جهاد تبیین یک فریضه، امر واجب و دارای فوریت است

۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۲:۱۹ کد : ۱۷۱۳۳
تعداد بازدید:۵۸۲
وبینار "انقلاب اسلامی. اقتصاد مقاومتی. تولید ملی. کارآفرینی" از سری برنامه‌های ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی با سخنرانی دکتر مهدی واحدی، معاون دانشجویی دانشگاه و نیز سخنران و میهمان ویژه نشست، سردار دکتر محمد وحدتی چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ بصورت مجازی برگزار شد.
جهاد تبیین یک فریضه، امر واجب و دارای فوریت است

وبینار "انقلاب اسلامی. اقتصاد مقاومتی. تولید ملی. کارآفرینی" از سری برنامه‌های ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی با سخنرانی دکتر مهدی واحدی، معاون دانشجویی دانشگاه و نیز سخنران و میهمان ویژه نشست، سردار دکتر محمد وحدتی چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ بصورت مجازی برگزار شد.

در ابتدای برنامه دکتر قادر پریز مسئول بسیج کارکنان دانشگاه ضمن عرض خیر مقدم به حضار بیان داشت این وبینار چهارمین برنامه در راستای فرمایشان مقام معظم رهبری پیرامون جهاد تبیینی است که باید دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مردم تبیین شود که مهمترین این دستاوردها استقلال و عزت اسلامی است که حفظ تمامیت ارضی بدون کمک گرفتن از مهمترین این موارد است. موضوع دوم ارتقاء جایگاه ایران در منطقه و جهان می‌باشد که باید حتی از این هم بالاتر برود و در ادامه از دکتر وحدتی و دکتر واحدی دعوت کرد که پیرامون انقلاب اسلامی، اقتصاد مقاومتی، تولید ملی و کارآفرینی برای حضار سخنان خود را ایراد نمایند.

