چهارمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی

اختتامیه چهارمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار گردید.

۱۲ آبان ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۱۶۳۹ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها انجمن ها
تعداد بازدید:۳۲۵۵
جشنوارۀ نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی با اعلام نفرات برتر در حوزه‌های مختلف به کار خود پایان داد.
اختتامیه چهارمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار گردید.

جشنوارۀ نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی با اعلام نفرات برتر در حوزه‌های مختلف به کار خود پایان داد.

 

 

جشنوارۀ نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی عصر دیروز با اجاری مجری توانا افشین زی نوری در سالن همایش های دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی آغاز به کار کرد.

به گزارش عطنا، دکتر حسن ملکی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنوارۀ نشریات داشجویی این دانشگاه در سالن همایش‌های دانشکده مدیریت و حسابداری، بر ضرورت اخلاق‌مداری در نویسندگی تأکید کرد و گفت: آنچه باعث انتقال میراث فرهنگی می‌شود، نوشتار است نه گفتار.

وی به حدیث پیامبر (ص) که می‌فرمایند «من برای به اتمام رساندن مکارم اخلاق مبعوث ش‍‍‍‍‍دم» اشاره کرد و افزود: ‍ غایت و نهایت اسلام و ادیان اخلاق است.

ملکی ضمن ابراز خرسندی از اینکه نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی به مسئله اخلاق اهمیت می‌دهند، ابراز خرسندی کرد و گفت: آنچه که دانشجویان می‌نویسند نقطه اتصال آنها با نسل‌های گذشته است.

وی با تأکید بر اهمیت اخلاق در نویسندگی، اذعان کرد: یکی از ویژگی‌های قلم نویسنده، صداقت است. نویسنده باید صادق باشد، معنای این صداقت یعنی نوشته‌های نویسنده باید منطبق بر واقعیت باشد. اگر کسی وارد مسائلی شود که با واقعیت انطباق ندارد، دچار عدم صداقت شده و در دین ما صداقت بسیار مورد اهمیت است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه اصل دوم نویسندگی عقلانیت است، گفت: نقطۀ مقابل عقلانیت، ظن و گمان است.

وی اضافه کرد: نویسندگی باید مبتنی بر عقلانیت باشد. نقطۀ مقابل عقلانیت، تبعیت از ظن و گمان، پیروی از فرضیۀ اثبات نشده، اطاعت از سخنان بی‌مورد است. پس هرجا که بتوان باید با سند به مسئله‌ای پاسخ داد.

وی افزود: اصل سوم کرامت است به این معنی که هم خواننده و هم نویسنده آن مطلب دارای کرامت هستند. ما باید در قلم خود سعی کنیم کرامت‌شکن نبوده و ارزش‌های انسانی را حفظ کنیم. اگر کسی را نقد می‌کنیم باید سعی کنیم، نقدمان عالمانه باشد.

ملکی با بیان اینکه نقد نباید با تخریب همراه باشد، بیان کرد: انسان عاقل با نقد سعی بر اصلاح دارد نه تخریب و اگر وارد عرصۀ تخریب شود به نظر من وارد عرصۀ ممنوعه شده است. چون این مطلب را چندین نفر می‌خوانند و ممکن است ذهنیت منفی در ذهن مخاطب ایجاد کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه گفت: چهارمین اصل معرفت است که نویسنده یک مطلب باید با معرفت عمل کند نه با جهل. چون می‌خواهد با این مطلب معرفتی در دل مردم ایجاد کند. نویسنده باید حساب کند که این مطلبی که قرار است عنوان شود آیا مبنای تحقیقی دارد یا تصور شخصی است.

وی در بخش بعدی سخنانش خاطرنشان کرد: در یکی از آیات قرآن خداوند به قلم قسم یاد می‌کند. یعنی خداوند می‌گوید، سوگند به قلم و سوگند به آنچه قلم می‌نگارد. این آیه پیام‌اش این است که ای نویسندگان مراقب قلمتان باشید و آن ستونی که به واسطۀ این قلم بر آن نقش می‌بندد؛ می‌تواند هم موجب اضمحلال و هم موجب عنایت شود.

ملکی در پایان ضمن تشکر از شرکت‌کندگان در این جشنواره، فعالان نشریات دانشجویی را به پیروی از اخلاق توصیه کرد.

دکتر قلندری از داوران این جشنواره نیز از روند رو به رشد نشریات دانشجویی در دانشگاه علامه طباطبائی تقدیر کرد و گفت: با توجه به رقابت نزدیک نشریات در بخش‌های مختلف، داروی سخت بود.

وی یادآور شد: اینکه برخی از نشریات در این جشنواره حائز رتبه‌ای نشدند دلیل بر عدم کارآیی آن نشریه نیست.

