حضور سه تن از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی در نشست تشکل ها و فعالان دانشجویی با رییس جمهور
نمایندگان اتحادیهها و تشکلهای دانشجویی عصر جمعه ( ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ ) با آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهور دیدار و گفت و گو کردند.
جمعی از فعالان و نمایندگان تشکل های دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور در نشستی صمیمی با آیت الله سید ابراهیم رئیسی که عصر جمعه با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون اجرایی، رئیس دفتر رئیس جمهور و سخنگوی دولت همراه با ضیافت افطار برگزار شد، به بیان نظرات و دیدگاه های خود در حوزه های مختلف پرداختند و رئیس جمهور پس از 2 ساعت شنیدن سخنان صریح 13 تن از مدعوین، به برخی سوالات و شبهات مطرح شده از سوی ایشان پاسخ گفت.
گفتنی است در این نشست سه نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی سید امین توکلانی دبیر اتحادیه اقتصاد، کیوان شیخی دبیر اتحادیه گردشگری به نمایندگی از انجمن ها و اتحادیه های علمی دانشجویی کشور و نادر جعفری دبیر کانون هلال احمر به نمایندگی از کانون ها حضور داشتند که توکلانی به نمایندگی عموم فعالین علمی دانشجویی در حضور رئیس جمهور به ایراد سخنرانی پرداختند و نکاتی را مطرح کردند.
در این نشست محسن نراقی به نمایندگی از بسیج دانشجویی، امیرمحمد کولایی و عمادالدین صفایی به نمایندگی از اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، امیرحسین پناهی و زینب شوندی به نمایندگی از اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، سعید واشقانی و زهرا مظهری به نمایندگی از اتحادیه دفتر تحکیم وحدت، محمدرضا مریمی به نمایندگی از جنبش عدالتخواه دانشجویی، یونس فرزینفر به نمایندگی از نشریات دانشجویی، سید امین توکلانی به نمایندگی از اتحادیه علمی دانشجویی، محمدمهدی نوینیفرد به نمایندگی از اتحادیه اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی و جواد غلامی به نمایندگی از هیاتهای دانشجویی نکات خود را مطرح کردند.
ما اتحادیههای علمی دانشجویی جزء کلیدواژه دولتها نبودهایم
سیدامین توکلانی، نماینده اتحادیه علمی دانشجویی کشور: آقای رئیسجمهور، با توجه به اینکه جنابعالی دسترسی کاملی به آمار و اطلاعات دقیق کشور دارید، طبیعتا بهتر از ما در جریان مسائل و مشکلات کلان و اساسی هستید و در یک جلسه و با فرصتی چنین محدود هم نمیشود به ریشهیابی مسائل کلان پرداخت یا به جزئیات مشکلات ورود کرد پس به ذکر همین نکته اکتفا میکنم: همینطور که مستحضرید، بسیاری از چالشهای اساسی کشور همچنان پابرجاست... اما باید حل مشکلات را از جایی آغاز کرد و رویکرد ما فعالان علمی دانشجویی کشور نیز همواره رویکرد حل مساله و ارائه راهکارها بوده و هست. متاسفانه با وجود گذشت ۲۵ سال از زمان تاسیس نخستین انجمن و اتحادیه علمی دانشجویی در کشور، این مجموعه آنطور که باید در بخش دولتی و صنعتی کشور معرفی نشده و سازوکارهایی هم برای استفاده از ظرفیتهای بسیار آن دیده نشده است، سازوکار ارتباط انجمنها و اتحادیهها با معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری و بنیاد ملی نخبگان شفاف نیست و همکاریها در حوزههای مختلف فناوری و نوآوری بهصورت بخشی و سلیقهای پیش میرود. صرف همین مساله که بعد از ۲۵ سال فعالان علمی دانشجویی در هر عرصهای که حضور پیدا میکنند ابتدا باید خودشان را معرفی کنند، نشانگر آن است که چقدر این تشکل مظلوم و مغفول واقع شده. متاسفانه فضای امروز کشور فضای نا اطمینانیها و ابهامات است، در زمینههای مختلف بهویژه اقتصادی، اجتماعی، زیستمحیطی و... جامعه نسبت به آینده کشور تصویر شفافی ندارد و امید مردم هم صرفا با تکرار واژه امید احیا نمیشود، اصلیترین راه کاهش این نااطمینانی و نگرانیها، استفاده از علم و منطق در تصمیمگیری و تدوین برنامههای انجامپذیر است، وقتی جامعه مبنای علمی و منطقی تصمیمات و برنامهریزیها را ببیند، اعتماد میکند، امیدوار میشود و حتی در اجرای آنها مشارکت میکند.
انجمنها و اتحادیههای علمی دانشجویی نهادهایی برخاسته از دل جامعه هستند که با حمایت دولت شکل گرفتند اما دانشجویان دغدغهمند هم با قدرت پای کار آمدهاند و امروزه بیش از ۱۰ هزار انجمن علمی در دانشگاهها و ۴۰ اتحادیه علمی دانشجویی کشوری در زمینههای تخصصی در حوزههای مختلف فعالیت میکنند، این ظرفیت بهگونهای است که در زمینه فعالیت هر وزارتخانه و هر بخش از حوزه فناوری و نوآوری، یک یا چند اتحادیه علمی دانشجویی درحال فعالیت هستند و در هر منطقهای از کشور انجمنهای علمی دانشگاههای آن منطقه توان ورود و ایدهپردازی در راستای حل مسائل محلی را دارند، تنها کمبود برای تحقق این موارد احساس نیاز دولت و حمایت موثر از این نهاد است.
متاسفانه در تمام این سالها، ما انجمنها و اتحادیههای علمی دانشجویی جزء کلیدواژههای دولتها نبودهایم، درحالیکه یکی از راههای تحقق دولت مردمی، استفاده از همین ظرفیتهای فراگیر فعالین علمی دانشجویی کشور است تا با حضور فعالان علمی دانشجویی در بطن بخش دولتی و زمینههای مختلف فناوری و نوآوری، تصمیمات و اقدامات بر مبنای علم و دانش روز اتخاذ بشود و همچنین شفافیت هم در امور اجرایی افزایش پیدا کند.
در راستای جبران این کاستیها و تحقق پیشنهادها و مطالبات مطرحشده، ما در این زمینه پیشقدم شدیم و برنامهای آماده کردیم که تقدیم حضورتان میشود، امیدواریم از این ظرفیت بهشکل شایسته بهرهبرداری شود تا توامان شاهد افزایش بهرهوری در کشور و احیای سرمایه اجتماعی و امید در جامعه باشیم.
نظر شما :