ثبت ایده و شرکت در جشنواره طرح «پویش ایدهپردازی»
ثبت ایده و شرکت در جشنواره طرح «پویش ایدهپردازی»
مدیریت برنامه ریزی و نظارت فرهنگی
واحد پویش ایدهپردازی
راهنمای ثبت ایده و شرکت در جشنواره طرح «پویش ایدهپردازی»
واحد «پویش ایدهپردازی» معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، با هدف شناسایی، تشویق، شبکه سازی، تقویت و اشاعه فرهنگ ایدهپردازی و نوآوری، در راستای برجسته سازی وجه کاربردی علوم انسانی تاسیس شده است. به همین منظور، این واحد، در اولین اقدام عملی خود قصد دارد، با برگزاری جشنواره ی طرح بزرگ «پویش ایده پردازی»، به عنوان یکی از فعالیت های خود در این زمینه، جهت دست یابی به اهداف مذکور گام بردارد . راهنمای حاضر با هدف تبیین چیستی و چگونگی جشنواره ی مذکور تدوین شده است.
لازم به ذکر است که «واحد پویش ایده پردازی» علاوه بر برگزاری جشنواره ی مذکور، فعالیت های دیگری جهت حمایت همه جانبه از ایده پردازان را در دستور کار خود دارد که عبارتند از:
۱- برگزاری نشست های ایده پردازی.
۲- برگزاری کارگاه های آموزشی در راستای ترویج و پرورش ایده پردازی.
۳- برگزاری همایش سالانه ی ایده پردازی.
۴- نگارش و تدوین مجله ی ایده پردازی.
۵- انجام بازدید های علمی در راستا و مرتبط با ایده پردازی.
۱. زمینه و ضرورت
نهاد دانشگاه در ایران از ابتدای پیدایی و تأسیس خود دلالتهای ایجابی و هنجاری آشکاری در خصوص کمک به فرآیند توسعه و پیشرفت کشور داشته است. در همه دورهها این انتظار از دانشگاه وجود داشته که با پرورش نیروی انسانی کارآمد و توانا تسهیلکننده ی روند پیشرفت کشور باشد. در حال حاضر علیرغم ایجاد ظرفیتهای بالای آموزشی و پژوهشی گسترده در دانشگاههای کشور، به دلایل مختلف، سهم این نهاد در مواجهه و پاسخ به مسائل جامعه، در حوزههای مختلف به اندازه مطلوب نمیباشد. این در حالی است که شرایط جدید کشور مطالبه رسمی و غیررسمی زیادی را برای نقشآفرینی نخبگان و دانشگاهیان جهت مشارکت در رفع مسائل کشور ایجاد کرده است. مضیقه مالی دولت، انباشت مشکلات اقتصادی و اجتماعی، افزایش مطالبات عمومی و ... موجب شده است که یک فراخوان عمومی برای نقشآفرینی دانشگاهیان در مسائل کلان کشور شکل بگیرد؛ ترجمه این فراخوان ارتقای مشارکت نهادمند نخبگان و دانشگاهیان و تبدیل دانش آنها به سیاست و راهکار و به تبع آن بهبود نظام تصمیمگیری اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در کشور است.
در همین خصوص دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور این وظیفه را بر عهده دارد که دانشگاه پیشرو در پذیرش مسئولیت اجتماعی نهاد دانش در ایران باشد و این بدون توجه به بدنه دانشجویی مبتکر، متعهد و خلاق ممکن نخواهد شد. بر همین اساس، معاونت فرهنگی و اجتماعی حسب مأموریتهای کلان خود، زمینه سازی برای ایده پردازی، تربیت علمی و فرهنگی دانشجویان و ارتقای نقشآفرینی دانشگاه در جامعه را در دستور کار خود قرار داده است.
