کارگاه آموزشی هماهنگ سازی روابط والدین با فرزندان جوان با حضور دکتر معصومه اسمعیلی برگزار شد

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۶ کد : ۲۵۶۵۱
تعداد بازدید:۱۳۰
کارگاه آموزشی هماهنگ سازی روابط والدین با فرزندان جوان با حضور دکتر معصومه اسمعیلی روانشناس و مشاور خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه به همت واحد ارتباط خانواده و دانشگاه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سه شنبه ۲۵ اردیبهشت با استقبال خوب ۱۵۰ نفر از والدین دانشجویان دانشگاه همراه با پرسش و پاسخ برگزار شد.
کارگاه آموزشی هماهنگ سازی روابط والدین با فرزندان جوان با حضور دکتر معصومه اسمعیلی برگزار شد

کارگاه آموزشی هماهنگ سازی روابط والدین با فرزندان جوان با حضور دکتر معصومه اسمعیلی روانشناس و مشاور خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه به همت واحد ارتباط خانواده و دانشگاه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سه شنبه 25 اردیبهشت با استقبال خوب 150 نفر از والدین دانشجویان دانشگاه همراه با پرسش و پاسخ برگزار شد.
 از مهمترین مباحث مطرح شده در این کارگاه آموزشی، جوانان و بحران هویت، ارزیابی و فهم موقعیت، موقعیت والدین و راهکارها و پیشنهادات کاربردی بود.

گفتنی است که سلسله ها کارگاه های آموزشی مختص والدین دانشجویان با شعار دانشگاه دوستدار خانواده بصورت هفتگی و با حضور اساتید مجرب روانشناس بصورت هفتگی و مجاری برگزار می شود.  

عدم حمایت خانواده، رفتارهای ناهنجار اجتماعی را به همراه دارد.
دکتر معصومه اسمعیلی در این کارگاه مطرح کرد: هویت، مرز بین بودن و نبودن است و اگر انسان به طور واضح تعریفی از خودش نداشته باشد، دیگران او را اداره می‌کنند. جوان، وقتی وارد دانشگاه می‌شود با دنیای جدید و انتخاب های متعدد رو به رو می‌شود. ما جوانان را تا ۲۵ سال هم با ویژگی های نوجوان می شناسیم چون سردرگمی ها و گیجی ها هنوز وجود دارند.
وی افزود: روابط صمیمانه پدر و مادر جلوی فرزند باعث می شود فرزند به هر دو احترام بگذارد. پدر و مادر باید با هم محترمانه صحبت کنند تا فرزند هم احترام را یاد بگیرد. اولین مشکل ما با فرزندانمان این هست که به ما احترام نمی‌گذارند و ما را قدیمی می‌بینند.باید بدانیم که چگونه این تقاضای درست را داشته باشیم که فرزندانمان در کنار ما احساس امنیت کنند و حرف ما را گوش بدهند. ما باید یاد بگیریم چطور پدر و مادر خوب باشیم و بهترین کارهایی که می توانیم را انجام بدهیم. باید دقت لازم را داشته باشیم و احساسات فرزندمان را درک کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه گفت: چون ما همیشه در صحبت هایمان از زیبایی و نمرات عالی تعریف و تمجید کرده ایم فرزند ما در نوجوانی وقتی می‌ بیند گرفتن نمره عالی سخت است، تلاش می کند خود را زیباتر کند. اگر نوجوان ما می‌گوید بینی اش خیلی بزرگ شده درست است چون واقعا در نوجوانی بینی بزرگ تر می شود باید این را برایش توضیح دهیم.
ویژگی های جوانان ما اول این است که به خودش توجه می کند که موضوع من مهم هست. نوجوان ما می خواهد بزرگ شده باشد و او حق دارد که بزرگ دیده شود و تبعیض باعث فشار روی نوجوان ما می‌شود. اکثر حرف هایی که ما پدر و مادر ها می زنیم به خیال این است که فرزندمان رو تحریک کنیم که به بهتر شدن اقدام کند، ولی فرزند ما به این صورت تغییر نمی‌کند و ما را به عنوان کسی می‌بیند که او را مدام تحقیر می کند. اگر ما به گونه ای با او صحبت کنیم که او بفهمد، ما را دلسوز و پناه می‌بیند و به سمت ما حرکت می‌کند.
دکتر اسمعیلی در مورد درباره کنترل غرایز گفت: ما درباره کنترل غرایز فرزندانمان خیلی سخت می‌گیریم و آن ها را بد نشان می‌دهیم، در صورتی که آفرینش الهی است.خداوند می‌گوید ما به شما نسبت به همدیگر علاقه دادیم ولی مرز آن مهم هست و حریم دارد. یک گروه دنبال نوجوانی خودمان هستیم و می‌‌گوییم ما جوانی نکردیم و حالا می‌خواهیم جوانی کنیم ولی بچه هایمان این کار را نکنند. ما دنبال چیز های عجیب و غریب هستیم. بچه های ما به چیزی فکر نکنند و به چیزی احساس نداشته باشند تا سر و سامان بگیرند. اگر فرزندانمان می‌خواهند ازدواج کنند آنها را حمایت کنیم که هردو درس بخوانند و کار کنند.عدم حمایت خانواده ها باعث شکل گیری رفتار های ناهنجار اجتماعی می‌شود. ما باید به فرزندمان بگوییم که تو حق داری انتخاب کنی من هم به انتخابت احترام می‌گذارم ولی من هم حقوقی دارم. فرزندمان باید احساس کند که ما او را به عنوان انسانی که می‌توانیم آینده را به او بسپاریم نگاه می‌کنیم. به فرزندانمان بگوییم که ما حق داریم همدیگر را دوست داشته باشیم، ارتباط صمیمانه داشته باشیم و رضایت همدیگر را جلب کنیم و باهم گفتمان داشته باشیم.

 

 

برای دریافت صوت کارگاه آموزشی هماهنگ سازی روابط والدین با فرزندان جوان با حضور دکتر معصومه اسمعیلی اینجا را کلیک نمایید.


لینک دانلود فایل

نظر شما :