سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در بازدید از مناطق عملیاتی جنوب کشور مطرح کرد

راهیان نور فرصت تجربه عملی شرایط جنگی و آشنایی با تاریخ دفاع مقدس برای نسل جدید است

۱۱ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۹ کد : ۲۸۴۶۷
تعداد بازدید:۶۳
سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی و هیئت‌رئیسه دانشگاه در جمع کاروان اردوی راهیان نور حضور یافتند و از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس بازدید کردند.
راهیان نور فرصت تجربه عملی شرایط جنگی و آشنایی با تاریخ دفاع مقدس برای نسل جدید است

 دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی، در جریان بازدید از مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس، اهداف، برنامه‌ریزی‌ها و اهمیت سفرهای راهیان نور را تشریح کرد. سفرهای راهیان نور که همه‌ساله با حضور دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود، با هدف گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران و انتقال ارزش‌ها و تجربیات دفاع مقدس به نسل جوان طراحی شده است.

دکتر احمدوند در این باره اظهار کرد: «هدف از سفرهای راهیان نور همواره گرامی‌داشت یاد و خاطره ایثارگری‌های رزمندگانی است که در طول هشت سال دفاع مقدس از آب، خاک، فرهنگ و ارزش‌های کشور دفاع کردند.» وی افزود: «اردوهای راهیان نور از نظر فرهنگی و آموزشی برای دانشجویان ارزشمند است و نسل جوان را با تاریخ دفاع مقدس و رشادت‌های رزمندگان و دلاورمردان ایرانی از دفاع از خاک ایران آشنا می‌کند. در این سفرها، راویان در هر منطقه، روایت عملیات‌های مختلف، ایثارگری‌ها، ازخودگذشتگی‌ها، دشواری‌ها و چالش‌های مناطق عملیاتی را برای دانشجویان بازگو می‌کنند. دانشجویان نیز در این سفرها زندگی جمعی، مدیریت سفر و مسئولیت‌پذیری در شرایط دشوار و حتی جنگی را تجربه  می‌کنند.»

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه در اردوی راهیان نور ۱۴۰۳ حدود ۴۰۰ دانشجو در مناطق عملیاتی غرب و جنوب غرب کشور حضور یافته‌اند، افزود: «دانشگاه علامه طباظبائی به رسم سنوات گذشته، امسال نیز حدود ۴۰۰ نفر از دانشجویان را در قالب دو گروه مجزای پسران و دختران به این سفرها اعزام کرده است و هیئت‌ریسیه دانشگاه نیز در این سفرها حضور یافته تا ضمن بازدید از مناطق عملیاتی، با حضور در جمع دانشجویان و گفت‌وگو با آن‌ها و شنیدن صحبت‌هایشان، روحیه و انگیزه‌ای ایشان را تقویت کنیم.»

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص زمان‌بندی و پشتیبانی سفرهای راهیان نور توضیح داد: «دانشگاه علامه طباطبائی معمولاً در ایام نوروز با همکاری معاونت فرهنگی و بسیج دانشجویی اقدام به برگزاری سفرهای راهیان نور می‌کند. در سال‌های گذشته نیز، این سفرها در نزدیکی ایام نوروز یا از نیمه اسفند به بعد انجام می‌شد، اما امسال به‌دلیل تقارن ماه مبارک رمضان با نیمه‌های ماه پایانی اسفند، زمان‌بندی اجرای این برنامه جلوتر افتاد تا دانشجویان نیز از انجام فریضه روزه باز نمانند.»

دکتر احمدوند درباره مناطق بازدید شده از سوی هیئت‌رئیسه دانشگاه نیز گفت: «بازدیدها معطوف به منطقه اروندکنار، محل اصلی عملیات والفجر هشت بود. پس از آن، به مناطق مختلف خرمشهر، به‌ویژه اداره گمرک خرمشهر که یکی از نقاط استراتژیک و مهم در طول جنگ تحمیلی بود، رفتیم. همچنین، از تقاطع رود کارون و اروندرود، که مقابل آن جزیره ام‌الرصاص عراق قرار دارد، بازدید کردیم. بخش عمده‌ای از عملیات کربلای چهار نیز در همین منطقه رخ داده است.»

وی ادامه داد: «هیئت رئیسه دانشگاه با استفاده از قایق به این مناطق اعزام شد و از نزدیک شاهد یادآوری عملیات‌های آن زمان بود. راویان، محل استقرار نیروهای ایرانی و نحوه مقابله با نیروهای عراقی در جزیره ام‌الرصاص را توضیح دادند. این بازدید یکی از اهداف اصلی سفر بود.»

دکتر احمدوند همچنین به اقدامات و حمایت‌های دانشگاه علامه طباطبائی از اردوهای راهیان نور اشاره کرد و گفت: «دانشگاه همواره از اردوهای راهیان نور حمایت‌ می‌کند و پشتیبانی‌های مالی و لجستیکی را از دست‌اندرکاران این برنامه‌ معنوی و ارزشمند به عمل می‌آورد. در گذشته، سفرها با اتوبوس انجام می‌شد، اما به‌دلیل خطرات مسیر طولانی، اکنون تأکید بر استفاده از قطار است. برای اطمینان از راحتی و ایمنی دانشجویان، تیمی از نیروهای اجرایی دانشگاه همراه آن‌ها اعزام می‌شود و چند خودرو برای مواقع ضروری در اختیار قرار می‌گیرد. در صورت بروز بیماری یا حادثه، امکانات دانشگاه برای انتقال سریع به بیمارستان و تأمین نیازهای دانشجویان فراهم شده است.»

گفتنی است، چهاردهمین اردوی راهیان نور (بهشت خاکی) دانشجویان دانشگاه علامه‌طباطبائی به مناطق عملیاتی غرب و جنوب غرب کشور به همت بسیج دانشجویی و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه از ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور ۴۰۰ دانشجوی دختر و پسر آغاز شده است.


نظر شما :