اعتقاد به وعدههای الهی و خدامحوری از ارکان مهم رسیدن به موفقیت است
وبینار "تندتر از عقربه ها حرکت کن" با عنوان روز "انقلاب اسلامی، خودباوری، جوان ایرانی" از سری برنامه های ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی با سخنرانی مهندس نوید نجات بخش رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان (بزرگترین شرکت دانش بنیان اصفهان و چهارمین تولید کننده شتابدهنده خطی جهت درمان سرطان در جهان) چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ بصورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر عصمت مؤمنی مدیر اجتماعی دانشگاه ضمن خیر مقدم به حضار بیان داشت: یکی از ارکان مهم برای رسیدن به موفقیت خودباوری است. از آنجایی که نیاز به شکوفایی یکی از بالاترین نیازها است، لذا برای رسیدن و دستیابی به این مقصد باید ایمان به توانمندیهای خود داشته باشیم، کتاب تندتر از عقربهها حرکت کن: روایت حرکت به سوی یک اتفاق بزرگ است. این متن حاصل گفت و گو های نویسنده کتاب آقای بهزاد دانشگر با مهندس نوید نجات بخش مدیر شرکت بهیار صنعت سپاهان در سال 1395 است. کتاب روایت مسیری است که مهندس نوید نجات بخش با پیمودنش توفیقات زیادی به دست آورده است. پس باید از مسیر گفت. امروز شاهد سخنرانی مهندس نوید بخش مدیرعامل شرکت بنیاد صنعت سپاهان هستیم. در ابتدا ایشان از مهندس مهاجری (از مدیران شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان) خواستند تا پیرامون شرکت توضیحاتی را ارائه دهند.
در ادامه مهندس مهاجری از مدیران شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان صنعت به ارائه مختصری است شرکت پرداختند. شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان با بیش از بیست سال سابقه در زمینه تولید تجهیزات پزشکی با فناوری بالا در شهرک علمی و تحقیاتی اصفهان مشغول به فعالیت است. سال 1378 نقطه آغاز حرکتی بود که امروز به دوران بلوغ و بالندگی خود نزدیک میشود؛ تأسیس شرکتی تولیدی در زمینه تجهیزات پزشکی در داخل کشور. شروع داستان بهیار با تولید برانکارد حرفهای حمل بیمار رقم خورد. در آن هنگام که گزینههای مختلفی برای شروع تولید وجود داشت توجه به داشتهها، امکانهای پیش رو، آینده و طلبی که در تولید قابل تحقق و دستیابی بود، مسیر را از ساخت برانکارد رقم زد. برانکاردی که درنوع خود، در آن زمان مرسوم نبود و باید برای اثبات آن تلاشهای زیادی انجام میشد، اما میتوانست لبخند رضایت بر لبان بیمار بنشاند.
پس از آن با تولید انواع تختهای الکتریکال بستری، CCU، ICU و اتاق عمل، بهیار جای خود را در میدان تولید باز کرد. به مرور مسأله تحقیق و توسعه در شرکت جدیتر شد که تولید اولین چراغ LED اتاق عمل و اولین تخت C-ARM و... محصول آن است. حل مسئلهی واقعی و قدم گذاشتن در مسیر دانش بنیان برای بسیاری از مسائل میتواند راه باز کند و بسیاری از رشدها و اتفاقات بزرگ در بستر چنین نوع نگاهی به مسئله، همت و توکل، کسب میشود. با توجه به این اصول، از حدود سال 91 در شرکت بهیار، ابر پروژه ساخت یکی از پیشرفتهترین دستگاههای پزشکی یعنی دستگاه شتابدهنده خطی (رادیوتراپی) که در درمان سرطان مورد استفاده قرار میگیرد، مطرح شد. پروژهای که با توجه با نقطهای که شرکت در آن قرار داشت که همان ساخت تجهیزات هتلینگ بیمارستانی بود و نظرات صاحب نظران در آن حوزه از همه لحاظ غیر عقلانی به نظر میرسید و در معادلات رایج، تصمیمی غیر عادی و انتحارگونه به نظر میرسید. چراکه برای مثال فارغ از نیروی متخصص مورد نیاز، تکنولوژیهای متعدد مورد نیاز و موانع مختلف بر سر تولید چنین دستگاهی، حتی سرمایهی مورد نیاز برای ساخت چنین دستگاهی در قامت شرکت نبود.
