با حضور کارکنان اداری و علمی دانشگاه برگزار شد؛
آیین گرامیداشت سالروز بعثت پیامبر اکرم (ص) و دهه مبارک فجر در دانشگاه علامهطباطبائی
آیین گرامیداشت سالروز بعثت پیامبر اکرم (ص) و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی همزمان به پنجمین روز از دهه مبارک فجر در دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی به نقل از روابط عمومی دانشگاه، همزمان با پنجمین روز از دهه مبارک فجر، آیین باشکوه گرامیداشت سالروز بعثت پیامبر اکرم (ص) و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامهطباطبائی، حجتالاسلام صادق اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر عباسعلی وفایی، معاون توسعه و مدیریت منابع، دکتر مهدی واحدی، معاون دانشجویی، دکتر محمدعلی اسلامی، معاون فرهنگی و اجتماعی، روسای دانشکدهها و جمعی از اعضای هیئت علمی و کارکنان در محل سالن اجتماعات دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.
دکتر معتمدی در این آیین ضمن تبریک ایام دهه فجر و ایام رجبیه، گفت: امیدوارم همیشه بانشاط و خندان باشید و روز به روز این نشاط و شادابی افزون شود. امیدوارم با کمک و همت شما، میراث گرانقدری که زحمت حضرت امام (ره)، شهدا و مجاهدان انقلاب است را بتوانیم پاسداری کنیم تا نظام به اهدافی که مورد نظر امام (ره) بود برسد.
وی بیان کرد: یکی از خوشبختیهای ما این است که عمرمان مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی و حیات حضرت امام (ره) شد. امام یک شخصیت فرهیخته، بی نظیر، استثنایی و یک شخصیت الهی، فقیه عالیقدر، مجتهد جامع الشرایط، فیلسوف بزرگ، عارف بی همتا و یک شخصیت سیاستمند و سیاستدان است و ما توفیق پیدا کردیم که در این عصر زندگی کنیم.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی گفت: امام خمینی احیاگر اسلام و حتی احیاگر ادیان توحیدی بود. تا قبل از نهضت امام و پیروزی انقلاب اسلامی، ایده رایج در فلسفه سیاسی و در ذهن مردم، تحت تاثیر انقلابات کمونیستی و تسلط مارکسیستی این بود که دین افیون تودهها است. حضرت امام (ره) نهضتی را شروع کرد که مبتنی بر دین بود. آنچه که در ابتدای انقلاب اتفاق افتاد این بود که نگاه مردم ما به اسلام متفاوت شد. اسلام انقلابی، اسلام ناب محمدی، اسلامی که منافع ابرقدرتها تحت تاثیر سیاستهای گرفته شده از این نظام مذهبی، تهدید شد.
وی با بیان اینکه تمام حرف امام (ره) دین بود، افزود: تمام زندگی امام (ره) این بود که مفاهیم و مضامین دینی و آن چیزی را که خداوند و انبیای الهی خواسته، در روابط بین انسانها گسترش دهد.
دکتر معتمدی ادامه داد: امروز در دنیا تکنولوژی با سرعت عجیبی پیش میرود، دنیا مشکل تکنولوژی ندارد و چیزی نمانده که تکنولوژی بر انسان مسلط شود. اشکالی که امروز در دنیا وجود دارد در حوزه علوم انسانی و روابط انسانی است. مسئله دنیا، از هم پاشیدگی خانواده و خانوادهها است. مفهوم خانواده در دنیای امروز با اصالت خانواده فرق دارد. مشکل دنیای امروز، مشکل علوم انسانی است. این مشکل متاثر از آموزهها و تربیت اسلامی میتواند محقق شود. بشر مسیری را رفت و خودش را مبنا قرار داد ولی به سردرگمی، بحران و مشکلات روانی رسید.
وی با بیان اینکه موضوع تکنولوژی با موضوع ارتباط انسانی متفاوت است، افزود: انسانها نیاز به روابط عاطفی، معنویت و انسانیت دارند. انسانها ربات نیستند. چیزی که در جامعه غرب وجود دارد یک نگاه مادیگرایانه و انسانگرایانه است که بدون توجه به شخصیت انسانها بر اساس جنسیت آنها نظر میدهند. امام (ره) به دنبال کرامت انسانها بود و این فلسفه انقلاب اسلامی است و راه زیادی مانده تا ما به اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی برسیم.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی تصریح کرد: امروز به یمن انقلاب، هزاران انسان تربیت شدهاند که به آرمانهای انقلاب باور دارند و این بزرگترین سرمایه است برای مسائلی که نتوانستهایم حل کنیم. امروز هزاران متخصص در دانشگاهها تربیت شدهاند و سرمایهای هستند تا کمک کنند که ما یتوانیم مسیر انقلاب را ادامه دهیم.
