نشست دانشافزایی اساتید با موضوع «هنر زنانه زیستن» (ویژه بانوان عضو هئیت علمی دانشگاه)
نشست دانشافزایی اساتید با موضوع «هنر زنانه زیستن» (ویژه بانوان عضو هئیت علمی دانشگاه) با حضور دکتر عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر جمیله علم الهدی (عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)، هیئت رئیسه دانشگاه و جمعی از بانوان اساتید به همت دفتر مشاور امور بانوان و خانواده و معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی صبح امروز شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.
نشست دانشافزایی با موضوع «هنر زنانه زیستن» ویژه بانوان عضو هئیت علمی دانشگاه علامهطباطبائی با حضور دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه، دکتر جمیله علمالهدی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر فخرالسادات نصیری، مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر هدی غفاری، مشاور معاون رئیس جمهور در اجرای قانون اساسی، دکتر داود حسینپور، معاون پژوهشی، دکتر محمدعلی اسلامی، معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر روحالله محمد علینژاد عمران، مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی و جمعی از بانوان عضو هیئت علمی دانشگاه علامهطباطبائی، به همت دفتر مشاور امور بانوان و خانواده و معاونت آموزشی این دانشگاه، صبح امروز، شنبه ۲۷ آبانماه ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه برگزار شد.
دکتر علمالهدی با اشاره به نحوه تالیف کتاب «هنر زنانه زیستن» و توجه به جایگاه وجودی زن، گفت: در موضوع زن و خانواده رویکردها و دیدگاههای مختلفی وجود دارد ولی بر اساس دستهبندی همه آنها دو رویکرد رایج سنتی و مدرن قرار میگیرند.
وی ادامه داد: رویکرد سنتی فعالیت زن را فقط در چهارچوب خانواده جستجو و بررسی میکند و رویکرد مدرن، فعالیت و کنشگری اجتماعی بانوان را در اولویت قرار میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به انتخاب عنوان کتاب و استنادات قرآنی موجود در آن اشاره کرد و افزود: مبنای فلسفی مهمی که در آموزههای قرآنی وجود دارد و منِ مسلمان نسبت به آن غفلت داشتهام همان مفهوم زوجیت است. زوجیت اصل وجودشناسی است و اندیشمندان به این مسئله کمتر توجه کردهاند. این زوجیت فقط به عنوان همسری نیست بلکه عموم پیوندهای وجودی را شامل میشود. در مورد انسان هم همینطور است و همه پیوندهای انسانی را در بر میگیرد.
وی تاکید کرد: اصل زوجیت نقطه مهم و فلسفی کتاب هنر زنانه زیستن است. همچنین این کتاب استنادات جذابی به قرآن دارد و دیدگاههای قرآن نسبت به بانوان را مطرح میکند. در این کتاب سعی کردهایم با استنادی که به آیات قرآن داشتهایم تصویری از بانوان و زنانه زیستن را مطرح کنیم که در آن، واقعیت وجودشناسی برتر از موقعیت اجتماعی است؛ چرا که آنچه مهم است جایگاه وجودی زن است.
در ادامه نشست، بانوان عضو هیئت علمی دانشگاه علامهطباطبائی با بیان دیدگاههای خود در خصوص هنر زنانه زیستن، به تبادل نظر با دکتر علمالهدی در این خصوص پرداختند.
نظر شما :