نشست بین المللی با موضوع،کار آفرینی زنان،انگیزه ها و موانع برگزار شد

۱۰ مهر ۱۴۰۰ | ۰۷:۴۳ کد : ۱۵۸۰۴ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۲۹۴
نشست بین المللی با موضوع، کار آفرینی زنان، انگیزه‌ها و موانع، به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن علمی دانشجویی حقوق خانواده دانشگاه علامه طباطبایی، رادمان، اداره ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا با همکاری رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در تونس، ۸ مهر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۵: ۳۰، برگزار شد.
نشست بین المللی با موضوع،کار آفرینی زنان،انگیزه ها و موانع برگزار شد

نشست بین المللی با موضوع، کار آفرینی زنان، انگیزه‌ها و موانع، به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن علمی دانشجویی حقوق خانواده دانشگاه علامه طباطبایی، رادمان، اداره ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا با همکاری رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در تونس، ۸ مهر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۵: ۳۰، برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست دکتر مهدیه محمدتقی زاده، استادیار دانشگاه علامه‌ طباطبائی و دبیر علمی رویداد رادمان شرح مختصری از رویداد رادمان را ارائه کردند که این رویداد تحت مدیریت امور اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در ترم تحصیلی به صورت حضوری برگزار خواهد شد. نکته‌ی حائز اهمیت در رویداد رادمان این است که در دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان تنها دانشگاه علوم انسانی کشور برای نخستین بار در سطح بین‌المللی این رویداد نوآوری اجتماعی برگزار می‌شود. بحث نوآوری اجتماعی به معنای یافتن راهکارهای جدید برای حل مسائل اجتماعی می‌باشد. محوریت بحث با گفتمان سازی در حل چالش‌های اجتماعی است. 
دبیر نشست اذعان داشتند: رادمان با هدف حمایت از ایده‌های نوآورانه که به حل هرچه بهتر مشکلات اجتماعی می‌پردازد تمرکز می‌کند و نوآوری گفت‌وگوی ملی در سطح کشور و راهکار تمدن‌سازی است که راه‌حل‌های کارآمدتر برای حل مسائل اجتماعی ارائه می‌دهد، همچنین غالب همکاری‌های جمعی را برای رفع یک نیاز اجتماعی فراهم می‌کند. با همین هدف در دبیرخانه‌ی کارآفرینی اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی تصمیم‌گیری شد در غالب مدرسه کارآفرینی بانوان رویداد رادمان، سلسله نشست‌های بین‌المللی با کشورهایی همچون تونس، فیلیپین، اندونزی و ... با محوریت تبادل تجارب کارآفرینی بانوان برگزار شود که در اولین نشست در خدمت دو بزرگوار و نماینده از دو کشور ایران و تونس به عنوان زنان کارآفرین هستیم.
در پایان ایشان به پیشینه‌ای از رویدادهای دانشگاه علامه طباطبائی پرداختند: در راستای دانش‌افزایی برای دانش‌اموختگان و کارآفرینی از سال 1398 معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تصمیم به راه‌اندازی دبیرخانه‌ی کارآفرینی اجتماعی کرده است. اولین رویداد با عنوان «دانش کار» طی دو سال گذشته برگزار شده و در سال جاری رویداد بین‌المللی در غالب مسابقه‌ی استارتآپی در سطح بین‌الملل برگزار خواهدشد. ایشان اشاره داشتند، پس از پایان نشست‌ها معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، با همکاری اداره‌ی امور زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی‌های فرهنگی در کشورهای مسلمان خارجی و سایر نهادها فراخوان اولیه با محورهای مختلف(نوآوری در آموزش، اشتغال، زنان و خانواده و ....و) اعلام و منتشر خواهد شد که در اختتامیه به صورت حضوری در خدمت اساتید و بزرگواران خواهیم بود.

در ادامه: خانم سامیه ذیاب، نائب رئیس اتاق بازرگانی زنان تونس و رئیس اتاق زنان دارای موسسه در استان آریانه تونس گفت: من دانش آموخته اقتصاد در دانشگاه تونس هستم. با اینکه در این زمینه مدرک داشتم و پدر تاجر بزرگ تونس بشمار می‌رفت؛ قصد تأسیس کارگاه قنادی را داشتم، آرزو داشتم تمامی موفقیت‌ها در زمینه قنادی را بدست آورم.
وی از اهداف خود گفت: هدف بنده این بود که در حین کار موفقیت بسیاری را کسب کنم؛ در سال ۲۰۰۸ برند سامیه ذیاب را راه اندازی کردم و در سال ۲۰۱۰ شرکت صادرات شیرینی تونس به خارج از کشور را افتتاح کردم، این موفقیت بزرگی در سطح اروپا و کشورهای عربی بود.
سامیه ذیاب افزود: در حال حاضر خود را یک کار آفرین در زمینه زنان می دانم، و توانستم به سمت ریاست اتاق ملی در سطح کل جمهوری تونس در زمینه شیرینی و قنادی دست پیدا کنم و همچنین نائب رئیس زنان صاحب مشاغل و کسب و کار هستم.
