ضرورت تحول علوم انسانی در انقلاب اسلامی از لوازم پیشگامان انقلاب و ایام الله است

۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۴:۲۸ کد : ۱۷۰۳۵
تعداد بازدید:۳۳۳
وبینار "پیشگامان انقلاب" با عنوان "انقلاب اسلامی، امام خمینی(قدس سره)، مستضعفان، پیشگامان انقلاب اسلامی" از سری برنامه های ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی با سخنرانی حجج اسلام و المسلمین دکتر اکبری اقدم مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه و دکتر خلعتبری رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی و اجرای دکتر قادر پریز مسئول بسیج کارکنان دانشگاه سه شنبه ۱۲ بهمن بصورت مجازی برگزار شد.
ضرورت تحول علوم انسانی در انقلاب اسلامی از لوازم پیشگامان انقلاب و ایام الله است

وبینار "پیشگامان انقلاب" با عنوان "انقلاب اسلامی، امام خمینی(قدس سره)، مستضعفان، پیشگامان انقلاب اسلامی" از سری برنامه های ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی با سخنرانی حجج اسلام و المسلمین دکتر اکبری اقدم مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه و دکتر خلعتبری رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی و اجرای دکتر قادر پریز مسئول بسیج کارکنان دانشگاه سه شنبه 12 بهمن بصورت مجازی برگزار شد.
 

در ابتدای برنامه دکتر قادر پریز مسئول بسیج کارکنان دانشگاه ضمن عرض خیر مقدم به سخنرانان و حضار بیان داشت که این مراسم برای زنده نگه داشتن یاد و نام امام خمینی(ره) و گرامیداشت شهدای دهه فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برگزار شده است. همانطور که ابتدای مراسم آقای سید صادق حسینی آیاتی از سوره مبارکه فجر را تلاوت کردند، می بینیم که نمونه های بارز برای حفظ این ارزش والا، تلاشها و مجاهدتهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود که در مسیر ماند و در این مسیر نیز به شهادت رسیدند.
 

در ادامه برنامه حجت اسلام و المسلمین دکتر صادق اکبری اقدم مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه به قرائت سوره نصر پرداختند و ضمن تبریک به مناسبت دهه پنجم پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بیان داشت: اندیشمندان دنیا انقلاب اسلامی را بررسی کردند و گفتند امکان انقلاب در آن برهه تاریخی وجود نداشت و بر اساس نظم جهانی نهایتا باید منجر به انقلاب اقتصادی می شد، اما در میان مردم ایران در آن دوران که شاهد تهاجمات خارج از مرزها هم بودیم، آنچه به لحاظ زیست فرهنگی مردم مهم بود، حفظ فرهنگی زیسته در قالب نگاه توحیدی و نگاه به عالم بالا در آن موج می زد که پایه آن علم، اخلاق و دین مداری بود. مردم در آن دوران خودشان پای کار بودند و این ویژگی مهم و برجسته ای بود که بسیار به چشم می آمد و نقش بی بدیل مردم و در صحنه بودن آنها و شوق و اشتیاقی که از خود بروز می دادند، مثال زدنی نیست. این معارف الهی که در درون مردم بود در آن زمان وجود طاغوت را برنمی تافت و امروز اگر کسی مسئول می شود باید قدر این مردم را بداند و حق را به آنها عطا کند و با تدابیر ساختاری سهولت زندگی را برای این مردم به ارمغان بیاورد و دادن این حق به آنها امری شدنی است و این وظیفه مسئولین است. 
وی افزود: بازآفرینی انقلاب به تعبیر مقام معظم رهبری "اقتدار ملی" به دست مردم است. در مجموع مسائل شکل گیری انقلاب اسلامی و حضور بیگانگان و هجمه هایی که از سوی غرب بر این کشور وارد است و مجموعه فشارهایی که علیه انقلاب اسلامی با اشکال مختلف وارد می شود، همه و همه باعث شده که وظیفه مسئولین در این برهه از تاریخ سنگین تر از گذشته باشد و آنها نیز نباید در این مسیر کوتاهی کنند.

 

در بخش پایانی برنامه دکتر حسام الدین خلعتبری رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ضمن اشاره به اینکه انقلاب اسلامی و بزرگداشت ایام الله یک رویداد اثرگذار در تاریخ یک ملت و سرنوشت انسانهاست، گفت: گاهی ایام الله به صورت یک نعمت عظیم است و گاهی در قالب عذاب عظیم است. به هر حال روزهایی که یک دریچه امید به سوی مردم گشوده می شود که در انقلاب اسلامی انتقام از طاغوت و خودکامگان در جهت قرب الهی گرفته شد و این روز را ایام الله می نامند و باید آن را گرامی بداریم. در این مسیر عده ای در پی تحریف وقایع هستند و یقینا نمی توانند کار را به سامان برسانند. 
وی ادامه داد: در مسیر انقلاب اسلامی بایستی اهداف و اقدام را بدانیم و تکرار کنیم و آسیبهای انقلاب اسلامی را ذکر کنیم و نتیجه آن این می شود که انقلاب توفنده تر و با عزم جزم به مسیر خودش ادامه دهد تا به دست صاحب خودش حضرت ولی عصر(عج) برسد. مفهوم یوم الله که در سال 1357 اتفاق افتاد و حتی در سالهای قبل تر از آن 1342، و یا حتی در گذشته تر از آن انقلاب مشروطه و یا در قدیم جریانات شیعی که زمینه ساز این اتفاقات هستند، همه و همه یوم الله هستند. به نوعی همه اینها زمینه تحقق اهداف انبیاء هستند و در سایه آنها به مردم نقش واقعی را اعطاء کردند.
 اگر انقلاب اسلامی نبود خیلی از افراد به جایی نمی رسیدند و رژیم طاغوت بسیاری از جایگاه ها را برای افراد خاصی قرار می داد، در حالی که امروزه از دورترین نقطه ایران و با شرایط و امکانات کم هم بودند افرادی که به جایگاه های بالایی رسیدند و در مسیر انقلاب باید به این امر نیز توجه کنیم.
ایشان در پایان خاطرنشان ساخت که یکی از ثمرات انقلاب اسلامی بحث تحول علوم انسانی است در حالی که عده ای می گویند سرتاپا باید غربی باشیم. این موضوع در دانشگاه ها خودش یک مسیری است تا همان ایام الله را به تحقق برسانند. به عنوان مثال حل معضل نظام ربوی در بانکها منوط به پذیرش تحول علوم انسانی است. بحث امروز ما اقتصاد و تحول در علوم انسانی است و اگر اساتید پای کای بیایند و در این امر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مشارکت کنند با داشتن ابزار علم و در کنار آن اخلاق می توانند موجبات تحول را به باور بیاورند.


نظر شما :