نشست معاونان فرهنگی دانشگاه‌های برتر

نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های برتر کشور

۰۸ آبان ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۱۵۷۵ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۱۰۰۸
نشست معاونان فرهنگی اجتماعی دانشگاه های برتر کشور چهارشنبه پنجم آبان 95 در دانشگاه علامه طباطبائی آغاز شد و تا عصر همان روز ادامه یافت.
نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های برتر کشور

  

 نشست معاونان فرهنگی اجتماعی دانشگاه های برتر کشور چهارشنبه پنجم آبان 95 در دانشگاه علامه طباطبائی آغاز شد و تا عصر همان روز ادامه یافت.

در این نشست دکتر مجید سرسنگی از دانشگاه تهران، دکتر حسن ملکی از دانشگاه علامه طباطبائی و سایر معاونان فرهنگی دانشگاه های برتر حضور داشتند.

- دکتر علی یوسفی معاون فرهنگی اجتماعی و داشجویی دانشگاه فردوسی مشهد

- دکتر مهدی برنجکوب معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان

- دکتر منصور میراحمدی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی

- دکتر جعفر شانظری معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه اصفهان

- دکتر محمدهادی عسکری مدیر کل فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان

- دکتر مسعود حسینچاری معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز

- دکتر فریدون وفایی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه خواجه نصیر

- دکتر مسعود سعادت فومنی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف

- دکتر افشین شریعت معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علم و صنعت

این نشست با هدف ارائه پیشنهادهایی برای بهبود آموزش عالی کشور و ارائه مباحث کلان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهی تشکیل شد. معاونان فرهنگی اجتماعی دانشگاه‌های برتر و بزرگ کشور به بحث و گفت‌وگو در خصوص مسائل فرهنگی و اجتماعی و ارائه نقطه نظرات خود پرداختند. مهمترین مباحثی که در این جلسه به آن پرداختند: 1- بررسی اطلاعات و اخبار 2- هم اندیشی در خصوص ساختار تشکیلاتی دانشگاه های بزرگ در حوزه فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی و چگونگی انجام همکاری های مشترک 3- بحث و تبادل نظر پیرامون برگزاری اولین دوره ی جشنواره های فرهنگی، هنری، علمی، ورزشی و ... در دانشگاه های برتر کشور بصورت کار مشترک و گروهی بود.

در ابتدای نشست دکتر ملکی به ارائه گزارشی مختصر از معرفی واحدهای معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی پرداختند و مهمترین کارهای پیش روی این معاونت را برشمردند. سپس دکتر سلیمی ریاست محترم دانشگاه علامه طباطبائی به ذکر چند نکته در خصوص این نشست پرداختند:

دکتر سلیمی بیان داشتند: بنده با یک پرسش شروع می کنم که آیا معاونت های ما سیاسی اند یا فرهنگی و اجتماعی؟ چرا که در این معاونت ها به عمده مباحث سیاسی می پردازند و این به ارتباط سیاست و فرهنگ مربوط می شود و آنچه که باید در دانشگاه اتفاق بیافتد این است که جناح بندی سیاسی نداشته باشیم. و باید از تبدیل کردن دانشگاه به پایگاه جناح خاص اجتناب کنیم . نکته دیگر: تفاوت فعالیت های فرهنگی و فعالیتهای تبلیغی است و طبیعتا تبلیغات جزئی از فعالیت فرهنگی است. و در این خصوص در نشست های آتی یک همفکری باید صورت بپذیرد. و پیشنهاد می دهم که در دانشگاه کانونهای زیست از جمله خوابگاه ها به پایگاه و  محل تربیت فرهنگی تبدیل شود و چگونه می شود که کانونهای زیست دانشجویی را به کانون تربیت تبدیل کرد باید به دنبال راه کار برای آن باشیم.  نکته بعدی در خصوص این پرسش که چطور کنش گفتاری دانشجو را تحت تاثیر قرار دهیم؟ زیرا اصلاح کنش رفتاری از یسیاری از آسیب های اجتماعی جلوگیری می کند که در این حالت دانشجو گاه انزواگرایانه و گاه بسیار پرخاشگر می شود. مسأله دیگر این است که آیا ما می توانیم به یک رویکرد برنامه محور در معاونت فرهنگی و اجتماعی برسیم؟

وی ادامه داد: در جلسه روسای دانشگاه های کشور مطرح شد که چگونه دانشگاه ها از امکانات یکدیگر استفاده کنند و با یک هم افزایی با دیگر دانشگاه ها می توانیم با یک برنامه مشخص کارها را پیش ببریم. ساختار تشکیلاتی معاونت ها باید تا حدودی همگن باشد و در این زمینه باید به درک مشترک برسیم و البته نظر بنده یک ساختار صرفا شبیه به هم نیست بلکه به مقتضای امکاناتی که دانشگاه ها دارند ساخته شود. امیدوارم در پایان نشست به یک جمع بندی در این خصوص برسیم.

در ادامه معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های برتر کشور در خصوص صورت جلسه و مباحث پیرامون آن به بحث و تبادل نظر و گفت و شنود پرداختند که حاصل آن تعیین سه کارگروه ویژه با تقسیم وظایف مشخص برای پیگیر و مطرح شدن در جلسه بعدی به اتفاق نظر رسیدند.

 

 


نظر شما :