دکتر فائز دین پرست معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه:
کار فرهنگی در دانشگاه قابل تقلیل به یک معاونت نیست / فرهنگ یک کار معنوی و روحی است و جلب مشارکت و اقناع مهم است / در برنامه های فرهنگی باید نسبت برنامه به مخاطب را متوجه باشیم /
اولین نشست دکتر فائز دین پرست معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی با مدیران و کارشناسان حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه صبح شنبه 20 آبان 1403 در تالار گفتگو این معاونت به منظور تعامل و همفکری و معرفی بیشتر واحدها برگزار شد.
در این نشست کارشناسان دیدگاه، نقطهنظرات و پیشنهادهای خود را با معاون جدید فرهنگی و اجتماعی در میان گذاشتند و بر استمرار جلسات عمومی بین مسئولین فرهنگی با کارشناسان تأکید داشتند.
دکتر دین پرست معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در این نشست گفت: کار فرهنگی در دانشگاه قابل تقلیل به یک معاونت نیست و از طرفی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هم قابل تقلیل به یک واحد خاص نیست. و این موضوع یک باری بر دوش معاونت میگذارد که از لحاظ کمی و کیفی قابل انجام نیست. دانشگاه که یک نهاد و مجموعه فرهنگی است در آن ارتباط مؤثر با دانشجویان موضوعی مهم است. به عنوان مثال در این مسیر امیدآفرینی مواجهه شدن و دیدن وضعیت مطلوب است و یک امر شعاری نیست و از نوع گفتار درمانی نیست. اگر منطق فعالیتها را برای کارکنان تشریح کنیم و یک عدالت نسبی را برایشان فراهم کنیم تا حدودی امیدآفرینی کردهایم. شاید نتوانیم خیلی از درخواستهای دانشجویان را اجابت کنیم، اما اگر همدلانه برخورد کنیم در نتیجه ذاتی آن تأثیر گذار بودهایم.
وی افزود: فرهنگ روح قضیه است و در برخوردها باید مراعات شود و «صِبْغَةَ اللَّه» به معنای «رنگ خدا» باید در کارها دیده شود و این همان فرهنگ است و با نگاه الهی به قضایا میتوانیم فرهنگ سازی کنیم. فرهنگ یک کار معنوی و روحی است و جلب مشارکت و اقناع در آن امری مهم است. در کانونهای فرهنگی، تشکلها و انجمنهای علمی دانشجویی و سایر فعالیتها تعامل با مخاطب مهم است. ما نیازمند گفتگوهای مکرر با یکدیگر هستیم تا اثربخش باشیم و از طرفی به لحاظ کمی و کیفی باید مراعات کنیم و در نظر داشته باشیم که خداوند ناظر بر همه اعمال ماست. در مجموعه فرهنگی به دنبال عدالت نسبی هستیم و شاید نتوانیم عدالت مطلق را اجرا کنیم و این موضوع را باید به همکاران انتقال دهیم و راهکار انتقال آن نیز باید گفتگو باشد تا شاید مشکلات مرتفع شود.
دکتر دین پرست در ادامه بیان داشت: در برنامههایتان نظرات و پیشنهادهای اساتید و صاحب نظران را در مورد فعالیتها دریافت کنید و با تجمیع نظرات فعالیتها را ارائه دهید. مهمترین سرمایه ما در دانشگاه نیروی انسانی باتجربه است و باید از همین نیروها و تجربیات آنها استفاده ببریم. در برنامه های فرهنگی باید نسبت برنامه به مخاطب را متوجه باشیم و با همان نسبت برنامهریزی کنیم و اگر برنامه ما متناسب با نیاز دانشجو باشد، میتواند اثرگذاری داشته باشد. نظام فرهنگی ما مبتنی بر اهداف و آرمانهایی است و در این مسیر نیازمند ارتباط با مخاطب است و بعد از اعتماد مخاطب و حاضرشدن برای گفتگو باید در طول زمان اثرپذیری و اثرگذاری متقابل داشه باشیم. فراهمآوری بستر برای بهره بردن از امکانات به نحو احسن یکی از وظایف ماست و در این مسیر باید بر خط قرمزهای اصیل پایبند باشیم.
در خاتمه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن تأکید بر پیگیری مسائل روز به عنوان مثال به جزایر ایرانی خلیج فارس اشاره داشتند و انجام رسالت معاونت فرهنگی برای مد نظر قراردادن برنامههایی در این راستا تأکید داشتند تا ظرفیتهای دانشگاه در این مسیر بکار گرفته شود.
نظر شما :