در ابتدای این نشست سردار محمد وحدتی ضمن تبریک ایام الله دهه فجر بیان داشت: این گفتگوها با شرایطی که امروزه داریم از هر کاری مهمتر است و تشکیل آن ضروری‌تر است. در شرایطی هستیم که دشمنان وارد مرحله پنجم از جنگ با ما شده‌اند، بحث جنگ ادراکی و شناختی امروز بی داد می‌کند و در این شرایط باید به دفاع بپردازیم. در مورد جنگ شناختی در قالب یک مثال باید چنین بیان کنم که این جنگ ادراکی و شناختی امروزه دارد انجام می‌شود و مقام معظم رهبری جهاد تبیینی برای مقابله با آن را مطرح می‌کنند. در این جریان دشمن به دنبال این است که زشت را زیبا، و زیبا را زشت برای ما جلوه دهد. اینکه چه چیزی دارای ارزش است عاملی است که دشمن در این موضوع نفوذ پیدا کرده است. مثلاً امروزه شلوار پاره پاره قیمتش از یک شلوار نو و سالم بالاتر است. در قدیم این را نمی‌پذیرفتند اما امروزه این به عنوان مد شده و حتی افتخار هم می‌کنند و قیمت آن هم بالاتر است. این همان جنگی است که شروع کرده‌اند که زشت را زیبا و زیبا را زشت نشان داده‌اند و توانستند ذائقه مردم را تغییر دهند. این نمادسازی که دشمن برای ما انجام داده است. از دیگر موارد جشن طلاق و ... است. این همان آثار جنگ شناختی است. یعنی آنها توانستند رژیم ستمشاهی را تطهیر کنند و با یک روتوش آن را دوباره به خورد مردم بدهد و در کنار آن حکومت اسلامی را بد جلوه دهند. اینکه عده‌ای به خیابان آمده‌اند و به تمجید از یک حکومت ظالم دیکتاتوری (پهلوی) بپردازند و شعار رضاخان روحت شاد سردهند همان کاری است که آن‌ها می‌خواهند.
ایشان در بخش دیگر از سخنان خود در مورد اینکه علت آن چیست اشاره کردند: وضعیت حکومت پهلوی را لازم نیست ما بیان کنیم، کافی است یک بار دیگر خودتان خاطرات آنها را که نگارش یافته از زبان خودشان بخوانید، از اینکه چه برخوردهایی با مردم می‌شد. به عنوان نمونه در گزارش محرمانه وزیرمختار انگلیس یک دهاتی بی سواد از پدر بی سواد که حتی نشستن چند سال بر تخت پادشاهی خوی توحش او را تغییر نداده و همان رضاخان خوی قدیم خود را دارد و با دیگران همان رفتار قبل از ادشاهی را دارد. این‌ها نمونه‌ای از توهین‌هایی بود که به شاه همین مردم داشت می‌شد. (به نقل از محمد قلی مجد)، رضا خان از فریمان تا لاهیجان و خیلی از شهرهای دیگر در غرب کشور (لرستان و کرمانشاه و ...) به نام خود سند زد و باعث شد که رضا خان به عنوان بزگترین زمین خوار جهان حدود یک و نیم میلون هکتار زمین مرغوب را به نام خود گذاشت و نقدینگی بیشتر از نقدینگی کل کشور در حساب خود داشت و این از کسی روی داده که یک نظمی ساده بود که حتی یک خانه ساده در تهران هم نداشت. در خاطرات فرح آمده است که فکر می‌کردم شاه همه کاره است و دیدم که انگلیسی‌ها دارند مملکت را اداره می‌کنند. حتی روزی دیدم که برژنیسکی به شاه توهین می‌کرد. تمام اینها در خاطرات خودشان آمده است و چیزی نیست که ما بخواهیم بگوییم و دیگران قبول نکنند. از قماربازی شاه و خاطرات وقیح زن بارگی شاه و عیاشی‌هایی که کرده است. وضعیت ما در آن دوران طوری بود که امروز آمریکایی‌ها حتی عربستان را گاو شیرده می‌دانند. این رفتارها همان رفتارها با شاه پهلوی بود. امروز همان مشکلات را می‌خواهند به ما بگوییند که زیبا بوده است و رفتار و عزت امروز ما بد است.
وی افزود: وقتی صحبت از دستاوردها می‌کنیم و از وضعیت موجود صحبت می‌کنیم، ما نمی‌گوییم که هیچ مشکلی نداریم، بلکه امروزه می گوییم که با تمان مقابله‌هایی که از سوی ابرقدرت‌ها علیه ما شده است، آن‌ها ناتوان مانده‌اند و امروز زمانی که شرایط را بررسی می‌کنیم، باید بگوییم که فقط پیشرفت داشته‌ایم. ما در شرایطی با غرب رقابت می‌کنیم که موانع زیادی داریم، که هم می‌خواهیم با غرب رقابت کنیم، هم می‌خواهیم استقلال داشته باشیم و هم اینکه در این مسیر رشد داریم. این نکته مهمی است که باید تبیین شود. در زمینه‌های علمی، نظامی، تولید و .... پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. اما شاید هم در برخی موارد بد عمل شده و به هر حال باید دید که همه اینها در کنار هم باید سنجیده شود. گاها ما را با برخی کشورهای عربی مقایسه می‌کنند مانند امارات و قطر و ... این مثل این است که یک جوان دانشمند را بخواهند با یک جوان که سوار ماشین پورشه سوار شده مقایسه کنند و اگر بپرسند که این ماشین را از کجا آورده است می گویند ارث پدرش بوده است. اصلاً این دو پیشرفت قابل مقایسه نیست. یادمان نرود که در یک زمانی از هندوستان پزشک وارد ایران می‌شد. اما امروز خود ایران به قطب پزشکی تبدیل شده است. حال دشمن در این زمینه‌ها چقدر سیاه نمایی نمایی می‌کند. شاه روزی 6 میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد. ان هم با یک سوم این جمعیت و مردم هم در فقر بودن و چقدر هم بدهی به فرانسه و انگلیس و ... داشتیم. امروزه کمتر از 20 درصد آن مقدار نفت صادر می‌شود و جمعیت هم سه برابر شده است. اگر بنا بر مقایسه است باید واقعیت را بگویند.
در پایان داشت: دستاوردهای اصلی انقلاب، دستاورد معنوی است. مهم‌ترین آن تحول عالم و بسترسازی برای تشکیل حکومت جهانی بود. مهم‌ترین عمل بستر سازی و انتظار فرج است و این چیزی است که باعث شده تمام قد دشمنان جلوی ما بایستند. بشر باید بفهمد راه نجات آن با سوسیالیم و ... میسر نمی‌شود. همانطور که امام در نامه به گوباچف نوشت و فروپاشی شوروی را گوشزد کرد. و این چنین صدای شکستن استخوانهای مارکسیست به گوش رسید و دیدیم که سه سال بعد فروپاشی رخ داد. تا جایی که ده سال بعد گوباچف گفت که باید این پیام را جدی می‌گرفتیم و وعده بعدی هم که فروپاشی نظام سرمایه داری است قبلاً گوشزده شده و در آینده نزدیک شاهد آن خواهیم بود. نمونه‌های مبارزه با آنان در حزب الله، یمن، فلسطین و ... که شاگردان مکتب انقلاب هستند را می‌توانیم ببینیم.

