مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی؛
فرهنگ با نگاه کمی قابل ارزیابی نیست / ادغام معاونت فرهنگی و دانشجویی، در دست بررسی
مرتضی خورسندی اظهار کرد: واقعیت این است که فرهنگ با نگاه کمی قابل ارزیابی نیست، اما متاسفانه خیلی از جشنوارههای ما هرچند تلاش میکنند که به کیفیتگرایی هم توجه کنند، اما به نظر شاخصهای کمی را بیشتر مورد توجه قرار میدهند.
مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتوگو با خبرنگار عطنا گفت: دانشگاه ما در حوزه علمی و فرهنگی، در جشنواره حرکت به لحاظ تعداد جوایز رتبه دوم را کسب کرد و در جشنواره کرسیهای آزاداندیشی و جشنواره رویش به لحاظ تعداد جایزه، رتبه اول را به دست آورد.
خورسندی دلیل این موفقیتها را حمایت مسئولان عنوان کرد و گفت: همه مسئولان و دانشجویان فعال حتی شخص رئیس دانشگاه یک سال تلاش کردند و حاصل تلاش این عزیزان و حمایت مسئولان کسب موفقیت در جشنوارههای گوناگون شد.
او بحث فرهنگ را صرفا رویکردی کمیگرا ندانست و خاطرنشان کرد: معتقدم باید هم زمان به کمیت و کیفیت پرداخته شود. رتبههایی که در سالهای گذشته کسب شد ناشی از فعالیتهای متعددی بود که انجام شد، باید برنامهریزیمان به گونهای باشد که بیشتر به سمت کیفیگرایی حرکت کنیم، چراکه ما همواره باید در راستای اعتلا گامی به سمت جلو داشته باشیم و تلاش کنیم بحث کیفیت را ارتقا دهیم.
وی افزود: واقعیت این است که فرهنگ با نگاه کمی قابل ارزیابی نیست، اما متاسفانه خیلی از جشنوارههای ما هرچند تلاش می کنند که به کیفیتگرایی هم توجه کنند، اما به نظر شاخصهای کمی را بیشتر مورد توجه قرار میدهند.
او تاکید کرد: کسب رتبه در جشنوارهها ومسابقات هدف خوبی است اما باید هدف جانبی نیز وجود داشته باشد چراکه کانونها و انجمنهای ما در حوزه برگزاری برنامههای مختلف به لحاظ کمی به بلوغ رسیدهاند و حال زمان آن است که به کیفیت هر چه بیشتر فعالیتها توجه کنیم لذا من فکر میکنم باید هدف اول ما گسترش فرهنگ و فعالیتهای علمی با کیفیت باشد.
خورسندی در رابطه با ادغام معاونت فرهنگی و دانشجویی اظهار کرد: هنوز مشخص نیست، باید صبر کرد و دید که نتیجه صحبتها و مشورتهای انجام شده به کجا خواهد رسید و در آینده چه تصمیمی گرفته میشود اما آنچه مشخص است، این است که فعلا شرایط به صورت دو معاونت باقی خواهد ماند.
او با بیان اینکه مدیریت دانشگاه نگاهی به مسئله ادغام دارد، گفت: باید بررسی کنیم که آیا ادغام راهکار مناسبی است یا همین ساختار فعلی که دو معاونت مختلف به صورت مستقل فعالیت میکنند، گزینه بهتری است.
مدیر فرهنگی دانشگاه با اشاره به تحقیقی که در حوزه ساختار اداری معاونتهای فرهنگی در دانشگاهها انجام داده بود، تصریح کرد: با نگاه به این ساختار متوجه میشویم هیچ دانشگاهی ساختاری شبیه به دانشگاه دیگر ندارد و هر دانشگاه بر اساس اقتضائات، نیازها و شرایط خود ساختارش را به گونهای رقم زده است.
وی افزود: ما هم دانشگاههایی را داریم که معاونت فرهنگی و دانشجویی در هم ادغام شده است و هم دانشگاههایی را میبینیم که این دو معاونت را از هم جدا کردهاند و به صورت مستقل فعالیت میکنند.
او همچنین با اشاره به ساختار اداری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای مختلف تاکید کرد: باید نگاهی به ساختار معاونتهای فرهنگی دانشگاههای دیگر داشته باشیم و با بررسی آنها بر اساس شرایط دانشگاه ساختار معاونتها را مشخص کنیم.
خورسندی در رابطه با سرپرست معاون فرهنگی گفت: مدت کوتاهی است که با دکتر سلیمی بجستانی در معاونت فرهنگی فعالیت میکنم اما رویکردشان نسبت به مسائل معاونت فرهنگی را که در جلسه تودیع و معارفه و جلساتی که با هم داشتیم اشاره کردند، بسیار مثبت میبینم و به نظر میرسد که با مدیریت ایشان بتوانیم در معاونت فرهنگی شرایط روبه بهبود و توسعه داشته باشیم.
مدیر فرهنگی در رابطه با برنامههای ترم آینده اظهار کرد: باید صبر کنیم تا معاون جدید اطلاعات خود را نسبت به سیستم کامل کند و در جلساتی که با کارشناسان و مدیران فرهنگی برگزار میشود، به راهکاری جدید برای ادامه فعالیتها دست یابیم.
او در پایان سخنانش اظهار کرد: طبیعتا تلاش خواهد شد که با همفکری همکاران و ایدههایی که وارد مجموعه میشود، شرایط تغییر و به سمت مطلوب حرکت کند، به همین جهت باید صبر کرد تا این اتفاقات رخ دهد و جلسات همفکری ادامه پیداکند. من نسبت به رویکرد کلی دکتر سلیمی بجستانی به مسائل بسیار خوشبین هستم و امیدوارم که در آینده شرایط به گونه بهتری رقم بخورد.
نظر شما :