آیا به ایران حمله شد و جنگ شروع شد، ارتش غافلگیر شد؟ / یک الگوی خوب برای زنان همسر شهید بابایی است
وبینار "تکریم مقام زن، تحکیم بنیان خانواده" با عنوان "انقلاب اسلامی. تکریم مقام زن. تحکیم بنیان خانواده" از سری برنامههای ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی و افتتاح طرح اندیشه تمدن ساز (بر اساس کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن) با سخنرانی سرتیپ خلبان حسین چیت فروش (سفیر نظامی ایران در چین)، سرهنگ احمد جنتی محب (همافر سال ۱۳۵۷) و حجت اسلام و المسلمین جعفری از مسئولان نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه صبح امروز دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ به صورت حضوری و مجازی در سالن کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سرتیپ چیت فروش بیان داشت: ۱۲ بهمن روز ورود امام خمینی به ایران بود و جمعیت زیادی برای استقبال آمده بودند. نیاز بود تا با حرکت تاکتیکی حضرت امام را از داخل ماشین به داخل هلیکوپتر انتقال دهیم، در آن زمان دو نفر همراه امام بود ناطق نوری و حاج احمد آقا، ناطق نوری به امام گفت که این هلیکوپتر شاهنشاهی است و امام پاسخ داد که اگر می ترسی سوار نشو. سرگرد بیوک سیده خلبانی بود که این کار را انجام داد و این جابجایی با هلیکوپتر به خاطر جمعیت زیادی بود که به ماشین امام فشار می آوردند. هلیکوپتر در نزدیکی های بلوار کشاورز در یک بیمارستان فرود آمد و سوار یک ماشین پیکان شدند و به طرف خانه یکی از بزرگان رفتند تا بعد از ۱۵ ساعت که از فرانسه سوار هواپیما شده بودند، بتوانند ناهار بخورند. در آن زمان حرکتهای خودجوشی در داخل ستاد و نیروهای خارج از ستاد ارتش وجود داشت که در آن روزها منجر به انقلاب شد. تاجایی که آیت الله مفتح از طرف امام پیام داد و در روز ۱۹ بهمن همافران به دیدار امام رفتند و برای اینکه چهره هیچ کدام از آنها شناسایی نشود با وجود عکاسهای فراوانی که وجود داشتند اجازه ندادند حتی یک عکس گرفته شود و آن یک عکس تاریخی در روزنامه اطلاعات آن هم از پشت سر چاپ شد. چند روز بعد ارتشبد قره باغی با صدور فرمانی در روز ۲۲ بهمن با دست نوشته خود برای سران ارتش نوشته شاه رفت و دیگر بر نمیگردد و این وضع موجود مردم است و از ۲۷ ژنرال ارتش امضا گرفت تا رسماً به مردم بپیوندند. و دستور داد در همان صبح ۲۲ بهمن هیچ تجهیزات ارتش در بیرون از پادگان ها نباشند.
ایشان در ادامه به چند نکته جزئی و تیتروار اشاره کردند و بیان داشت: اگر در اوایل انقلاب حرکت های نیروی هوایی ارتش نبود شاید برخی از شهرهای مرزی از ایران جدا شده بودند. قبل از جنگ تحمیلی ۱۷ شهید خلبان در این مسیر تقدیم انقلاب و اسلام شد. نکته اول اینکه آیا به ایران حمله شد و جنگ شروع شد ارتش غافلگیر شد؟ پاسخ اینکه در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ به ایران حمله شد و ساعت ۱۳ ظهر سه نفر در مرز ایران ایستادند: اول صدام حسین دوم عدنان خیرالله وزیر دفاع ارتش بعث و سوم ملک حسن اردنی. با اعتماد به نفس فراوان به تبع جنگ شش روزه اعراب که در عرض ۶ ساعته بود با ۱۹۲ فروند هواپیما به ایران حمله شد. تا جایی که مهرآباد را نیز ز مورد حمله قرار دادند. اما کمتر از ۳ ساعت بعد در ساعت ۵ بعد از ظهر همان روز توسط همین نیروی هوایی ارتش دو پایگاه مهم عراق شعیبیه و کوت توسط خلبانان دلاور منهدم شد. کمتر از ۱۵ ساعت بعد قبل از ظهر روز بعد حدود ۳۰۰ فروند هواپیما به صورت همزمان تمام نقاط استراتژیک عراق را بمباران کردند این در شرایطی بود که نیروی زمینی آمادگی لازم را نداشتند اما نیروی هوایی هر روز این کار را انجام می دهد. عملیات کمان ۹۹ یکی از همان عملیات ها بود. همین فشارها بود که ارتش رژیم بعث یک هفته بعد از شروع جنگ قطعنامه را آوردند. بنابراین می توانیم بگوییم که ارتش غافلگیر شد. بنده خودم در آن زمان بیش از ۱۰ ساعت در هوا بودم و صدای ارتش عراق را ضبط کردیم و شروع به رصد جنگ می کردم و با تفسیری که انجام می دادیم فرامین را صادر میکردیم. در یکی از همان عملیاتها هواپیما در ارتفاع ۱۰ متری از زمین پرواز می کرد به خاطر اینکه رادارها نتوانند آن را ببینند و این شرایط سختی بود که کمتر نیروی هوایی ارتش های جهان آن را تجربه کرده باشد. در یکی از عملیاتها ما صدای رادار عراق را قطع می کردیم و جای آن صحبت می کردیم تا بتوانیم هواپیماهای عراقی را برگردانیم و این قصه نیست. چیزی که امروزه از آن به اسم هک صحبت می کنند آن هم بعد از ۴۰ سال در اصل ما چهل سال پیش این کار را میکردیم.
