کارگاه آموزشی "نقش عزت نفس در ارتقا سلامت معنوی و اجتماعی خانواده"

۲۰ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۹:۱۹ کد : ۲۵۹۲۷
تعداد بازدید:۲۵۸
کارگاه آموزشی "نقش عزت نفس در ارتقا سلامت معنوی و اجتماعی خانواده" توسط واحد ارتباط خانواده و دانشگاه معاونت فرهنگی و اجتماعی با حضور خانم دکتر مریم برهمن عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با استقبال فراوان والدین دانشجویان برگزار شد.
کارگاه آموزشی "نقش عزت نفس در ارتقا سلامت معنوی و اجتماعی خانواده"

کارگاه آموزشی "نقش عزت نفس در ارتقا سلامت معنوی و اجتماعی خانواده" توسط واحد ارتباط خانواده و دانشگاه معاونت فرهنگی و اجتماعی با حضور خانم دکتر مریم برهمن عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با استقبال فراوان والدین دانشجویان برگزار شد.

خانم دکتر برهمنی در این کارگاه مطرح کرد: ابتدا باید بدانیم  وجود آورنده عزت نفس چه کسی است؟

وی افزود: خداوند جمال و جلال خود را در انسان نهاد. خداوند از روح خود در انسان دمید و او را جانشین خود بر روی زمین کرد. عزت نفس یک گنجی است که درون همه آدم ها است. 

وی اضافه کرد: عزت در لغت نامه دهخدا به معنای ارجمندی ارزشمندی است. عزت نفس یعنی تصور و برداشت هر فرد نسبت به خودش، اگر مثبت باشد نشان دهنده عزت نفس سالم و اگر منفی باشد باید در عزت نفس خودش بازنگری کند.

او اضافه کرد: یکی از مهم ترین ویژگی های انسان این است که دوست دارد محبوب و دوست داشتنی باشد.  چون انسان اشرف مخلوقات است،  دوست داشتنی و دارای ارزش است. عزت نفس به طور خودکار در انسان وجود دارد و بر همه احساسات، رفتار و گفتار فرد اثر می‌گذارد.

وی ادامه داد: عواملی وجود دارد که بر عزت نفس  مؤثر است. او در ادامه مواردی را ذکر کرد.

خانواده 
روابط خانوادگی هر فرد بر روی عزت نفس او اثر دارد. والدینی که به بلوغ عاطفی رسیده  باشند متوجه هستند که هرکسی با دیگران متفاوت است و ویژگی های خاصی دارد این موضوع باعث می شود که عزت نفس فرزندان بالا برود. 

شخصیت و روان افراد در کودکی و نوجوانی شکل می‌گیرد.کودک تصور می کند رفتار های اعضای خانواده درست است و تلاش می کند شبیه آنها رفتار کند .اگر والدین با کودک رفتار نامحترمانه داشته باشند و یا به کلام او بی توجهی کنند و او را مورد تمسخر و سرزنش قرار دهند. کودک می پذیرد که فرد بی لیاقتی است. ولی اگر در خانواده ای به فرزند محبت و توجه شود کودک باور می کند که فرد مفیدی است و برای خودش ارزش قائل است.

دوران تحصیل 
محیط مدرسه بر روی عزت نفس دانش آموزان بسیار تاثیر گذار است. فرزندان در مدرسه از حمایت خانواده برخوردار نیستند و نقاط ضعف و قوت اونجا نهادینه تر می شود.

جامعه 
فرهنگ عمومی تاثیر زیادی بر روی عزت نفس فرزندان دارد. شاید رفتاری عادت نامطلوبی باشد و فرد آن را انجام بدهد یا یک مسئله ای  به عنوان فرهنگ پذیرفته شده باشد و فرد آن را انجام ندهد تاثیر منفی روی عزت نفس او  می‌گذارد. 

رسانه 
چهره بعضی از افراد در رسانه جذاب و عالی نشان داده می شود و همه دوست دارند مثل آنها باشند. رسانه به ما می گوید چگونه رفتار کنیم و چی بپوشیم و خودشون رو با آنها مقایسه می‌کنند و رسانه تاثیر منفی بر عزت نفس آنها خواهد گذاشت .

سلامتی  
بعضی از بیماری ها و آسیب های جسمانی بر احساسات افراد نسبت به خودشان تاثیر گذار است.

سن افراد 
همه افراد در سنین مختلف از عزت نفس برخوردار هستند. اگر عزت نفس داشته باشند و سن آنها بیشتر شود عزت نفس جایگاه خودش را پیدا می کند.

 خانواده 
فرزندان به پدر و مادر خود اعتماد دارند و جایی برای ترس و نگرانی نیست. فرزند می‌تواند واقعیت های موجود رو برای خانواده خودش بیان کند.  

پیشنهاد هایی برای والدین برای ارتقای عزت نفس فرزندان:

 اهمیت تفکر و اندیشیدن را بداند و تفکر انتقادی داشته باشد. نباید آنها را وادار به اطاعت کنیم بلکه باید با گفتار محترمانه اختلاف نظر ها را حل کنیم.جوانان نیاز دارند در خانواده دیده شوند و باعث افتخار والدین باشند.
به فرزندمان بگوییم که از دیدن او خوشحال می شویم و دوستش داریم و انتقال بدهیم که  بودن او برای ما خیلی مهم است.

 او اضافه کرد: به فرزندان اجازه اشتباه کردن بدهیم وقتی  چیزی رو تجربه می کنند بدانند تجربه ای که انتهاش شکست است یک تجربه دیگر به وجود می‌آورد. باید فرزند ما بداند که زندگی متعلق به اوست و خودش مسئول خواسته ها و آرزوهایش است و خودش باید عزت نفس را تقویت کند.

وی اضافه کرد: مقایسه باید در شرایط یکسان باشد ولی این چنین نیست باید با گذشته مقایسه شود و اگر قرار است مقایسه انجام شود باید باعث انگیزه و حرکت و پیشرفت شود بای خود فرد رو با خودش مقایسه کنیم. اگر او را با دیگران مقایسه کنیم احساس بدی در او ایجاد می شود و باعث تخریب عزت نفس می شود.

بهبود عملکرد عزت نفس 

۱- تعیین اهداف: اهداف باید واقع بینانه باشد.اهداف کوچک و قابل انجام باشد چون باعث انگیزه و پیشرفت می شود.
۲.تلاش کردن: تلاش باعث می شود فرد هدف را با جدیت تا آخر دنبال کند. 

۳ شناخت توانایی های خود: ما باید به فرزندان کمک کنیم توانایی های خود را بشناسند و از منطقه امن فاصله بگیرند و با توانمندی های خود رو به رو شوند.

روش های تربیتی تاثیر گذار:
 
۱.اگر انسان بداند می‌‌تواند کاری را انجام دهد احساس عزتمندی می‌‌کند ما باید فرزندمان را در کاری که توانا است تشویق کنیم.

۲.تغافل: فرزند ما ضعفی دارد که من آن را می بینم ولی آن را مخفی می‌کنم که عزت نفس او حفظ شود.

وی ادامه داد: اگر فرزند ما برای کارش توجیهی دارد که مورد پذیرش ما نیست آن را بپذیریم و چشم پوشی کنیم تا عزت نفس او حفظ شود.


لینک دانلود فایل

نظر شما :