۱۶ توصیه قرآنی مقام معظم رهبری به مناسبت روز دانشجو

۱۶ آذر ۱۴۰۱ | ۰۷:۵۳ کد : ۲۰۰۰۳
تعداد بازدید:۵۹۸
روز ۱۶ آذر که به عنوان روز دانشجو شناخته می‌شود و به بزرگداشت مقام دانشجو اختصاص دارد، مورد توجه مقام معظم رهبری بوده و معظم‌له در دیدارهای خود با دانشجویان نکات قرآنی را به آنها متذکر شده است.
۱۶ توصیه قرآنی مقام معظم رهبری به مناسبت روز دانشجو

 روز ۱۶ آذر که به عنوان روز دانشجو شناخته می‌شود و به بزرگداشت مقام دانشجو اختصاص دارد، مورد توجه مقام معظم رهبری بوده و معظم‌له در دیدارهای خود با دانشجویان نکات قرآنی را به آنها متذکر شده است.

همزمان با فرارسیدن روز دانشجو، ۱۶ آذر یادداشتی شامل ۱۶ نکته و توصیه قرآنی از بیانات مقام معظم رهبری به شرح ذیل تبیین می شود:
۱. این دوران، دوران قرآن است؛... پس، امروز فرصتی تاریخی و استثنایی است؛ برای این که قرآن در هدایت فکر و عمل انسان‌ها، قدرت و چیرگی خود را نشان دهد. (۲/۷/۶۸)
۲. عزیزان من ! قرآن نور است و حقیقتاً دل و روح را روشن می‌کند. اگر با قرآن اُنس پیدا کنید، می‌بینید که دل و جان شما نورانی می‌شود. (۱۴/۱/۷۵)
۳. بد است که متخصص ما و شخصیت برجسته علمی ما در سطوح بالای دانشگاهی، در قبال قرآن و مسائل قرآن، عوام محض باشد و به قرآن مراجعه نداشته باشد، از قرآن استفاده نکند و قرآن را هر روز نخواند. این‌ها عیوبی است که الآن وجود دارد. (۱۷/۹/۸۶)
۴. اگر فرزانگان و نخبگان دانشگاهی و تحصیل‌کرده‌های ما، هر روز مقید باشند یک صفحه قرآن را، من گاهی می‌گویم نیم صفحه قرآن را، با توجه به ترجمه بخوانند و در آن تدبر بکنند، این خودش غوغایی به راه می‌اندازد. اگر بخواهیم این را درست کنیم، فرهنگ‌سازی می‌خواهد و احتیاج به تدبیر دارد. (۱۷/۹/۸۶)
۵. در گوشه و کنار جامعه، از جمله در مراکز دولتی و ادارات و دانشگاه‌ها، همه را به پیروی از تعالیم نورانی قرآن تشویق نماید. کتاب خدا در میان مردم حضور واقعی بیابد و آموختن و تدبر و تعمق در آن، برای همه به خصوص جوانان و نوجوانان، امری رایج و دایر گردد .(۱۰/۳/۶۹)
۶. فرهنگ غربى باید بوسیله نخبگان و روشنفکران، پالایش شود. عناصر مفید آن جذب و اجزاء زیانبار و مخرب و فسادانگیز آن از ذهن و عمل جامعه‌هاى اسلامى طرد شود. معیار در این پالایش بزرگ، حکمیت فرهنگ اسلامى و اندیشه‌هاى بارور و راهگشا و هدایتگر قرآن و سنت است. (۱۲/۱۲/۷۹)
۷. عزیزان من! سقف معرفت خودتان را، سایت هاى سیاسى و اوراق روزنامه‌ها و پرسه زدن در سایت هاى گوناگون قرار ندهید؛ سقف معرفت شما این ها نیست. سطح معرفت را بالا ببرید. با قرآن، با نوشتجات مرحوم شهید مطهرى، با نوشتجات فضلاى بزرگى که خوشبختانه امروز در حوزه‌هاى علمیه حضور دارند، آشنا شوید. (۱۶/۵/۹۱)
۸. ما در جامعه خودمان مبالغ زیادی از آموزش قرآن عقب افتادگی داریم. باید اینها را جبران کنیم. اگر جوان مسلمان با قرآن اُنس پیدا کند و فرصت تدبّر در قرآن را به خود بدهد، بسیاری از شبهات دشمنان بی اثر خواهد شد. البته همه دستگاههای فرهنگی کشور باید کمک کنند. (۲۸/۶/۸۰)
