نشست هم‌اندیشی معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه یک برگزار شد

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۰۷:۴۰ کد : ۱۷۸۱۰
تعداد بازدید:۲۴۸
نشست هم اندیشی معاونان فرهنگی و اجتماعی منطقه یک با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و مدیران و مشاوران این معاونت، در محل مصلای تهران برگزار شد.
نشست هم‌اندیشی معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه یک برگزار شد

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری؛ در ابتدای این نشست دکتر جعفرپور قائم ومقام معاونت فرهنگی وزارت علوم، ضمن خیر مقدم به کلیه میهمانان، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های معاونت فرهنگی در حوزه قرآنی پرداخته و پیرامون ضرورت و اهمیت برنامه ریزی‌های آتی نکاتی را اعلام نمود.

پس از آن دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به بیان رئوس فعالیت های معاونت و ابعاد مهم از اقدامات معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها در سال اخیر پرداخت.

وی با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها گفت: بازگشایی دانشگاهها و آموزش حضوری پس از  دوسال، یکی از اقدامات بزرگ در طول تاریخ آموزش عالی کشور بود و می توان گفت ابعاد این اتفاق بیش از همه در حوزه فرهنگی و اجتماعی خود را نشان داده است و معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها در کنار دیگر معاونتها در هر دانشگاه، برنامه ریزی های جدی برای این موضوع داشته و  موفقیت‌های چشمگیری حاصل شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: معاونان فرهنگی می‌بایست کنشگری فعالانه در سطح عمومی و رسانه‌ای داشته باشند و از این ظرفیت بهره گیری نمایند؛ به عنوان مثال در موضوع بودجه دانشگاه‌ها و «تصویب ۳ درصد بودجه برای فعالیت های فرهنگی از کل بودجه هر دانشگاه»، یک برنامه ریزی و پیگیری مستمر و کنشگری دقیق رسانه‌ای از سوی معاونت فرهنگی، زمینه ساز این دستاورد مهم و سرنوشت ساز را برای حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها را فراهم نمود. موضوعی که تاکنون سابقه نداشته و با یک هوشمندی و پیگیری به نتیجه رسید. لذا از همه معاونان محترم در دانشگاه‌ها می‌خواهیم که نسبت به موضوعات حساسیت زیاد داشته باشند و با پیگیری مستمر در موضوعات مختلف از جمله بودجه و امکانات در برنامه‌ریزی‌ها، هم‌افزایی و مشارکت در طرح های مختلف و فعالیت هایی که هر یک زمینه ایجاد نشاط و بکارگیری ظرفیتهای دانشجویی را فراهم می کند‌ فعال باشند. حقیقت مطلب این است که بسیاری از فعالیتهای موثر فرهنگی‌ بودجه مستقل نمیخواهد و با قدری خلاقیت می توان از ظرفیتهای موجود به نحو احسن استفاده نمود. 

دکتر کلانتری بخش اصلی صحبت‌های خود را به دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب اختصاص داده و عنوان کرد: در دیدار شب گذشته با مقام معظم رهبری به نکات و مضامینی اشاره شد که کم‌نظیر بود. بحمدالله ایشان از وضعیت آموزش عالی و دانشگاه‌ها ابراز خشنودی کردند و تاکید ایشان بر افتخارآمیز بودن نهاد دانشگاه پس از انقلاب اسلامی و رابطه و تعامل چهاردهه‌ای میان دانشگاه و انقلاب، نقطه عطف بیانات معظم له در این دیدار بود. طرح مفهوم ‌«هویت دانشگاهی» از سوی ایشان، یک گزاره مهم برای ما در مسیر بازطراحی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در آینده دانشگاه‌ها می‌باشد. 

وی با تاکید بر این گفت: ساعتی پس از دیدار با رهبر انقلاب، وزیر محترم علوم با دستور ویژه‌ای، معاونت فرهنگی و اجتماعی را مسئول پیگیری و عملیاتی‌سازی رهنمودهای ‌معظم له تعیین نمود و من از همکارانم در معاونت تشکر میکنم که هم اندیشی امروز را در فاصله زمانی کمتر از ۲۴ساعت از بیانات مهم رهبر انقلاب تشکیل دادند تا با همفکری دانشگاه‌های بزرگ و ممتاز کشور، برنامه ریزی جدی و موثری را جهت پیگیری منویات و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب داشته باشیم.

در ادامه این نشست هر یک از معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطقه یک، به ارایه نقطه نظرات خود در حوزه‌های مختلف فعالیت های دانشجویی، قرآنی، تشکل‌ها،  ابعاد طراحی اقدامات و برنامه‌ریزی فرهنگی موثر، بودجه ریزی فرهنگی، شبکه سازی در میان دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی، بهره گیری از ظرفیت اساتید در مداخلات فرهنگی و هم افزایی فعالیت‌ها در حوزه‌های مختلف رسانه‌ای و جهاد تبیین پرداختند.

گفتنی است فهرست معاونان فرهنگی و اجتماعی عضو این هم‌اندیشی بدین شرح است:

دکتر اسمعیلی، دانشگاه علامه طباطبایی؛ دکتر بهرامی احسان، دانشگاه تهران؛ دکتر صادقی، دانشگاه الزهرا(س)؛ دکتر امینی، دانشگاه پیام نور؛ دکتر تقوی، دانشگاه صنعتی شریف؛ دکتر صلواتی، دانشگاه شهیدرجایی؛ دکتر دردایی، دانشگاه تربیت مدرس؛ دکتر عباسی، دانشگاه جامع علمی و کاربردی؛ دکتر تهامی، دانشگاه خوارزمی؛ دکتر نادری، دانشگاه شاهد؛ دکتر ملاداوودی، دانشگاه امیرکبیر؛ دکتر طالب پور، دانشگاه شهید بهشتی؛ دکتر معینی، دانشگاه علم و صنعت؛ دکتر محمدی، دانشگاه فرهنگیان؛ دکتر رجبی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای؛ دکتر صالحی، دانشگاه هنر و دکتر نوری، دانشگاه خواجه نصیر.


نظر شما :