اتاق انجمن علمی دانشجوئی مطالعات افغانستان بازگشایی شد

۰۴ آبان ۱۴۰۰ | ۱۰:۰۱ کد : ۱۶۰۱۹ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۲۰۷
در روز چهارشنبه ۲۸/۷/۱۴۰۰ طی مراسمی اتاق انجمن علمی دانشجویی مطالعات افغانستان در دانشکده اکو افتتاح شد. این انجمن به همت معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی، موسسه آموزش عالی اکو و با حضور استادان این دانشگاه؛ خانم دکتر میترا راه نجات مدیر امور فرهنگی دانشگاه و خانم دکتر رزفضلی استاد مشاور انجمن و جمعی از دانشجویان اهل افغانستان محصل در دانشگاه علامه راه اندازی شد. در این مراسم اساتیدی از دانشگاه علامه طباطبائی و اساتیدی از افغانستان و جمعی از دانشجویان و فعالان فرهنگی-اجتماعی حوزه افغانستان حضور داشتند.
اتاق انجمن علمی دانشجوئی مطالعات افغانستان بازگشایی شد

برنامه با اجرای خانم وژمه ساعی دانشجوی افغانستانی مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق دانشگاه و با قرائت اشعار زیبایی از شاعران ایرانی و افغانستانی آغاز شد. سپس خانم دکتر فضلی به خوش آمد گویی به مهمانان برنامه که به دو صورت حضوری و آنلاین مشارکت داشتند، پرداختند. سخنران نخست خانم دکتر ماندانا تیشه یار مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه که به صورت آنلاین در جلسه حضور داشتند طی سخنانی ضمن ابراز خوشنودی از این اتفاق مبارک در ذکر اهمیت این انجمن اشاره داشتند، این انجمن در نوع خود بی نظیر است و بعد از چهل سال برای اولین بار ویژه دانشجویان اهل افغانستان در ایران تأسیس شده است.
در بخش بعدی دبیر انجمن علمی دانشجویی مطالعات افغانستان خانم شیرین تاجیک ضمن تقدیر و تشکر از اساتید و مهمانان، به بیان اهداف و رویکرد انجمن پرداختند. خانم تاجیک ابراز امیدواری کردند تا انجمن بتواند ضمن برگزاری نشست‌های تخصصی به بررسی مشکلات دانشجویان اهل افغانستان در ایران بپردازد و از این طریق بتواند راه‌های تقویت بنیه علمی، اجتماعی و فرهنگی جامعه مدنی افغانستان را هموار کرده و در جهت حل مشکلات تلاش کند.
آقای دکتر سید عسکر موسوی استاد برجسته انسان شناسی دانشگاه‌های افغانستان و محقق سابق دانشگاه آکسفورد به عنوان مهمان ویژه انجمن ضمن بیان تاریخچه‌ای از فعالیت‌های انجمن‌های دانشجویی در افغانستان، دانشجویان را به فعال و پویا بودن تشویق کردند و اقدام دانشگاه علامه طباطبائی را در ایجاد این انجمن ستایش کردند.
در گام بعدی خانم دکتر میترا راه نجات مدیر فرهنگی دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از ایجاد انجمنی مخصوص دانشجویان افغانستان بیان کردند که در راه رسیدن به اهداف انجمن، این انجمن را یاری و همراهی خواهند کرد.
 آقای دکتر محمدرضا پاسبان حقوقدان برجسته و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز ضمن حضور در این جلسه، سخنانی را در مورد همراهی و همبستگی دو ملت ایران و افغانستان بیان کردند.
در پایان خانم دکتر رز فضلی مجدداً از حضور شرکت کنندگان در جلسه قدردانی کردند و افزودند این خانه، متعلق به همه دانشجویان افغانستانی دانشگاه علامه طباطبائی بوده و ابراز امیدواری کردند تا همه دانشجویان برای روشن نگه داشتن چراغ آن تلاش کنند ایشان در مورد برنامه خوانش کتاب که توسط اعضای انجمن انجام شد توضیحاتی را دادند و بخش‌هایی از فایل‌های صوتی دانشجویان که به قرائت پاره‌هایی از کتاب "از یاد رفتن" اثر محمد حسین محمدی پرداخته بودند را پخش کردند. طی این مراسم به بهترین خوانش، به انتخاب دانشجویان که توسط آقای صادق سیرت دانشجوی اهل افغانستان دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی انجام شده، هدیه‌ای تعلق گرفت. همچنین در پایان از آقای دکتر عسکری به مناسبت حضورشان و از خانم شیرین تاجیک به خاطر تلاش‌های موثرشان در ایجاد انجمن، قدردانی به عمل آمد.
در نیم ساعت انتهای برنامه دانشجویان و سایر فعالان فرهنگی و اجتماعی حوزه افغانستان به طرح مسائل و مشکلات پیش روی دانشجویان و مهاجران اهل افغانستان و امکانات و چالش‌های پیش رو پرداختند.
این مراسم با رونمایی از تابلوی اتاق انجمن علمی دانشجویی مطالعات افغانستان و پذیرایی از مهمانان و گرفتن عکس یادگاری به پایان رسید.

 


نظر شما :