۹. انس با قرآن، یعنی قرآن را خواندن و باز خواندن و باز خواندن و در مفاهیم قرآنی تدبر کردن و آن‌ها را فهمیدن ... اگر در آیات قرآن تأمل بکنیم، اراده و استقامت ما قوی‌تر و بیشتر از این خواهد شد. همین آیات قرآنی است که توانست در روزگاری، انسان‌هایی را تربیت کند که با دنیای کفر و ظلمات بستیزند. همین معارف است که ملت بزرگ ما را وادار کرد و مجهز نمود که با دنیای مدرن مظلَم جاهلیت -جاهلیت مدرن و جاهلیت قرن بیستم- مقابله کند. (۱۴/۴/۶۸)
۱۰. امروز ملّت ایران به برکت قرآن، در تمام قضایای خود، اعم از مسایل داخلی و سیاست خارجی، کوچکترین توجهی به رأی و نظر مستکبرین مداخله گر ندارد و در مقابل آنان ایستاده است. (۱/۹/۷۷)
۱۱. برادران ! شماها چرا قرآن را حفظ نمی‌کنید؟ شماها جوانید. و الله مکرر اتفاق افتاده که با خودم فکر کرده ام و گفته ام که اگر ممکن باشد، هر چه دارم، بدهم و حفظ قرآن را بگیرم؛ ولی افسوس که ممکن نیست. در این سن، من دیگر نمی‌توانم قرآن را حفظ کنم. (۲۲/۱/۷۷)
۱۲. از قرآن دستور بگیرید. وضع جامعه خود و تکلیفی را که در مواجهه با این وضع برعهده شماست در قرآن بیابید، به آن عمل کنید تا قرآن نیز کلید آن بهشت دلنشین را به شما عطا کند. (۱۲/۱/۶۲)
۱۳. قرآن به ما مى‌گوید از این سختیها نترسید: «ان تکونوا تألمون فإنهم یألمون کما تألمون»؛ اگر شما از ناحیه‌ى آسیب دشمن رنجى را تحمل مى‌کنید، دشمن هم از ناحیه‌ى مقاومت، صبر و رشادت شما رنجهایى را تحمل مى‌کند؛ اما با این فرق: «و ترجون من الله ما لا یرجون»؛ چشم‌انداز براى شما چشم‌انداز روشن است، اما براى دشمن نه. (۱۸/۸/۸۵)
۱۴. عقب‌ماندگی کشورهای اسلامی را ببینید؛ تسلّط کفّار بر بسیاری از کشورهای اسلامی را ملاحظه کنید؛ اینکه رئیس‌جمهور آمریکا با کمال وقاحت می‌ایستد آنجا و میگوید اگر ما نباشیم، بعضی از این کشورهای عربی یک هفته هم نمیتوانند خودشان را حفظ کنند، این تذلیل مسلمانها است؛ این به‌خاطر این است که این بیماری است، از این بیماری ذلّت هیچ بیماری‌ای بالاتر و بدتر نیست. این ذلّت است، این به‌خاطر عدم تمسّک به قرآن است، به‌خاطر این است که ما این شفا را از دست داده‌ایم، این درمان را از دست داده‌ایم. «عِصمَةٌ لِمَن تَمَسَّکَ‌ بِهِ‌ وَ نَجاةٌ لِمَن تَبِعَه‌»(۲) واقعیّت است؛ قرآن این است. (۲/۶/۹۷)
۱۵. فکر من این است و میخواهم در جامعه ما کاری بشود که برای قرّاء قرآن منبر بگذاریم و همچنان که الان وعّاظ منبر می‌روند، قاریان قرآن هم منبر بروند و مثلاً نیم ساعت قرآن بخوانند و مردم دلهایشان بلرزد و اشک بریزند و موعظه بشوند و بلند شوند و بروند؛ ولی ما حالا قرآن کریم را فقط مقدمه سخنرانی قرار داده ایم! (۲۲/۱/۷۰)
۱۶. آن روز که کسی در این کشور و این جامعه حرفی زد و مطلبی گفت، هر کسی از جوان های این مملکت بتواند با آشنایی با قرآن تشخیص بدهد این حرف غلط است یا درست! آن وقت ما با قرآن آشنا هستیم، فرهنگ قرآن بر زندگی ما حاکم است! هنوز آن جور نشده ایم! (۲۰/۹/۷۸) 


نظر شما :