وی ادامه داد: عملیات اچ ۳ بعد از عملیات کمان ۹۹ انجام شد. تا جایی که بعضی از هواپیماهای ما چهار بار در هوا سوخت گیری می کردند. بنده قبلا سفیر نظامی در چین بودم. چند سال پیش نیروی هوایی چین در طول روز تازه شروع کرده بود به سوختگیری هوایی، در حالی که ما قبل از انقلاب در شب سوختگیری میکردیم و در زمان جنگ نه تنها یک بار بلکه گاهی مواقع چهار بار در آسمان سوختگیری میکردیم تا به مرز اردن برسیم و این باعث شد اچ 3 را خلق کنیم و این شاهکار نیروی هوایی ارتش بود. در آن زمان حافظ اسد رئیس جمهور سوریه پدر همین بشار اسد رئیس جمهور فعلی سوریه کسی بود که در این عملیات ها به ما کمک می کرد. چند عملیات مهم بعدها توسط نیروی هوایی ارتش با موفقیت انجام شد از جمله مهمترین عملیات ها که بعد از نه ماه انجام شد ثامنالائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس بود که منجر به آزادسازی خرمشهر شد و این برگ پیروزی انقلاب اسلامی بود که تمام اراده جهانی بود تا خرمشهر آزاد نشود در حالی که خرمشهر آزاد شد. در دو تا از این عملیات ها بیش از ۴۰ هزار اسیر از عراق گرفتیم معنای دهه فجر و پیروزی و قدرت است.
وی افزود: می خواستند کنفرانس سران کشورهای غیر متعهد را تشکیل دهند. این سازمان بعد از سازمان ملل بزرگترین سازمان جهانی بود. رئیس جمهور ایران را نیز دعوت کردند در حالی که میزبان عراق بود. رئیس کنفرانس صدام حسین بود و حضرت امام خامنه ای که رئیس جمهور بودند در آنجا دعوت شده بود به عنوان زیر دست صحبت کند و این یعنی میخواستند قدرتنمایی عراق را به ایران نشان دهند. نیروی هوایی تصمیم گرفت در آن زمان به عراق حمله کند در حالی که قویترین پدافند را از فرانسه وارد کرده بودند و تا از فاصله ۵۰ کیلومتری هر پرنده را مورد هدف قرار می دادند. معنی این اوج ذلت برای ایران بود و این قدرت برای صدام بود و ما نباید اجازه میدادیم این کنفرانس اینچنین خاتمه می یافت. حضور نیروی هوایی تاثیرگذار شد و عباس دوران چنان پالایشگاه بغداد را در هم کوبید که تا یک هفته دود از آن بلند میشد و این سوژه عکاسان تمام دنیا شد. و ما این را از مکتب عاشورا و امام حسین(ع) داریم. عباس دوران حتی پین صندلی خود را نیز بر نداشت تا اسیر نشود. عباس دوران خودش را با هواپیما در نزدیک همان جایگاه کنفرانس کوبید. این اراده الهی بود تا شکست دیگری بر دشمن باشد و بر آن تحمیل شود. بسیاری از افراد که تحلیل می کنند نگاه مادی به این مسائل دارند و اصلاً نگاه متافیزیکی و الهی را قبول ندارند و این انقلاب را کسی قبول دارد که نگاه متافیزیکی داشته باشد زیرا «یومنون بالغیب» برای کسی است که به غیر متافیزیک معتقد است و این ماورای ماده است. تمام اراده و پول جهان، عربستان، کویت، امارات و اتحادیه عرب و ۲۲ کشور جمع شده بودند که ایران دچار ذلت شود و با یک حرکت عباس دوران ورق برمی گردد.