شرکت اگر در اوایل حرکت که برانکارد میساخت، به این مسئله فکر میکرد که آیا با پول آن، میتوان کاری کرد یا نه، کاملاً مأیوس میشد. اما وقتی میداند که در چه مسیری قدم برمی دارد و همت با توکل بر خدا گره خورد، همچنین توجه به مسئلهی کمک به درمان سرطان، سبب شد سدهای ذهنی و مسئلههایی که متوهمانه امکان حرکت را میگیرد، از میان رفته و معادلاتی شکل بگیرد که ورای معادلات موجود کار را به نتیجه میرساند. حدود 5 سال ساخت آن به طول انجامید. این اتفاق جهشی مهم در مسیر رشد بهیار ایجاد کرد. در فرایند ساخت شتابدهنده مسائل علمی زیادی روی میز مهندسان بهیار قرار گرفت که حل آنها تجربه و دانشی را فراهم کرد و راهگشای اتفاقات بعدی در بهیار شد. با استفاده از دانش و فناوری به دست آمده در طول ساخت شتابدهنده، راه تولید محصولات بسیاری در این شرکت هموار شد و تجربهای رقم زد تا شرکت بتواند در عرصههای مختلف با تکیه بر انسانهایی که در این مسیر خود را قرارداده اند و خود را ساختهاند، ورود پیدا کند.
فکر کردن به حوزههایی مثل تصفیه پساب و رشد فکری و انسانی شرکت از حدود 30 نفر به 200 نفر از جمله نتایج تلاشهای علمی و عملی در مسیر ساخت شتابدهنده است. در همین سالها واحدهای تحقیق و توسعه در زمینه مکانیک، مواد، برق، پردازش تصویر، بیوتکنولوژی و ... در شرکت فعال شد و زمینه برای حضور و پیوند افراد مختلفی را رقم زد تا شرکت بتواند به برکت مسیری که در آن قدم گذاشته و نیروهایی که حیات خود را در این عرصه پیدا کردهاند، قدم در راه آینده بگذارد. اکنون تولید محصولات بنیادی بسیاری در دستور کار این بخشهاست و امروزه در بهیار صنعت با بیش از 450 نفر نیروی متخصص، بیش از 80 محصول در حال تولید بوده و بیش از ۱۸۰ پروژه با فناوری بالا در حال انجام است و الان در سال 1400 تعداد نیرو را به 650 نفر رساندهایم.
واحد تحقیق و توسعه از بخشهای مختلفی بر اساس پروژههای جاری شرکت تشکیل شده است که برخی از این زیر واحدها عبارتند از: رادیوتراپی، تصویربرداری پزشکی، هوافضا، مواد و متالورژی شیمی، بازرسی و کمک بازرسی، الکترونیک، اویونیک، مخابرات، برق قدرت، لیزر و اپتیک، فیزیک، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و پردازش تصویر و مکانیک.
در زمینه ارتباط با دانشگاه امضای تفاهیم نامه و همکاری با 15 مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی از جمله دانشگاههای: تهران، علوم پزشکی تهران، صنعتی اصفهان، شیراز، امیرکبیر، همدان، صنعتی شاهرود، کاشان، و ... را داشتهایم که بیش از ۲۷ همکاری دانشگاهی و پایان نامه دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد در حوزه تجهیزات پزشکی با موضوعات مختلف داشتهایم. از دانشگاه علامه طباطبائی هم برای برقراری ارتباط نیز کمک میخواهیم در زمینه پایان نامههای دانشجویی و سایر زمینههای کسب و کار میتوان در این زمینه تفاهم نامه هم نوشت.
در پایان بیان داشتند که مدیریت در شرکت بهیار صنعت سپاهان بر اساس اصول و شاخصهای زیر بنا نهاده شده است:
1- وعدههای الهی: رزق، جهاد، وظیفه، اعتماد به خدا بجای اعتماد به نفس
2- اعتقاد به این که محور، خداست و ارزش اصلی به انسان است نه ابزار و سیستم
3- پول در اولویت اول نیست بلکه مهم ارتقاء روشهای فروش و انتخاب صحیح پروژه است.
