نشست علمی تخصصی «تروما جنگ و کودکان» با نگاهی بر جنگ غزه

۲۴ آبان ۱۴۰۲ | ۱۷:۱۹ کد : ۲۳۴۶۶ انجمن ها
نشست علمی تخصصی «تروما جنگ و کودکان» با نگاهی بر جنگ غزه به همت انجمن علمی دانشجویی روانشناسی کودکان استثنایی با همکاری گروه روانشناسی و آموزش استثنایی و آزمایشگاه علوم شناختی دانشگاه علامه طباطبائی و انستیتو تروما ایران در روز دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ با استقبال بیش از ۱۰۰ نفر از دانشجویان و اساتید دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار و در آن از زوایای مختلف راجع به بحث تروما پرداخته شد.
نشست علمی تخصصی «تروما جنگ و کودکان» با نگاهی بر جنگ غزه

با توجه به اتفاقات و جنایات رژیم صیهونیسم و همچنین ظلم بی پایان به کودکان و مردم فلسطین، این نشست با هدف ابراز همدردی با مردم غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونسیتی به ویژه بر کودکان برگزار شد.
همچنین، موضوع اصلی این نشست در زمینه تروما جنگ و کودکان بود.  هر کودکی حق داشتن یک زندگی شامل «امنیت، شادی و سلامت» را دارد. در جنگ‌ها کودکان بی‌گناه و معصوم، بمباران می‌شوند و گرسنه می‌مانند. آنها شاهد صحنه‌های دردناکی از قربانی شدن عزیزان و خانواده‌های خود و تبدیل شدن مدارس و خانه‌هایشان به ویرانه‌ها هستند. این‌ها همه باعث ایجاد ترومای جنگ در کودک خواهد شد. در جنگ غزه نیز شاهد ظلمی آشکار و قربانی شدن کودکان بسیاری هستیم که جهان را در بهت عظیم فرو برده‌ است.
انجمن علمی دانشجویی روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی باتوجه به اهمیت این موضوع مهم و قابل بحث به برگزاری نشستی در خصوص مبحث تروما پرداخت.
در ابتدای نشست دبیر انجمن، آقای محمدحسن آقائی به بیان اهداف و پنل‌های برنامه پرداخته و پس از ایشان جناب دکتر سعید رضایی، مدیر گروه روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی به شرح موضوع پرداخت. ایشان صحبت‌های خود را درمورد آخرین تحقیقات انجام شده در زمینه تروما پرداختند و پنل ایشان با موضوع «مغز و تروما» برگزار شد.
در بخش دوم سخنرانی، جناب دکتر هاشم قادری، موسس انستیتو تروما ایران به بیان صحبت خود در زمینه «از تروما جنگ تا ترومای کودکی» پرداختند.
بخش سوم سخنرانی، جناب دکتر عباس اسدی مدیر گروه روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص رسانه و تاثیر آن بر تروما پرداختند. ایشان شرح وضعی نیز بر وضعیت رسانه‌ها در جنگ غزه نیز پرداختند.
در بخش چهارم سخنرانی، جناب دکتر کامبیز بنی هاشمی رییس آزمایشگاه علوم شناختی دانشگاه علامه طباطبائی صحبت‌های خود را در زمینه آسیب‌شناسی ترومای جنگ مطرح نمودند. ایشان ضمن تشریح وضعیت مغز و آسیب شناسی شناختی، به بررسی وضعیت کودک و اختلال پس از سانحه پرداختند.
در بخش آخر نیز جناب محمد نورس حمید دانشجوی فلسطینی حاضر در ایران، مهمان ویژه این برنامه بودند و صحبت‌های خود را در خصوص وضعیت کودکان، تشریح مفهوم مقاومت و ایستادگی و اهمیت بحث تربیتی مقاومت در پرورش کودکان پرداختند‌.