ایشان در خصوص تکریم مقام زن بیان داشت: به جز حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یک زن را به عنوان الگو معرفی می کنم و آن همسر شهید بابایی است. تا جایی که وقت ایشان بیمار می شوند حضرت آقا به دیدار ایشان می روند و عیادت می کنند. همسر شهید بابایی از نظر اجتماعی تحصیلات نوع رفتار و سبک زندگی می تواند یک الگوی مناسب باشد که در عصر حاضر حضور داشتند. «کونوا دُعاةَ الناسِ بِغَیرِ اَلسِنَتِکُم» به ما می گوید که با عمل تان صحبت کنید و نه با زبان هایتان. ما این را در رفتار شهید بابایی میتوانیم ببینیم. شهرام رستمی جانشین شهید بابایی بود او در خاطراتش هست که می گوید عباس مرا مسلمان کرد و این را از رفتار شهید بابایی یاد گرفت بدون اینکه حتی توصیه و تذکر دهد.
در بخش دوم برنامه سرهنگ احمد جنتی (همافر۱۳۵۷) پیرامون وقایع دهه فجر ۱۳۵۷ بیان داشت: امروز روز تکریم بنیان خانواده قرار داده شده است باید بگویم که علت اینکه اروپا حیوانات خانگی را نگه می دارند به این دلیل است که بنیان خانواده در آن سست شده است و متاسفانه حتی این مسائل ساده ظاهری نیز بین برخی از خانوادههای ایرانی رخنه پیدا کرده است. خداوند خلقت و همسر را برای انسان یکی از آیات و نشانه های قدرت خود می داند و می فرماید این آیه است برای کسانی که اهل تفکر باشند و آنقدر جایگاه بانوان بالا است که در برخی از آیات قرآن نیز اشاراتی به آن شده است. بعد از انقلاب نیز این جایگاه مسئولیتهای اجتماعی برای بانوان گسترش پیدا کرده است تا جایی که بیش از نیمی از صندلی های دانشگاه برای آنان اختصاص دارد.
وی ادامه داد: در سالهای دهه ۴۰ اشتباه می گفتند چون شاه افسر است بنابراین افسران نیز نباید کاری انجام دهند و فقط باید فرماندهی کنند. از طرف دیگر درجهداران چون معمولاً با تحصیلات سیکل استخدام میشدند به عنوان متخصص کار فنی بودند و توان انجام کارهای فنی بالا را نداشتند. البته همه اینها بهانه بود برای اینکه نیروهای نظامی نتوانند کاری انجام دهند. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تمام موانع کنار رفت و جوانان توانستند تمام عملیات های تعمیر و نگهداری و حتی اخیراً ساخت هواپیما به تحقق برسانند. قبل از انقلاب وابستگی شدید به معنای واقعی کلمه وجود داشت و مستشاران نظامی زیادی از آمریکا در ایران کارهای فنی را انجام می دادند تا مبادا نیروهای نظامی ایران بتوانند این کار را انجام دهند. سرانجام در ایران این کار تمام شد و توانستند هواپیمای ایرانی را بسازند و به باشگاه کشورهای سازنده هواپیما بپیوندد و ابتدا از مهندسی معکوس شروع شد تا اینکه خودمان توانستیم یک نمونه ایرانی را تولید کنیم.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون وقایع سال ۱۳۵۷ گفت: اینکه به موقع بشناسیم و به موقع عمل کنیم چیزی بود که امام از ما می خواست و در آن زمان بنا را بر آن گذاشتیم که برنامهای ترتیب دهیم و تصمیم گرفتیم در 17 بهمن ۱۳۵۷ در قالب یک برنامه ورزشی بتوانیم از جاهای مختلف گرد هم آییم و حدود 300 نفر قرار گذاشتیم در روز ۱۹ بهمن به دیدار امام برویم. عکس تاریخی دیدار همافران با امام رقم خورد و مدال افتخار را حضرت امام در سینه نیروی هوایی ارتش چسباند و از مابقی ارتش خواستند تا به همافران ملحق شوند. و امام از ما خواستند تا به راهپیمایی کنندگان پیوندیم و وقتی وارد خیل جمعیت مردم شدیم، شعار ملت فدای ارتش را از زبان مردم شنیدیم و این از صحنه های بیاد ماندنی برای بنده بود.
در بخش پایانی برنامه حجت الاسلام و المسلمین جعفری نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی به ارائه طرح اندیشه اسلامی پرداختند. اندیشه تمدن ساز در قالب حلقههای مباحثاتی از اساتید، کارکنان و دانشجویان تشکیل شده است و دوره های مهارت افزایی اساتید به عنوان سر منشایی برای بحث تمدنسازی در دانشگاهها انشالله بهطور جد مورد پیگیری قرار می گیرد.
در پایان سخنرانان به همراه حضار از موزده دانشگاه علامه طباطبائی بازدید کردند.
نظر شما :