4- اعتقاد به انحصاری کار نکردن و اولویت نداشتن ثبت پتنت داخلی؛ آنچه مهم است اعتماد به نیروی انسانی است.
5- مسایلی تکنولوژیکی با اعتماد به خدا قابل حل است. با این راهبرد به راحتی میتوان حباب تکنولوژی را از بین برد.
۶- سادهترین راهبرد اداره امور، سپردن مسئولیت به پرسنل و کنترل تصادفی است.
۷- مستند سازی، عملی است بر عهده افراد. مستندات بدون افراد به درد نمیخورند و لذا پشتیبانی در حداقل ممکنه خواهد بود.
۸- حضور در بازار بر اساس صداقت و با نیت رفع مشکلات نظام میباشد.
در بخش پایانی مهندس نوید نجات بخش رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان (بزرگترین شرکت دانش بنیان اصفهان و چهارمین تولید کننده شتابدهنده خطی جهت درمان سرطان در جهان) پیرامون شرکتهای دانش بنیان و راه رسیدن به موفقیت بیان داشت: اینکه چرا تولید در داخل کشور ما راه نمیافتد باید آن را مورد بررسی قرار دهیم، ممکن است گفته شود که بلد نیستیم و یا این که علمش را نداریم. ولی به نظر ما نکته مهم این است که ما در دنیایی قرار داریم که ابر قدرتهایی مانند آمریکا دهها و یا صدها سال جلوتر از ما قرار دارند و در این اکوسیستم در رتبههای بالا قرار دارند. خود ما بعد از بیست سال تلاش در این مدت با چالشهای روبرو بودهایم و گاهاً موانعی وجود داشت، اما توانستیم تولیداتی داشته باشیم. در کشورهای غربی، فناوری به عنوان ابزار قدرت است و آن را به نوعی انحصاری کردهاند. هر چقدر فناوری بالا میرود کار سختتر است، ما امروزه در جنگ اقتصادی قرار داریم و مانند زمان دفاع مقدس باید بجنگیم. حال چطور میخواهیم مقابله کنیم، اگر بر روی کاغذ ملاحظه کنیم میبینیم که جنگ را باختهایم. اما دقیقاً مانند زمان دفاع مقدس نباید اجازه دهیم که خرمشهر را بگیرند و این چنین معادلات عوض میشود. همانطور که در جنگ نظامی با فرمول نظامی جلو میرویم، امروز هم در جنگ اقتصادی آیا ما میتوانیم با فرمول اقتصادی جلو برویم. کاری که امروز ما در بهیار صنعت انجام میدهیم این است که بارها و بارها دیدهایم که خداوند به کمک ما آمده است.
وی افزود: خط مقدم و دست بالا داشتن در دنیا امروز در گرو داشتن فناوریهای بالاتر است و در اینجا سربازان همان جوانان هستند که نیروی انسانی را تشکیل میدهد. اگر قرار باشد آدرس درست به جوانان نشان دهیم باید آنان را وارد صنعت کنیم. اصل ماجرا آن جنگ است و این را در کشور باید متوجه باشیم. ما سعی کرده ایم در ارتباط با دانشگاهها ارتباط خود را بالا ببریم. وقتی با ۴۵۰ نفر نیرو بیش از ۱۲۰ محصول را تولید کردهایم، در حالی که دانشجویان بیشماری داریم، این نشان می دهد امر مقابله و جنگ اقتصادی با اینکه نابرابری وجود دارد، اما شدنی است. ما توانستهایم بیش از هزار پایان نامه را مورد حمایت قرار دهیم و از طریق آن استعدادهای را شناسایی کنیم. حیات ما در این است که بدانیم در جایی قرار داریم که اگر نتوانیم هواپیما بسازیم هویت نداریم، اگر نتوانیم به فناوریهای بالا دست پیدا کنیم نمیتوانیم در اقتصاد در مقابل ابرقدرتها به پیروزی برسیم.
نظر شما :