وی خاطر نشان کرد: حضور بنده در کنفرانس‌های بین المللی زنان صاحب مشاغل که هر ساله در کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شود، فرصتی برای مبادله فرهنگهای کشورهای جهان بود؛ من سعی کردم خود را در زمینه‌های مختلف از جمله: ساخت دیجیتال که به بسیاری از کشورها سفر کردم، در خصوص قانون ادارات و در زمینه چارچوب بندی مهارتها ارتقا دادم.
سامیه ذیاب نائب رئیس اتاق بازرگانی زنان تونس ادامه داد: هم اکنون به فکر تولید شیرینی و غذای بدون مواد قندی شیمیایی مضر هستم.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه زن ستون فقرات جامعه است گفت: زنان عناصر ابداع گر و نوع آور در جامعه هستند و زن می‌تواند به تمامی اهداف خود برسد، زن می‌تواند همه چیز از جمله طرز تفکرها و فرهنگ‌ها را تغییر بدهد، و تمامی افراد باید از کودکی آموزش ببینند که زن و مرد برابر هستند.
دکتر بتول مشکین فام، رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا در ادامه جلسه گفت: دانشگاه الزهرا ۱۰ هزار دانشجو دارد، ۵۴ سال از زمان تأسیس این دانشگاه می‌گذرد، واقف این دانشگاه در خود دانشگاه الزهرا دفن شده است.
وی از نرخ مشارکت زنان خبر داد و گفت: نرخ مشارکت زنان در ایران نسبت به انقلاب اسلامی ۱/۶ درصد رشد کرده است؛ با توجه به آمار سال ۹۴ در حال حاضر ۷۴ درصد زنان در بخش خصوصی شاغل هستند، که شامل بخش کشاورزی ۲۲ درصد، بخش صنعت ۲۵ درصد و بخش خدمات ۵۲ درصد مشغول به کار هستند.
دکتر مشکین فام افزود: تقریباً ۴۶ درصد زنان در بخش تسهیلات تکمیلی و دارای مدارج عالی هستند؛ از هر ۱۰۰ نفر، ۷۷ نفر زن ایرانی دارای بیمه است و در بخش مدیریتی، تصدی گری زنان ۵ برابر شده است.
دکتر بتول مشکین فام گفت: در حال حاضر 2500 تعاونی برای زنان، صندوق توسعه روستایی و عشایری،  کارآفرینی قرض الحسنه خاص داریم. در این زمینه ۱۴۶۰ گروه همیار داریم که در سازمان بهزیستی هستند، وهمچنین شبکه‌های زنان کارآفرین داریم و همچنین اخیراً شهرداری حرکتی را به نام خانه‌های تسنیم راه اندازی کرده تا خانواده‌های سرپرست خانوار را شناسایی کند و آنها را هدایت کند و مشکلات بحرانی آنها را حل کند؛ و طرح ملی کمند که در سطح ده دانشگاه است، بخش معاونت فرهنگی وزارت روی این طرح کار می‌کنند که دختران ما ایده‌های خود را ارسال می‌کنند و بررسی می‌شود و بعد از آن قرض الحسنه بدون بهره به آنها داده می‌شود که همه این مراکز در زمینه کارآفرینی زنان دخیل هستند.
سامیه ذیاب گفت: من  چیزی که به آن معتقد هستم، فعالیت جدی برای دادن آزادی به زنان، و در اختیار گذاشتن امکانات برای آنها است؛ چرا که زن استعدادهای نهفته را در درون خودش دارد. در خصوص تونس، زنان در این کشور نقش بسیار فعال و بسیار بزرگی را ایفا می‌کنند؛ چه از نظر اقتصادی و چه از نظر فرهنگی و سیاسی. زن در تونس بسیار عنصر فعالی است و مشارکت بسیار بالایی در این کشور دارد. امروز زنان تونس مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند؛ در حال حاضر یک زن به خاطر توانمندی‌هایی که ایشان از آن برخوردار هستند به عنوان نخست وزیر منتخب شد.
وی بیان کرد: ما این راهبرد را در حال حاضر دنبال می‌کنیم که بتوانیم هرچه بیشتر زنان را فعال کنیم. ما تعداد زیادی ازانجمن ها را در سرتاسر تونس به راه انداختیم؛ حتی در مناطق دور دست ما از این انجمن‌ها نداریم تا بتوانیم زنان را توانمند کنیم و صدای زنان در این کشور شنیده شود و آنها بتوانند پتانسیل درونی خود را به منصه ظهور برسانند و نتیجه آن را ما در جامعه شاهد باشیم. ما می‌خواهیم و در تلاش هستیم تا هرچه بیشتر از توانایی‌های زنان در جامعه مدنی استفاده کنیم.
