نشست بررسی اولین جشنواره کرسی های آزاداندیشی

نشست بررسی اولین جشنواره کرسی های آزاداندیشی با حضور دکتر حسن ملکی

۲۲ آذر ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۲۰۹۸ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۶۲۴
عصر دیروز نشست بررسی اولین جشنواره کرسی های آزاداندیشی با حضور دکتر حسن ملکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر خورسندی مدیر فرهنگی دانشگاه و همچنین اعضای ستاد این جشنواره در دفتر این معاون برگزار گردید.
نشست بررسی اولین جشنواره کرسی  های آزاداندیشی با حضور دکتر حسن ملکی

عصر دیروز نشست بررسی اولین جشنواره کرسی  های آزاداندیشی با حضور دکتر حسن ملکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر خورسندی مدیر فرهنگی دانشگاه و همچنین اعضای ستاد این جشنواره در دفتر این معاون برگزار گردید.

گفتنی است اولین جشنواره ملی کرسی‌های آزاداندیشی با حضور جمعی از فعالان دانشجویی و مدیران ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 14 آذر 95 در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار گردید.

بعد از پیشنهاداتی که از سوی کارشناسان حاضر در جلسه مطرح گردید، دکتر ملکی در این نشست با جمع بندی موارد بیان داشتند که: آنچه که باید به دنبال آن باشیم این است که از این جشنواره باید نقشه راه برای جشنواره های بعدی را بیرون بکشیم.

وی افزود: نکته مهم در این جشنواره این است که باید بدانیم این جشنواره با چه رویکردی باید در سالهای آتی تکرار شود و در این زمینه دو رویکرد مطرح است. 1- رویکرد فرآیندی 2- رویکرد نتیجه مدار

در اولین جشنواره کرسی های آزاداندیشی که به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار گردید رویکرد نتیجه مدار حاکم بود؛ یعنی آنچه را که شرکت کنندگان انجام داده اند باید نتایج کار آنان بررسی و ارزیابی شود و در نهایت بعد از داوری اعلام شود. و این به نظر مطلوب نمی آید. ما باید به دنبال رویکرد فرآیندی باشیم. یعنی از طریق مفاهمه دائمی و ارتباط و تبادل اطلاعات با دانشگاه ها به طوری عمل کنیم که در روز برگزاری جشنواره نتایج کار خود را ببینیم و حس بالندگی و پویایی در شرکت کنندگان ایجاد کنیم.

ایشان بیان داشتند: تقسیم کار در رویکرد فرآیندی در سه حوزه تقسیم می گردد: 1- مرحله قبل از برگزاری 2- مرحله ضمن برگزاری 3- مرحله بعد از جشنواره

در خصوص قبل از برگزاری جشنواره باید به مواردی توجه داشته باشیم:

1-    مهمترین مورد تشکیل شورای سیاستگذاری فعال به عنوان اتاق فکر است که در آن مصلحت ها تصمیم گیری می شود و ساماندهی جشنواره را انجام می دهد و در این شورا جلسات بصورت مرتب و منظم با مصوبه های مشخص کار را مدیریت کند.

2-    تعین شاخصه های داوری؛ یعنی شفاف سازی انتظارات طوری صورت بگیرد که دانشگاه ها بدانند در خلال چند ماه تا برگزاری جشنواره انتظارات چیست و آثار را طبق آن تعیین و ارسال نمایند تا در یک فضای شفاف کار را پیگیری کنند.

3-    جشنواره دارای سایت فعال باشد، چرا که این سایت فعال زبان شورای سیاستگذاری است و پیام ها را به دانشگاه ها ابلاغ کند.

4-    فعال سازی دانشگاه های سایر استانها که در آنها کرسی های آزاداندیشی صورت می گیرد، به طوری که آنها مدام احساس کنند که در انتظار برگزاری جشنواره کرسی ها باشند و همینطور تیم های داوری را سازماندهی کنند و در بین اعضای تیم داوری تنوع و تکثر باشد.

5-    اطلاع رسانی هم از سوی وزارت علوم و هم از سوی دانشگاه میزبان مقداری به موقع صورت گیرد تا کیفیت جشنواره ارتقاء یابد.

موارد در حین برگزاری جشنواره:

1-    از نظر بُعد اجرایی باید وسعت اجرائی تیم و کمیته برگزار کننده را افزایش داد. و علاوه بر آن کمیته روابط عمومی با تقسیم کار معین صورت گیرد.

2-    در روز برگزاری جشنواره فرصتی فراهم گردد تا تعدادی از آثار معرفی و حرف ها زده شود و یا حداقل در قالب نمایشگاه حرف های آثار و شرکت کنندگان بیان شود.

موراد بعد از برگزاری جشنواره:

1-    تدوین توصیه های سیاستی در قالب ابلاغ پیام سیاستی جشنواره در دل این جشنواره انجام شود. و اینکه ما چه توصیه های سیاستی را داریم و آن را در اختیار مسئولین قرر دهیم.

در خاتمه دکتر ملکی ضمت تقدیر و تشکر از اعضای کمیته برگزاری جشنواره ابراز داشتند که این دلالت های اجرایی و عملیاتی برای رونق بخشیدن کرسی های آزاداندیشی است و امیدوارم این راه ادامه داشته باشد.

 

 

کلیدواژه‌ها: نشست بررسی اولین جشنواره کرسی های آزاداندیشی با حضور دکتر حسن ملکی


نظر شما :