نشست علمی «بررسی چالش های قیمت گذاری خودرو» برگزار شد

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۰۷:۴۸ کد : ۲۱۵۶۸ تشکل ها
نشست علمی «بررسی چالش های قیمت گذاری خودرو»  با حضور دکتر مهدی طغیانی نماینده مجلس شورای اسلامی و آقای امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی (ره) یکشنبه ۱۷ اردیبهشت  در دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.
نشست علمی «بررسی چالش های قیمت گذاری خودرو» برگزار شد

خودرو در ایران یک کالای سرمایه‌ای است؛ مردم می خرند تا گران‌تر بفروشند

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در این نشست گفت: در دانشگاه‌ها باید درباره مساله خودرو فکر شود، مساله خودرو یک کار اندیشکده‌ای است.

وی افزود: زمانی که در تحریم اول، اولین چوب را خوردیم و پژو از ایران رفت دوباره همان چوب را در تحریم دوم از پژو خوردیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه همیشه تراز صنعت خودرو منفی بوده است، اظهار داشت: وابستگی صنعت خودرو چه در بحث تولید داخل و چه واردات، ارزبر بوده نه ارزآور.

طغیانی گفت: 95 درصد تولید خودروی ما توسط ساپیا و ایران خودرو صورت می گیرد که انحصاری است.

وی گفت: هر کس می گوید حل مسائل بازار خودرو یک راه حل دارد باید به اظهار نظر او شک کرد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: برای حل مسائل بازار خودرو باید یک بسته از اقدامات را با هم انجام دهیم.

وی گفت: واردات خودروهای نو، واردات خودروهای کارکرده، واردات از مناطق آزاد و افزایش تولید خودرو همراه با مالیات بر فعالیت های سوداگرانه در بازار خودرو یک بسته ای است که باید با هم انجام شود که روی قیمت بازار تاثیر می گذارد.

طغیانی با بیان اینکه مهمترین مانع در واردات خودرو، ارز است، تاکید کرد: با ۴ میلیون تقاضای انباشته برای خودرو مواجه هستیم که به میزان بسیار زیادی ارز نیاز دارد

یکی از راهکارها، واردات خودروهای کارکرده است که افت قیمت خورده اند

قالیباف: بازار خودرو باید بدون دخالت؛ خود را اداره کند

امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت هم در این نشست گفت : ما می توانستیم از شرکت پژو خودرو بگیریم و به آنها قطعه بدهیم و کاملا ارزبر نباشیم ولی این اتفاق نیفتاد.

وی بای بیان اینکه سیاست تعرفه‌ای و نرخ سوخت خودرو مشکل دارد، تصریح کرد: با تورم بالای 30 درصد، خودرو از دسترس مصرف کننده دورتر و دورتر شده است.

سخنگوی وزارت صمت تصریح کرد: بازار خودرو باید بدون دخالت؛ خود را اداره کند و مصرف کننده حق انتخاب داشته باشد و قیمت ها در یک دامنه مناسب باشد.

قالیباف با بیان اینکه تمرکز وزارت صمت بر افزایش عرضه است، تاکید کرد: عرضه یکپارچه خودرو اثر کاهنده خود را بر بازار گذاشته است.

وی گفت: برنامه این است که امسال تا 1.7 میلیون خودرو و بالاتر تولید داشته باشیم. نعت خودرو در ایران بیشتر متاثر از انتظارات تورمی است. نباید شورای رقابت را زیر سوال برد. برای از بین بردن انحصار در صنعت خودرو که انحصار در قیمت‌گذاری را به دنبال دارد، شورای رقابت باید باشد. تنظیم بازار خودرو، تامین بخشی از بودجه دولت و کاهش مصرف سوخت و بنزین سه مزیت واردات خودرو است.