۲. معرفی جشنواره
یکی از فعالیت های واحد «پویش ایده پردازی» در جهت رسیدن به اهداف خود، برگزاری جشنواره ی سالانه ی طرح «پویش ایده پردازی» ست . در این جشنواره ابتدا محور ها و موضوعاتی کلی بر اساس نیاز هایی که توسط شورای سیاست گذاری واحد و نیز نظر سنجی از دانشجویان گرامی قبلاً مشخص شده است، به ایده پردازان (همچنان که در لینک ثبت نام مشهود است) ارائه می گردد. سپس از دانشجویان و متقاضیان علاقه مند به شرکت در جشنواره، برای ثبت نام در دوره های آموزش ویژه ی ایده پردازی که توسط کمیته ی مربیان صورت می گیرد، دعوت و ثبت نام به عمل می آید. بعد از اتمام دوره های آموزشی، متقاضیان می توانند ایده های خود را در خصوص محور های پیشنهادی یا سایر حوزه های علوم انسانی که با کمک مربیان پرورش داده اند، برای داوری هم در لینک حاضر ثبت کنند و هم به فرمت و شکل خاصی که مربیان اعلام می دارند به دبیر خانه ی جشنواره تحویل دهند . سپس کمیته ی داوران بر اساس شاخص های موجود در فرم ارزشیابی، ۵ ایده برتر را برای معرفی در روز اختتامیه ی جشنواره انتخاب می نمایند.
۳. شرایط و چگونگی ثبت ایده ها در لینک ثبت نام
ایده یک موجودیت پیشرو است که وقتی ارائه میشود، نمایانگر آن است که وضع موجود مطلوبترین نیست و امکان بهبود دارد. ایده همان پلی است که خلأ بین وضع موجود و وضع مطلوب را پر مینماید. بنابراین هر اندیشه، تصور ذهنی، تصویر انتزاعی، مفهوم مجرد و یا هر چیزی که در قالب تفکر گنجانیده شود اما بتواند تغییری مثبت در حوزه علوم انسانی ایجاد نماید، امکان ورود و ثبت نام در این جشنواره را خواهد داشت. بدین منظور، ایده پردازان باید جهت ثبت ایده، ضمن وارد کردن مشخصات فردی خود در فرم، به چهار سوال از قرار زیر پاسخ دهند:
۱- ایده ی شما مربوط به کدام یک از محور ها و موضوعات پیشنهادی است؟
۲- چالش و مسئله ی مورد نظر شما( بیان مساله، ضرورت انجان آن) چیست؟
۳- راهکار پیشنهادی شما برای حل مسئله و چالش مورد نظر چیست؟
۴- مخاطب ایده ی شما کیست؟
۴. شرایط متقاضیان
همه ی علاقه مند به حوزه ی ایده پردازی، خلاقیت و نو آوری در عرصه ی علوم انسانی، اعم از اساتید، کارمندان، فارغ التحصیلان و دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه علامه طباطبائی، با هر رشته و گرایش تحصیلی، می توانند با شرکت در «دوره های آموزشی ویژه ی پرورش ایده»، در جشنواره ی طرح «پویش ایده پردازی» شرکت نموده و ایده ی خود را پیرامون محور ها و موضوعات پیشنهادی و یا سایر حوزههای علوم انسانی در لینک حاضر، ثبت نمایند. همچنین دانشجویانی که احساس می کنند نیازی به گذراندن این دوره های آموزشی را ندارند، نیز می توانند بدون شرکت و حضور در این دوره ها، ایده ی مورد نظر خود را در سامانه ثبت کنند. لازم به ذکر است که ایده های شما با نام و مالکیت تام خود شما در سامانه ثبت می شود و در ادامه چنانچه طی فرآیند داوری ایده ها، ایده ی شما در رده ی ایده های برتر قرار گیرد، جوایز و امتیاز های ویژه ای به شرح زیر به شما اهداء می گردد:
۵. امتیازات و هدایای جشنواره
۱- برای هر یک از ۵ ایده ی برتر جشنواره، مبلغ بیست میلیون ریال جایزه ی نقدی به همراه تندیس و لوح تقدیر اهداء می گردد.
۲- اهداء نشان و گواهی « ایده پردازان برتر» به ایده پردازان برتر.
۳- معرفی ایده پردازان برتر به معاونت پژوهشی دانشگاه، جهت پشتیبانی لازم برای اجرا و عملیاتی کردن ایده های برتر.
۴- تشکیل اتاق فکری با عنوان: «ایده پردازان برتر»، متشکل از ایده پردازان برتر جشنواره، زیر نظر واحد پویش ایده پردازی، جهت پژوهش در حوزه ی ایده پردازی، ارتقاء سطح کیفی و کمی برنامه های واحد، ارتباط با بنیاد ملی نخبگان، معاونت پژوهشی دانشگاه و سایر مراکز مرتبط با موضوع ایده پردازی.
جهت اطلاع از برنامه های واحد با شماره تلفن: ۸۱۰۳۲۳۱۳-۰۲۱ تماس حاصل نمایید
آدرس کانال تلگرام واحد پویش ایده پردازی: @vahed_idepardazi
نظر شما :