وی گفت: در حوزه بینالمللی سایهای که انقلاب اسلامی روی کشورهای مختلف انداخت و تحت تاثیر انقلاب اسلامی اتفاقات بسیاری در دنیا رقم میخورد. این انقلاب روز به روز پرثمرتر و پربارتر میشود و امیدوارم ما نیز بتوانیم به وظایفمان عمل کنیم.
حجتالاسلام اکبری اقدم در این آیین ضمن تبریک بعثت پیامبر (ص) و دهه فجر، گفت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که نگاه به بعثت نبی اکرم (ص) نباید فقط نگاه به عنوان یک حادثه تاریخی باشد. خداوند لطفی به جامعه ایمانی کرده است و رسولی از آن جامعه برانگیخته تا آیات قرآن را تلاوت کند؛ تزکیه را در جامعه گسترش دهد؛ جامعه را به توحید، ایمان و معرفت دعوت و کتاب و حکمت را بر آن جامعه جاری و ساری کند.
وی با بیان اینکه بعثت یعنی برانگیختن، افزود: دهه فجر هم یک بعثت است چون در دنیا، تمام اتفاقات گذشته را مهیبی میزند و باعث برانگیختگی دنیا شد. مقام معظم رهبری تاکید دارند که دهه فجر هم عید بزرگی است و هم دهه تجدید میثاق ملت با امام (ره)، شهدا و آرمانهای این انقلاب است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تاکید کرد: ما رویداد بزرگ انتخابات را در پیش رو داریم. با حضور پرشور خود در پای صندوقهای رای نشان میدهیم که پای انقلاب، نظام، ارزشها، امام (ره)، پیامبر اکرم (ص) و پای اسلام هستیم.
در بخش دیگری از این آیین دکتر مجید عباسی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامهطباطبائی، گفت: ما از ابتدا به دنبال حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود بودهایم و مطالبه همیشگی ما همین بوده است. سرزمین کنونی ایران یک سوم سرزمینی است که در زمان قاجار داشتیم. ما در طول تاریخ، بخشهایی از سرزمین خود را در دورههای مختلف از دست دادهایم.
وی بیان کرد: وضعیت نظامی ما در زمان پهلوی هم به گونهای بود که فقط 5 درصد از تسلیحات دفاعی در داخل کشور و 95 درصد دیگر آن در بیرون از ایران تولید میشد و حقوقی که به مستشاران آمریکایی پرداخت میشد چندین برابر حقوق نظامیان ایرانی بود.
دکتر عباسی با اشاره به شرایط نابسامان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: در زمان پهلوی 49 درصد مردم ایران زیر خط فقر بودند. همچنین انتخابات آن زمان به صورت فرمایشی انجام میشد.
وی ادامه داد: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ما حتی یک وجب از خاک خود را ازدست ندادیم. ما الان هجدهمین اقتصاد دنیا هستیم. اقتصادی بدون نفت و درآمد نفتی ما در صندوق توسعه ملی ذخیره میشود.
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی افزود: ما 34 هزار دانشجوی بینالمللی داریم. همچنین رتبه چهارم دنیا در نانوتکنولوژی، رتبه یک منطقه و ۱۵ دنیا در سلولهای بنیادی را در اختیار داریم و در عرصه ماهواره هشتمین کشور دنیا هستیم. همه اینها نشان از استقلال و پیشرفت کشور ما دارد.
وی با بیان اینکه کشور ایران به جهت مردمسالاری کشور جوانی است، افزود: ما انتخابات را در پیش رو داریم. انتخابات مهم است چون پشتوانه نظام و کشور است. کشور ایران چون در حال پیشرفت است، همه مخالفان و دشمنان به دنبال این هستند که مانع شرکت مردم در انتخابات شوند. امیدوارم با یک عزم راسخ این پیشرفتها ادامه پیدا کند و دانشگاه ما نیز در این مسیر منشا خیر و برکت باشد.
گفتنی است این آیین که به همت ستاد بزرگداشت دهه فجر دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شد با اجرای موسیقی، روایتگری انقلاب و اهدای جایزه همراه بود.
نظر شما :