در ادامه بیانیه کمیته داوران جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی توسط ایشان قرائت گردید.


 

بسمه تعالی

بیانیه کمیته داوران جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی

 

امروزه دیگر بر کسی پوشیده نیست که رسانه‌ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی نقش تعیین کننده‌ای در روند توسعه و شکوفایی هر جامعه در ابعاد مختلف ایفا می‌کنند و این نقش با پیشرفت فناوری‌های ارتباطی  و کارکرد موثر آنها در غلبه بر محدودیت های زمانی و مکانی، برای انتقال اخبار و اطلاعات رو به افزایش است و نظریه دهکده جهانی در حال محقق شدن.

در کهکشان دوم ارتباطاتی از دیدگاه مک لوهان صنعت چاپ انقلابی در زندگی بشر ایجاد کرد که منجر به پیدایش ارزنده‌ترین ذخیره علمی بشر،‌ به نام کتاب شد  و مدتی بعد توانمندی این فن‌آوری به ابداع ارزنده‌ترین ابزار انتقال اطلاعات و اخبار، یعنی مطبوعات و نشریات منجر شد، این آغاز فرایندی پرشتاب برای توسعه هر چه بیشتر دنیای ارتباطات بود.

امروزه فرآیند رشد حوزه ارتباطات، به حدی رسید که بسیاری از اندیشمندان، عصر کنونی را انفجار اطلاعات نامیدند که عامل اصلی آن توسعه چشمگیر ابزارهای ارتباطی است و این روند همچنان با سرعت نور پیش می‌رود تا مرزهای زمانی، مکانی و محدودیت‌های ایجاد شده توسط حکومت‌ها در انتقال اطلاعات و اخبار به مردم را در نوردد.

در این بین رسانه‌ها اعم از مکتوب، الکترونیکی، دیجتالی، سایبری و شبکه‌های اجتماعی نقش تعیین کننده‌ای در ارتقای سطح آگاهی اقشار مختلف جامعه و فراهم کردن زمینه رشد، شکوفایی و توسعه پایدار کشورها ایفا می‌کنند و این نقش آفرینی رسانه‌ها با ابداع ابزارهای ارتباطی نوین‌تر در حال گسترش هر چه تمام‌تر است، به گونه‌ای که امروزه یکی از ملاک‌ها و معیارهای ارزیابی توسعه پایدار در هر کشوری، وجود رسانه‌های آزاد، پر شمار و پر مخاطب است.

در این بین رسانه‌ها و نشریات دانشگاهی و دانشجویی نیز به عنوان سخنگوی قشر گرانسنگ و تاثیرگزار در جوامع مختلف دوشادوش رسانه‌های موجود در جامعه، مسئولیت فراهم کردن زمینه رشد و بالندگی در دانشگاه‌ها را بر دوش می‌کشند تا بستر تضارب آرا و اندیشه‌ها را با ایجاد محیطی پویا و پرنشاط در دانشگاه‌ها فراهم کنند و زمینه‌ساز رشد علمی و فرهنگی در دانشگاه‌ها شوند که به طور حتم تحقق این آرمان، رشد و توسعه کشور را در پی خواهد داشت.

در همین راستا برخی از متولیان امر و مسئولان دلسوز و فهیم فرهنگی کشور که به نتایج مثبت حمایت از نشریات دانشگاهی آگاهی دارند، مصمم هستند به انحای مختلف زمینه رشد و تقویت این نشریات را فراهم کنند که برگزاری جشنواره‌های مختلف نشریات دانشگاهی در سطوح ملی، منطقه ای و دانشگاهی نمود بارز این اقدام پسندیده است.

جشنواره هایی که با امید به آینده‌ای روشن برای ایران اسلامی و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های قشر دانشگاهی کشور برنامه‌ریزی می‌شود. تا زمینه و فرصتی برای هدایت دانشگاه‌ها به سوی قله‌های بصیرت افزایی، رشد و بالندگی علمی و فرهنگی و نقش آفرینی قشر ارزشمند دانشگاهی را فراهم نماید.

بی شک متولیان جشنواره نشریات دانشگاه علامه طباطبایی نیز با تاسی از آرمان‌های نظام مقدس اسلامی و تمدن خوشنام و بزرگ ایرانی به دنبال تقویت نشریات دانشگاهی برای تحقق اهداف متعالی کشورمان هستند.

کمیته داوران جشنواره نشریات دانشگاه علامه طباطبایی، ضمن ابراز خرسندی از نقش آفرینی هر چند کوچک در این حرکت فرهنگی ارزشمند اعلام نکاتی را در این بیانیه ضروری می‌داند.