در بخش پایانی دکتر واحدی معاون دانشجویی دانشگاه بیان داشت: جهاد تبیینی در بیانات مقام معظم رهبری که اشاره کردند در حال تبدیل شدن به یک گفتمان است. اساساً آمدن نفت بر سر سفره مردم با داشتن تورم چهل درصدی و ... آیا همین تک معیار می‌تواند قضاوت درستی از کل انقلاب اسلامی باشد. مقام معظم رهبری جهاد تبیین را یک فریضه و امر واجب و دارای فوریت می‌داند. در فرمایشات امیرالمؤمنین هست که «إنَّ الجِهادَ بابٌ مِن أبوابِ الجَنَّةِ فَتَحَهُ اللَّهُ لِخاصَّةِ أولیائِهِ»؛ جهاد دری از در‌های بهشت است که خداوند آن را بر روی اولیای خاص خود گشوده است. جهاد تبیین امروزه جهاد با مال و جان و ... نیست، بلکه جهاد با زبان است. امروز جهاد با زبان سطح سوم جهادی است که رهبری امروزه از ما مطالبه دارند. اما تبیین یعنی چه بکنیم: یعنی آشکار کردن، بیان و هویدا کردن. اینکه در چرایی پدیده‌ها دلیل بیاوریم. در نقطه مقابل تبیین ابهام افکنی، تحریف، پنهان کاری و ... است. این‌ها اتفاقاتی است که نقطه مقابل تبیین هستند. گر عده‌ای دنبال تحریف وقایع هستند، دقیقاً در نقطه مقابل تبیین ایستاده‌اند و اگر در برابر آنها بتوانیم روشنگری کنیم، این‌ها در جهت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: اولاً هژمونی رسانه ضد انقلاب دستاوردهای انقلاب اسلامی را وارونه جلوه می‌دهد، مانند کتاب صعود چهل ساله که حدود 90 پژوهشگر برای آن تلاش کرده‌اند. بسیاری از آمارها را ما نمی‌گوییم و مجامع بین المللی آن را تأیید می‌کنند. مانند رتبه علمی از 53 به رتبه 16 چیزی است که دانشگاه ما و ... نمی‌گوید، بلکه همان مجامع علمی دنیا می گویند. افزایش طول عمر نسبت به قبل از انقلاب آماری است که سازمان بهداشت جهانی بیان می‌کند. رشد باسوادان تا جایی که ایران رتبه اول در سال 2014 به دست می‌آورد و اینها آماری است که یونسکو و بانک جهانی و ... بیان می‌کنند. چرا هژمونی رسانه‌های غرب این را بیان نمی‌کنند. اما وقوع یک اتفاق ناگوار قتل در خوزستان را به عنوان معیار می‌گیرند و آن را به تمام دستاوردها سرایت می‌دهند. اینکه خودروسازی ما ناتوان است باید نقد شود و کسی هم دفاع نمی‌کند و باید اصلاح شود. اما در نانوفناوری هم پیشرفت داشته‌ایم.
معاون دانشجویی دانشگاه در پایان گفت: در زمینه جهاد تبیینی باید مطالعه داشته باشیم و تفکیک قائل شویم و بین جمهوری اسلامی و دولت‌هایی که آمده‌اند و رفته‌اند. نباید این دو را با هم خلط کنیم. ایجاد حس ناامیدی به حاکمیت موجود در بین مردم از مواردی است که دشمن در پی آن است. در حالی که مقام معظم رهبری آینده را روشن می‌بیند و اظهار امیدواری می‌کنند. هر کسی از قطار انقلاب پیاده شود، قطعاً ضرر خواهند کرد.


نظر شما :