جهل به قوانین از کارآفرین رفع مسئولیت نمی کند

۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۰:۵۵ کد : ۱۵۴۵۱ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۵۰۳
دومین نشست از پیش رویداد "رادمان" با عنوان "کارآفرینی دختران دانشجو و دانش آموخته" به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی و اداره کل امور بانوان شهرداری تهران در بستر مجازی برگزار شد.
جهل به قوانین از کارآفرین رفع مسئولیت نمی کند

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی، دومین نشست پیش رویداد "رادمان"، با عنوان "کارآفرینی دختران دانشجو و دانش آموخته" با حضور دکتر هدی غفاری، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی و مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده، به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و اداره کل امور بانوان شهرداری تهران به صورت مجازی برگزار شد.
دکتر هدی غفاری، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی و مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده در ابتدای این نشست با ورود به چالش های حقوقی حوزه کارآفرینی زنان، گفت: کارآفرینی نسبت به رویدادهای دیگر در حوزه زنان کار جدیدی است و با چالش های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حقوقی همراه است. افرادی که قصد ورود به حوزه کارآفرینی را دارند باید با قوانین حقوقی آشنایی لازم را داشته باشند، چرا که جهل به قوانین نه تنها از کارآفرین رفع مسئولیت نمی کند بلکه در مسیر کار اشکال ایجاد می کند و باعث خسارت می شود.
وی افزود: بانوان و دخترانی که در حوزه کارآفرینی، ابتدای راه هستند، آنقدر پیگیر رفع موضاعات فنی می شوند که از مسائل حقوقی و قانونی غفلت می کنند و نپرداختن به مدل های خاص قراردادها در حوزه کارآفرینی، نحوه تعامل با کارکنان، بنیانگذاران و سرمایه گذاران در مراحل مختلف، چالش های جدی را برای آنها ایجاد می کند.
غفاری با بیان اینکه نخستین چالش های حقوقی که در مرحله شکل گیری کارآفرینی به وجود می آید، چالش های سرمایه گذاری و جذب سرمایه است، ادامه داد: ارتباط بین بنیانگذاران و سرمایه گذاران بسیار مهم است به همین دلیل این ارتباط باید به صورت حقوقی و در قالب قرارداد مشخص شود تا در هنگام بروز اختلافات جدی، رفتار حقوقی جایگزین ارتباط های انسانی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به شرط های اصلی و قابل بیان در قرارداد، عنوان کرد: در قرارداد باید هدف از انعقاد قرارداد و موضوع آن مشخص باشد. آورده هر کدام از بنیانگذاران، سرمایه اولیه و محل تامین آن، دارایی های فکری، مالکیت های فکری و معنوی در حوزه کسب و کار به طور کامل مشخص شود. همچنین ساختار مالکیت یعنی درصد مالکیت نسبت به دارایی باید ذکر شود. سمت، تعهد و حقوق هر کدام از بنیانگذاران، نحوه تعیین ارزش گذاری استارتاپ و محرمانگی و حفظ اطلاعات مربوط به استارتاپ باید به صورت دقیق در قرارداد بیان شود.
وی در ادامه با تاکید بر ثبت قانونی ایده و شرکت، افزود: اگر ایده یا شرکتی به ثبت قانونی نرسد، در صورت موفقیت ایده و شرکت هیچگونه حق و مالکیت حقوقی در خصوص آن به وجود نمی آید و باعث ایجاد خسارت برای ایده پردازان می شود. بنابراین با ثبت شرکت، شخصیت حقوقی مستقل برای آن کسب و کار به وجود می آید و این استقلال سبب ایمنی شرکت از خطر توقیف طلبکاران شخصی از بنیانگذاران می شود. همچنین مسئولیت بنیانگذاران در قبال بدهی های احتمالی شرکت محدود می شود و هر کدام به نسبت سهمشان در پرداخت بدهی مسئول می شوند.
غفاری با مهم دانستن حفط مالکیت مادی و معنوی استارتاپ ها و موضوع عدم افشای اطلاعات، بیان کرد: با شروع کار هر استارتاپ و فعالیت های کارآفرینی، اطلاعات حیاتی مانند ایده های ناب وجود دارد که حفاظت از این اطلاعات بسیار مهم است. بنابراین داشتن قراردادهای عدم افشا بسیار اهمیت دارد تا در طی زمان و با رونق و گسترش کسب و کار، بتوان مشکلات حقوقی پیش آمده را از طریق قانون حل کرد.
وی در پایان سخنان خود با تاکید دوباره بر آشنایی پیدا کردن به قوانین حقوقی در حوزه کسب و کارهای نوین و استارتاپ ها، گفت: کارآفرینان باید از قوانین مالیاتی و قوانین بیمه و تامین اجتماعی آگاهی داشته باشند. همچنین نسبت به داشتن قرارداد اصرار داشته باشند چرا که در هنگام بروز اختلاف در بین طرفین، دادگاه بر اساس قرارداد رای نهایی را صادر می کند. 
گفتنی است رویداد "رادمان" (راهکار آفرینی در مسائل اجتماعی نوین) به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی و با همکاری مرکز جهاد دانشگاهی این دانشگاه، به منظور ایجاد بستر برای حضور پررنگ و تاثیرگذار دانش آموختگان علوم انسانی و اجتماعی در فضای استارتاپی و حل مسائل جامعه با رویکرد علوم انسانی و اجتماعی برگزار می شود. قبل از برگزاری رویداد اصلی نیز مجموعه گفت و گوهایی با حضور اندیشمندان، فرهیختگان و کارشناسان برجسته کشور برگزار می شود.


نظر شما :