نشست علمی مهارت افزایی مصاحبه (شغلی-تحصیلی) رشته مددکاری اجتماعی برگزار شد

۱۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۲۳:۴۸ کد : ۱۵۶۴۱ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۳۷۱
نشست علمی مهارت افزایی مصاحبه (شغلی-تحصیلی) رشته مددکاری اجتماعی به همت انجمن علمی دانشجویی مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، پنجشنبه ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۰ در ساعت ۲۱:۳۰ برگزار گردید.
نشست علمی مهارت افزایی مصاحبه (شغلی-تحصیلی) رشته مددکاری اجتماعی برگزار شد

به گزارش معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی دکتر ولد بیگی دانشجوی دکتری مدد کاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: موضوع بسیار مهمی که از ان باید بحث شود دست کم نگرفتن مصاحبه‌ها و مهارت‌های لازم برای مصاحبه است.
او گفت: تمام دغدغه‌ها و تحصیلات دانشجو و حتی سرنوشت و مسیر زندگی می‌تواند در آن چند دقیقه مصاحبه خلاصه شود. موفقیت یک نفر در مصاحبه شغلی در واقع می‌تواند مسیر سرنوشت ما را تعیین کند و به طور مستقیم به کلیت و کمیت و کیفیت زندگی ما ارتباط دارد.
وی افزود: مهارت‌های مصاحبه، تعیین کننده‌ ترین عامل موفقیت شغلی و تحصیلی ماست و ارتباط مستقیمی با سرنوشت و مسیر زندگی و کمیت و کلیت و کیفیت زندگی هر یک از ما دارد؛ بنابراین لازم است هر یک از ما این موضوع را کاملاً جدی بگیریم و تا جایی که امکان دارد مهارت‌های شخصی خود را برای انجام بهتر مصاحبه‌ها ارتقا بدهیم.
دکتر ولدبیگی بیان کرد: این نشست به سه بخش تقسیم می‌شود یک بخش کلی یعنی مبانی و مهارت‌هایی که در مصاحبه‌ها به صورت جنرال مهم است مهارت‌هایی که در مصاحبه چه در مصاحبه‌های تحصیلی و چه مصاحبه شغلی لازم است و بخش دوم مهارت‌هایی که در مصاحبه‌های تحصیلی مهم است و در نهایت مهارت‌هایی که در مصاحبه‌های شغلی که در حرفه مدد کاری مهم است.
وی با اشاره به اهمیت موضوع عزت نفس و اعتماد به نفس گفت: مفهوم عزت نفس با مفهوم اعتماد به نفس کاملاً متفاوت است. این دو موضوع با هم ارتباط و همپوشانی دارند و مکمل هم هستند ولی دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند؛ که متاسفانه در محافل علمی و در بین متخصصان گاهاً اشتباه به کار می‌رود اما در واقع و به بیان کلی عزت نفس با احساس ارزشمندی و اینکه به چگونگی احساس کلی افراد در مورد خود اشاره دارد و اینکه چقدر برای خود احترام و عزت قائل هستیم.
وی افزود: میزان رضایت از خود و احساس ارزشمندی موضوع اصلی عزت نفس است؛ یعنی فردی که عزت نفس پایینی دارد می‌تواند خود را همواره سرزنش کند احساس گناه و عذاب وجدان کند و در کل تصویر مخدوش و نادرست از خود داشته باشد اما مفهوم اعتماد به نفس یعنی باور به خود و توانایی‌هایی که در زمینه‌های خاصی به دست می‌آوریم است. در واقع اعتماد به نفس مربوط به مهارت‌ها است و توانایی‌هایی که ما می‌توانیم در زمینه خاصی به دست بیاوریم. این دو مفهوم ارتباط معنادار و همپوشانی با هم دارند اما به این معنی نیست که کسی که اعتماد به نفس بالایی دارد می‌تواند اعتماد به نفس بالایی هم داشته باشد.
دکتر ولد بیگی بیان داشت: اگر عزت نفس و اعتماد به نفس را تشبیه کنیم، ساختمان شخصیت هر انسانی پنداسیونش عزت نفس است و نمای آن می‌تواند اعتماد به نفس باشد؛ پس ریشه و اساس و بنیان زندگی هر انسان می‌تواند عزت نفس را تعیین کند و با آن دستاوردهای که می‌توانیم داشته باشیم مسیر زندگی را به نحوی مشخص کند. برای همین اعتماد به نفس نگرشی است که ما نسبت به توانمندی‌هایمان در راستای موفقیت داریم؛ و ویژگی اصلی اعتماد به نفس ایمان داشتن به آن توانایی‌ها و ویژگی‌های مثبت خودمان است. احترام گذاشتن به خود و انتظار احترام دیدن از سوی دیگران یکی از مهمترین ویژگی‌های کسانی است که عزت نفس دارند؛ ممکن است فردی اعتماد به نفس کمی داشته باشد اما از عزت نفس بالایی برخوردار باشد.
در ادامه اشاره کرد: یکی از موضوعات پایه که در مصاحبه‌ها اهمیت دارد مهارت مدیریت استرس است. همه ما می‌دانیم که استرس، پیامد فرایند ارزیابی خود ما از وضعیت و شرایطی است که هست و یک پاسخ طبیعی به شرایط و موقعیت‌های غیر طبیعی است.
وی مسئله بعدی در مهارت افزایی مصاحبه را دانش خودشناسی می‌داند و گفت: در حرفه مددکاری اجتماعی، خود اگاهی مددکار اجتماعی به عنوان مهمترین اصل مطرح می‌شود؛ و این دانش می‌تواند در همه ابعاد زندگی ما کمک کننده باشد. خودشناسی در کلیت زندگی ما می‌تواند تاثیرگذار باشد و همچنین در بحث مصاحبه هم، ما اگر دانش خودشناسی خود را ارتقا دهیم طبیعتاً نقاط ضعف و قوت خود را می‌شناسیم و می‌توانیم یک مصاحبه موفق را تجربه کنیم.

