جلسه صلح و چالش‌های فرا روی صلح برگزار شد.

۰۶ مهر ۱۴۰۰ | ۱۱:۴۵ کد : ۱۵۷۹۰ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۱۷۱
جلسه صلح و چالش‌های فرا روی صلح به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، ۵ مهر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۹ برگزار شد.
جلسه صلح و چالش‌های فرا روی صلح برگزار شد.

به گزارش معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی دکتر حمید صالحی، عضو هئیت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ضمن تسلیت اربعین حسینی و تبریک هفته دفاع مقدس گفت: پرداختن به موضوع صلح سخت و پیچیده است، پس از جنگ جهانی دوم بنا بود در دنیا جنگی نباشد، اما به دبیر کل سازمان ملل گزارشی داده بودند و اظهار داشتند از ۱۹۴۵ تا ۱۹۹۱، ۲ هزار ۳۴۰ هفته گذشته است، از این زمان فقط ۳ هفته در دنیا جنگ نبوده است و جنگ در کشورهای دیگر بر قرار بوده است.
وی با اشاره به کتاب‌های من شبیه صدام و ویرانی دروازه شرقی اظهار داشت: طولانی‌ترین جنگ، جنگ ۸ سال دفاع مقدس بود که در این جنگ ایران ۲۳۰ هزار شهید و ۴۵۰ هزار جانباز و در عراق حدوداً ۶۰۰ هزار نفر کشته و ۱ میلیون نفر معلول داشت. در این جنگ مردم قربانی خیره سری و جاه طلبی صدام و حامیان او شدند؛ این جنگ زوایای پنهانی داشت.
حمید صالحی افزود: در جنگ تحمیلی ۸ استان کشور بصورت مستقیم و غیر مستقیم در گیر جنگ بود، در این جنگ ساختار و زیر ساختار کشور تخریب شد و عزیزانی را از دست دادیم، اما این جنگ، جنگی بود که قدرت، امنیت، غیرت و باور جوانان را به جهانیان نشان داد.
وی گفت: هم اکنون نیز شرکت‌های فروش اسلحه، سدی مقابل صلح هستند و جنگ‌های مختلف را به شکل‌های مختلف ایجاد می‌کنند.
او افزود: آن چیزی که مانع صلح می‌شود چهار شاخصه اصلی، بنیادی و ریشه‌ای هستند که مانع جدی برای صلح در جهان هستند. قدرت‌ها و منافع قدرت‌ها، منافع شرکت‌های فروش اسلحه، سیاست‌های نابجای قدرت‌های بزرگ و ادامه استعمار یا جریان جدید امپریالیسم، همه اینها موانع جدی و بنیادی صلح هستند که امروزه به منصه ظهور رسیده‌اند.
وی بیان کرد: در جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس جوانانی را داشتیم که مردانه و دلاورانه از این کشور دفاع کردند و خون عزیزشان را در سرمای ۳۰ درجه کردستان و گرمای 6۰ درجه جنوب ریختند و صعود کردند به ۵۰ سال عمرشان به لذت‌های دنیا ییشان و پست و مقامشان و از این کشور مردانه دفاع کردند و خوب است به بهانه دفاع مقدس از یک زوایای دیگری هم این دفاع مقدس را مورد بررسی و واکاوی قرار دهیم.
دکتر حمید صالحی در پایان بیان داشت: هیچ اقتصادی تحمل جنگ نظامی را ندارد؛ حتی کشورهای بزرگی مانند آمریکا اروپا و... ولی از این طرف کشورهای دارای تجهیزات و اسلحه به دنبال این هستند که رویکرد و رویه را عوض کنند. آن‌ها به دنبال این هستند که برای جنگ نظامی جایگزین و راهکارهای دیگری پیدا کنند؛ و ممکن است جنگ‌ها را به سمت سلاح‌های بیولوژیک و سلاح‌های دیگری ببرند و دنبال کنند.


نظر شما :