داوری‌ها در دو مرحله مقدماتی انجام شد و از بین ۴۷ عنوان نشریات دانشجویی و از مجموع ۱۱۰ نشریه و بیش از ۴۰۰ اثر،‌ نشریاتی که معیارهای محتوایی و فنی رسانه‌ای را بیشتر رعایت کرده بودند، به مرحله بعد راه یافتند.

کمیته داوران ضمن ادای احترام به دستاندرکاران نشریاتی که از راهیابی به مرحله دوم بازماندند، اعلام می‌دارد که در بسیاری از موارد رقابت‌ها بسیار نزدیک بوده و حذف آنها به معنای ناتوانی در انتشار نشریه ای قابل قبول و اثرگزار نیست، لذا با اندکی مطالعه و پشتکار بیشتر می‌توانند در این راه موفقیتهای بیشتری کسب کنند.

کمیته داوران به نشریات دانشگاهی توصیه می‌‌کند که تا حد امکان محتوای نشریات خود را با شرایط، اقتضائات، نیازها و خواست‌های مخاطبان و دانشگاه محل انتشار هماهنگ سازند و بخشی از محتوای نشریات را از رویدادهای دانشگاه خود تامین کنند و آن بخش از محتوایی که ارزش زمانی دارد نیز با دوره انتشار نشریات هماهنگ شود.

آشنایی و رعایت زیبایی بصری و اصول گرافیکی برای صفحه‌آرایی در قالب سواد بصری یکی از مهمترین رکن رسانه‌ای برای انتقال برتر، آسانتر، قابل فهم‌تر، کامل‌تر و در نهایت اثرگزارتر پیام متن است و فراهم کردن بستر مناسب برای ارائه مفاهیم محتوایی در قالب فرم و شکل  اهمیت حرفه ای زیادی دارد که می‌طلبد دوستان دانشجو رعایت نمایند.

در برخی از زمینه‌ها از جمله خبر، گزارش،  طنز و ... متاسفانه یا آثار چندانی به دبیرخانه جشنواره ارسال نشد و یا اینکه آثار ارسالی از سطح قابل قبولی برخوردار نبودند که توصیه می‌شود دوستان در کارگاه های آموزشی که هر ترم در دانشگاه برگزار می‌شود شرکت کرده و با یادگیری اصول فنی کار از این قالب‌های مطبوعاتی برای ایجاد جذابیت بیشتر در نشریه خود استفاده کنند.

کمیته داوران به دوستان خوب، فهیم و فعال عرصه قلم توصیه می‌کند، در کنار انتشار نشریات مکتوب، به عنوان ابزار مکمل از توانمندی فن‌اوری‌های نوین ارتباطی از جمله فضای سایبری، مجازی و شبکه های اجتماعی، در قالب وبلاگ، وبسایت، نرم‌افزارهای پیام رسان مبایلی و سایر کانال های ارتباطی، برای برقراری ارتباط هر چه بیشتر با مخاطبان استفاده نمایند.

کمیته داوران به نوبه خود از تلاش و زحمات ارزشمند و بی شائبه دکتر حسین سلیمی رییس محترم دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر حسن ملکی معاون محترم فرهنگی و دکتر مرتضی خرسندی مدیر کل محترم فرهنگی دانشگاه، همچنین از علیرضا قنبری کارشناس همیشه فعال نشریات دانشگاه علامه طباطبایی که همراه و همدم نشریات دانشجویی هستند به جهت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه تشکر و قدردانی می‌کند.

در پایان از تمامی دوستان فعال در عرصه نشریات دانشگاهی دانشگاه علامه طباطبایی تشکر و قدردانی نموده و امیدواریم با عنایات و الطاف الهی در عرصه قلم و رسانه در کنار تحصیل علم موفق و موید باشند.

  با آرزوی توفیق الهی

دبیر کمیته داوران

امیرهوشنگ قلندری

 

 

بعد از قرائت بیانیه داوران جشنواره و اجرای قطعات زیبا توسط گروه تواشیح بین المللی الغدیر در پایان این مراسم با اهدای جوایز از نفرات برگزیده جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی، تقدیر شد.

نتایج چهارمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی با اعلام نفرات برگزیده در سالن همایش‌های دانشکده مدیریت و حسابداری این دانشگاه به کار خود پایان داد.

در بخش سرمقاله رتبه‌های اول و دوم را به ترتیب آسو محمدی (نشریه ژیانه‌وه (زندگی)، شماره دوم) و راضیه سادات‌میراسکندری (گواه، شماره اول) کسب کردند و سیدامیررضا جلالی (باران، شماره ۸) و فاطمه تاجیک (نگره، شماره۴) به صورت مشترک رتبه سوم را به دست آوردند.

در بخش یادداشت رتبه‌های اول تا سوم را به ترتیب محمد‌علی کامفیروزی (نشریه باران، شماره ۶)، حامد درخشانی (سیاه مشق، شماره ۴) و سعید ناصری (حنیفا، شماره ۶) بدست آوردند.

