اکران و نقد فیلم یتیم‌خانه ایران

اکران و نقد فیلم یتیم‌خانه ایران در دانشکده حقوق و علوم سیاسی

۱۷ آذر ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۲۰۰۸ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها انجمن ها
تعداد بازدید:۱۱۲۲
فیلم سینمایی، یتیم‌خانه ایران به کارگردانی ابوالقاسم طالبی، در سالن شهید بهشتی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی اکران شد.
اکران و نقد فیلم یتیم‌خانه ایران در دانشکده حقوق و علوم سیاسی

فیلم سینمایی، یتیم‌خانه ایران به کارگردانی ابوالقاسم طالبی، در سالن شهید بهشتی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی اکران شد.

به گزارش عطنا، این فیلم سینمایی به همت بسیج دانشجویی در قالب برنامه مراسم روز دانشجو، تداوم روز مبارزه با استکبار، اکران و دکتر موسی حقانی به عنوان ناقد به نقد و بررسی آن پرداخت.

یتیم‌خانه ایران فیلمی به کارگردانی و نویسندگی ابوالقاسم طالبی و تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان که از تاریخ ۵ آبان ۱۳۹۵ در سینماهای ایران اکران شده است.

داستان این فیلم در سال ۱۲۹۵ تا ۱۳۰۰ می‌گذرد که در زمان احمدشاه قاجار، بر اثر قحطی ناشی از خیانت انگلیس‌ها، نیمی از مردم ایران جان باختند.

موضوع اصلی فیلم یتیم خانه ایران چیست؟

انگلیس به عنوان یکی از استعمارگران قرن بیستم، در جنگ جهانی اول، با وجود اعلام بی طرفی ایران، وارد ایران می شود. به دنبال اشغالگری انگلیس، قحطی بسیار بزرگی ایران را در بر گرفت. به طوری که به خاطر نقش‌آفرینی مستقیم اشغالگران انگلیسی، بیش از ۹ میلیون نفر از مردم ایران (از جمعیت ۱۸ میلیون نفری کشور) در اثر بیماری و گرسنگی درگذشتند، به طوری که از این اتفاق به عنوان یکی از بزرگ‌ترین هولوکاست‌های تاریخ یاد می‌شود.

“ژنرال دنسترویل”، فرمانده نیروهای انگلیسی در شمال و غرب ایران در خاطرات خود از قحطی آن روزگار ایران چنین می نویسد: «هر کس که قدمی در شهر می‌زد با آزاردهنده‌ترین مناظر روبرو می‌شد. کسی نمی‌تواند این صحنه‌ها را تاب بیاورد. مردم می‌میرند و کسی نیست که کمکی کند. گاه جسد آدم‌ها آن قدر کنار جاده‌ها، بی‌آنکه کسی نگاهی به آنها بیندازد، می‌ماند، تا آنکه از بیم لطمه به دیگران، دیگر چاره‌ای جز دفن آنها نباشد.»

ابوالقاسم طالبی درباره زمینه داستانی اثرش نظر جالبی دارد. وی می گوید: «این فیلم قصه مردم است. مردم کوچه و بازار. نه از شاه خبری در آن هست و نه دربار. قهرمانان فیلم، مردمی هستند که در آن زمان نان را با خاک اره می خوردند.»

 

 

 


نظر شما :