او سومین مسئله را مهارت فن بیان معرفی کرد و گفت: همانطور که بحث خود شناسی مهارت مدیریت استرس و... در کلیت زندگی مهم است مهارت فن بیان هم اهمیت دارد که در بحث مصاحبه اهمیت مهارت فن بیان دو چندان می‌شود؛ و لازمه موفقیت یک مددکار اجتماعی در حرفه‌اش خودشناسی و مدیریت استرس و مهارت فن بیان و... است و در مصاحبه‌ها نیز اهمیت تمام اینها دو چندان می‌شود.
دکتر گفت: یک سال مهم اولیه که در همه مصاحبه‌ها مطرح است این است که خودتان را معرفی کند چه در مصاحبه شغلی و چه مصاحبه تحصیلی. این سؤال باید با آمادگی تمام جواب داده شود که این سؤال اول است که بسیار مهم و تعیین‌کننده است و اتفاقاً سؤال خیلی زیرکانه‌ای است تا به صورت کلی ارزیابی خودمان را از خودمان داشته باشند.
وی بیان کرد: اگر مصاحبه ما، مصاحبه شغلی بود طبیعتاً بعد از معرفی خود باید به طور کلی به فعالیت‌های مرتبط با آن فیلدی که دعوت به مصاحبه شده‌ایم صحبت کنیم و نیازی به گفتن علایق و سلایق و وضعیت خانوادگی و تجرد و... نیست. در مصاحبه باید از حاشیه رفتن پرهیز کنیم و در عرض چند دقیقه مصاحبه را جمع کنیم.
دکتر افزود: موضوع عمومی دیگری که باید اجرا شود موضوعاتی مثل پوشش، آرایش، ظاهر آراسته، استفاده از خوشبو کننده‌ها و... است. این مباحثی که مطرح شد در واقع مربوط به مهارتهای کلی بود که نه تنها در مصاحبه‌ها بلکه در همه امور زندگی ما می‌تواند کمک کننده باشد
وی با اشاره به مصاحبه‌های تحصیلی گفت: اولین موضوعی که در مصاحبه تحصیلی باید به آن پرداخته شود تهیه یک رزومه عالی است. رزومه باید بیانگر این باشد که چه قدر ما در حوزه مددکاری اجتماعی فعال بوده‌ایم. ما باید برای رزومه نویسی، در دو صفحه اول آن اطلاعات کلی خود را بنویسیم. در یک قسمت از رزومه باید اطلاعات تحصیلی و بعد فعالیت‌های آموزشی و بعد پژوهشی و فعالیت‌های حرفه‌ای به تفکیک آورده شود و بعد از این دو صفحه باید مدارک و گواهی‌ها را به ترتیب رزومه‌ای که در اول آورده شده است صفحات را بچینیم.
دکتر در ادامه از اهداف، دغدغه و علاقه مندی دانشجو و کارمند رشته مدد کاری اجتماعی خبر داد و گفت: در تحلیل مسائل مختلف، مباحثی که مطرح می‌کنیم، باید پشتوانه نظری داشته باشد. بهتر است بر نظریه‌ها تسلط داشته باشیم که در این بین کتاب رویکردهای هشت گانه می‌تواند مفید واقع شود.
وی ادامه داد: صداقت در مدد کاری اجتماعی از مهم‌ترین ارکان رشته مددکاری اجتماعی است.
دکتر اقبال ولد بیگی در خاتمه پیرامون مصاحبه گفت: همراه داشتن رزمه ای مرتبط با مصاحبه شغلی مهم است، تسلط بر نظریه‌ها و مسائل پایدار، تحلیل مسائل مختلف، داشتن روحیه همکاری، دانش کافی و مهارت در زمینه‌های مختلف، تسلط بر ارزش‌ها و در نهایت در پایان مصاحبه حالت التماسی نداشتن، چرا که این حالت نشان دهنده عدم اعتماد به نفس است.
پایان پخش زنده اینستاگرام به پرسش و پاسخ میان حاضران گذشت.
 


نظر شما :