در بخش خبر هیچ اثری شایسته رتبه شناخته نشد.

در بخش نقد مطبوعاتی، زهرا عباسی از نشریه (نگره، شماره ۴) شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش گزارش خبری، رتبه‌های اول تا سوم را به ترتیب محمد خجسته، (نشریه علامه‌نیوز، شماره ۴)، متین آذر (خط سفید، شماره ۵) و شهرزاد لولاچی، (گزاره، شماره اول) کسب کردند.

در بخش گزارش غیرخبری نیز رتبه‌های اول تا سوم را به ترتیب، سیدامیررضا جلالی (نشریه باران، شماره اول)، محمدحسین تیرآور (حنیفا، شماره۵) و سحر الهی (نگره، شماره ۵) به دست آوردند.

در بخش طنز هیچ اثری شایسته رتبه شناخته نشد.

در بخش مصاحبه رتبه‌های اول تا سوم را به ترتیب، شکیبا شیرازی‌تهرانی (نشریه کیوسک، شماره سوم)، محمدامین زندی (سیاه مشق، شماره ۴) و فرامرز مژدکانلو (گزاره، شماره ۱) کسب کردند و محمد صوفی‌نیستانی، حامد حقیقی‌یکتا، حوریه باقری و افشین زارعی نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش کاریکاتور، هیچ اثری شایسته رتبه اول شناخته نشد و کیامهر رضایی (نشریه باران، شماره ۴) و تینا گل‌محمدی (دولت یار، شماره اول) به ترتیب مقام‌های دوم و سوم را بدست آوردند.

در بخش مقاله فرهنگی هیچ اثری به عنوان رتبه اول شناخته نشد و اسماعیل سلمان‌پور (نشریه باران، شماره ۳) و حامد حقیقی‌یکتا (خط سفید، شماره ۴) به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را کسب کردند.

در بخش مقاله اجتماعی به ترتیب، میثم مهدیار (نشریه خمینی‌شهر، شماره دوم)، آسو محمدی (کیوسک، شماره سوم) و فرشته طوسی (آفتاب، شماره دوم) حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند و زهرا قاسمی شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش مقاله سیاسی به ترتیب سیدمحمدوهاب نازاریان (نشریه بیداری، شماره ۶) و نوید کلهرودی (باران، شماره ۱۰) رتبه‌های اول و دوم و محمد امین زندی (سیاه مشق، شماره ۸) و ام‌البنین عودی‌زارع (آفتاب، شماره دوم) به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند.

در بخش مقاله اقتصادی به ترتیب مصطفی گوهری‌فر (نشریه دنیای تجارت، شماره ۶)، رضا بختیاری‌نژاد (تراز، شماره ۴۵) و علی فراهانی (گواه، شماره اول) رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند و نیما ناظمی و حمید غضنفری‌زاده، شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش مقاله صنفی هیچ اثری شایسته رتبه اول شناخته نشد و امیرحسین سعادت (نشریه آفتاب، شماره دوم) و آسو محمدی (کیوسک، شماره دوم) به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را کسب کردند و حامد درخشانی شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش طرح روی جلد به ترتیب، رتبه‌های اول تا سوم به مینا احمدی، (نشریه تراز، شماره ۴۲)، مهدی جهانشاهلوراد (ژیانه‌وه، شماره دوم) و احمدعلی ناجی (طنین، شماره ۷) رسید و مینا احمدی برای نشریه آبگون، شماره ۷ و تینا گل‌محمدی شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش گرافیک و صفحه‌آرایی رتبه‌های اول تا سوم را احمدعلی ناجی (نشریه طنین، شماره ۷)، امیرمسعود ضرابی (خط سفید، شماره سوم) و مینا احمدی (تراز، شماره ۴۲) کسب کردند و محمدجواد خوشنام‌وند نیز شایسته تقدیر شناخته شد.

نتایج بخش نشریات برتر نیز اعلام شد که به شرح ذیل است:

در بخش نشریه برتر در زمینه علمی و فرهنگی به ترتیب روز از نو (حامد حیققی‌یکتا)، خط سفید (مهبد فدایی‌فولادی) و تراز (توفیق حسین‌زاده) رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند و طنین (زهره پوراسدی) و کیوسک (حامد حیدری) نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش نشریه برتر در زمینه سیاسی و تحلیلی نیز به ترتیب باران (سیدامیررضا جلالی)، سیاه مشق (محمدامین زندی) و آفتاب (ام‌البنین عودی‌زارع) رتبه‌های اول تا سوم را به دست آوردند.

 

 

 

 

 

 


نظر شما :