او در ادامه بیان داشت: تفاوت میان ما و کشور ایران این است که ما از نظر اقتصادی، کشور ضعیفی هستیم و به همین خاطر حمایت مالی که از انجمن‌ها صورت می‌گیرد، منابع مالی آن از اتحادیه اروپا و از خارج و به طور مثال از اتحادیه اروپا تأمین می‌شود. انجمن‌های ما این کمک‌ها را برای اینکه بتواند زنانی را که کارهای استارت اپی دارند را توانمند سازد و بتواند مؤسسات کوچک را مورد حمایت مالی قرار دهد، دریافت می‌کند.
وی افزود: این کمک‌ها در اختیار این مؤسسات قرار می‌گیرد و انجمن بر کار آنها نظارت می‌کند و آنها را مورد حمایت قرار می‌دهد؛ البته تا جایی که آنها بتوانند به موفقیت دست پیدا کنند و زمانی که آنها به موفقیت دست پیدا کردند این نظارت و پیگیری دیگر لزومی نخواهد داشت. این روش در جمهوری تونس بسیار موفقیت آمیز بوده است. 
سامیه ذیاب گفت: امروز، زنان تونس درصد بسیار کمی از آن‌ها خانه نشین هستند حتی آنهایی هم که در خانه هستند هم به یک نوعی فرد دارای شغل محسوب می‌شوند و در حال کار هستند تا به خودکفایی برسند.
او پیرامون حقوق زنان اضهار داشت: ما تلاشمان در جمهوری تونس بر این است که زنان، به تمام حقوق خودشان دست پیدا کنند و با مردان برابر باشند. تفکر ما و اندیشه ما به این شکل هست که زن یک انسان است و باید از تمامی این حقوق، از جمله از لذت، جایگاه واقعی و اعتماد به نفس برخوردار باشد. 
وی گفت: ما تلاش می‌کنیم که این اعتماد به نفس در درون زنان تونس ایجاد شود و بتواند زن تونسی به همه اهدافی که دارد برسد و بتواند یک عنصر نو آور در جامعه باشد.
سامیه ذیاب در پایان گفت: الان زنان تونس تقریباً در زندگی فرهنگی و سیاسی در این کشور ادغام شدند و فقط به کارخانه بسنده نمی‌کنند. زنان تونسی ذهنشان باز شده و ما دستاوردهایی را در این زمینه داریم و علاوه بر اینکه آنها کارهای خانه را به بهترین شکل به پیش می‌برند، همینطور در جامعه نیز بر اساس اصول درستی فعالیت دارند.
مشکین فام در خصوص مرکز کارآفرینی دانشگاه الزهرا بیان کرد: این مرکز دوره‌های متعدد عمومی و تخصصی را برای دانشجویان  برگزار می‌کند یکی از دوره‌ها این است که خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران وقتی از آنها در مورد استخدام نکردن دانشجویان سؤال شد خبر گزاری گفت آنچه که ما در دانشگاه‌ها درس می‌دهیم و آنچه که بازار کار لازم دارد با هم متفاوت است یعنی ما بچه‌ها را برای خبرگزاری تربیت نمی‌کنیم بلکه آنها را برای کنکور تربیت می‌کنیم تا به مقطع بالاتر برسد. به همین خاطر مرکز کارآفرینی دانشگاه دوره‌ای را تعریف کرد با همکاری خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران یکی از خبرگزاری‌ها به بچه‌ها درس داد و از ۱۸ نفر شرکت کننده در این دوره ۵ تا ۷ نفر استخدام رسمی شدند.
وی افزود: یکی از کارهایی که مرکز کارآفرینی دانشگاه الزهرا انجام داد رصد فارغ التحصیلان است؛ که در سه جلد کتابی را منتشر کردند و در اینجا رصد شده است که فارغ‌التحصیلان ما بعد از اینکه فارغ التحصیل می‌شوند وضعیت شغلی آنها چگونه است؟ و کیفیت اشتغال آنها چگونه است؟
او گفت: مرکز کارآفرینی دانشگاه هر دانشکده را جداگانه رصد کرده و نشان داده است که در یکی از سال‌ها، رشته‌تربیت‌بدنی صد درصد اشتغال داشته است و رشته‌های فیزیک و شیمی کمترین اشتغال را دارا بوده است.
در پایان بیان کرد: در پژوهشکده زنان، کاری که انجام داده‌ایم این بود که چطور برای زنان کارآفرینی و کارآمدی داشته باشیم؛ بنابراین همایش‌های متعددی برگزار شد و حدود ۸۰ پژوهش ارائه شد وزارتخانه‌های متعددی شرکت کردند و بعد از آن نیز تصمیم گرفته شد که طرح جدیدی را ارائه بدهیم که دانشجوی ما وقتی وارد دانشگاه الزهرا می‌شود از لحظه ورود هوای دانشجو را داشته باشیم و برای او دوره تعریف کنیم. بعد ۴ سال که این دوره‌ها را عمومی و تخصصی گذراند و همچنین 3 سال بعد از فارغ التحصیلی نیز این دانشجو را درصد کنیم تا ببینیم چه توانایی‌هایی دارد و چه توانایی‌های لازم دارد تا از طریق دوره‌ها این توانایی‌ها را به دست آورد.
پایان نشست به پرسشو پاسخ میان حاضران گذشت.
 


نظر شما :