه حل های آن را می دانند ولی در عمل با بن بست های متفاوت روبرو می شوند، این است که رفتار اقتصادی، گونه ای رفتار فرهنگی است. تا زمانی که نظام های معنایی و فرهنگی در حوزه رفتار اقتصادی اصلاح نشود، نمی شود مسائل را فقط به شیوه مکانیکی حل کرد.

وی عنوان کرد: اینکه ما در فضای سیاست ورزی خود هنوز شیوه نقد، گفت و گو و هم اندیشی را نیاموخته ایم و فکر می کنیم اثر گذاری در حوزه سیاسی با پرخاشگری و نوعی خشونت گفتاری و تقابل های مصنوعی امکان پذیر است، به این دلیل است که نمی دانیم، سیاست ورزی گونه ای از فرهنگ است. تا وقتی که درک نکینم در ساختار اندیشه های سیاسی و معنایی جاری در سیاست، مسائل و مشکلات از مسیر گفت و گوی هم افزا حل شدنی است، تلاش می کنیم با پرخاشگری و تندروی در عرصه سیاست تاثیرگذار باشیم.

رییس دانشگاه علامه طباطبائی افزود: درست کردن شرکت های دانش بنیان، افزایش آمار مقالات و تعمیق در آموزش برای بارور کردن دانشگاه کافی نیست. همه این مسائل، پدیده های فرهنگی هستند که اگر نتوانیم بنیاد آنها را به گونه ای مناسب در درون دانشگاه ها فراهم کنیم از آموختن اطلاعات و یا انتشار مقالات بهره چندانی نخواهیم برد.

وی خاطر نشان کرد: جشنواره رویش، جشنواره ای است که می تواند زمینه ساز فهم پدیده های اجتماعی و دانشگاهی به عنوان پدیده های فرهنگی شود و در اندیشه سیاست گذاران حوزه علم و فناوری این نکته بنیادین را نهادینه کند که نمی توان از مقوله فرهنگ، اندیشه ورزی و تمرین در حوزه فرهنگ غافل شد و فقط با سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری، دانشگاه را به مسیر اصلی بازگرداند.

سلیمی در پایان گفت: امیدوارم هم اندیشی هایی که در مسیر این جشنواره در حال انجام است، زمینه ای را ایجاد کند که درک کنیم، ریشه همه پدیده های اجتماعی و البته دانشگاهی در فرهنگ است و لازم است سازوکار و سرمایه گذاری متفاوتی در این حوزه داشته باشیم.

در ادامه دکتر شالچی با اشاره به فعالیت بیش از هفت هزار کانون در سراسر دانشگاه های کشور گفت: بخش مهمی از سرزندگی دانشگاه ها را مدیون کانون ها هستیم. جشنواره ملی رویش به طور خاص به عنوان رخداد اصلی کانون های سراسر کشور، فرصتی است برای قدردانی از کانون ها و فعالان فرهنگی که در سراسر کشور فعالیت می کنند. کارکرد اصلی جشنواره ها، نشان دادن جایگاه ها، مبادله تجربه ها و فرصتی برای آموختن از یک دیگر است.

وی اظهار کرد: کانون ها توانسته اند جایگاه خود را در حیات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها تثبیت کنند. چیزی را که سبب زیست و فرهنگ دانشگاهی است، بیش از هر جای دیگری می توان در کانون ها دنبال کرد. امیدواریم این جشنواره فرصتی در جهت ارتقا جایگاه کانون ها، شناخت مسائل، چالش ها و کمک بیشتر به فعالان کانون ها در سراسر دانشگاه های کشور باشد.