جشن بزرگ گل‌ریزان «روز از نو» (جشن بهاران) دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۶:۳۲ کد : ۲۹۰۶۸ کانون ها
تعداد بازدید:۷۹
جشن بزرگ گل‌ریزان «روز از نو» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی در تاریخ دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار شد.
جشن بزرگ گل‌ریزان «روز از نو» (جشن بهاران) دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی

«روز از نو» عنوان یک رویداد فرهنگی، اجتماعی و انسان‌دوستانه است که با محوریت ترویج فرهنگ یاریگری و حمایت از زندانیان جرایم غیرعمد، با همراهی کانون‌های فرهنگی هنری ادبی مذهبی دانشکده علوم‌اجتماعی اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبائی می‌کوشد دریچه‌ای تازه از امید را به زندگی کسانی بگشاید که در بند ناتوانی‌های مالی گرفتار آمده‌اند.

هدف این جشن، تنها برپایی یک مراسم شادی‌آفرین نیست؛ بلکه تلاشی است برای بیدار کردن حس مسئولیت اجتماعی در میان دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه نسبت به یکی از مظلوم‌ترین اقشار جامعه: زندانیانی که به دلیل بدهی‌های مالی غیرعمد، پشت میله‌های زندان گرفتار شده‌اند. این زندانیان اغلب به دلیل مسائلی چون چک برگشتی، ضمانت، ناتوانی در پرداخت مهریه، یا خسارات ناشی از تصادف بدون عمد در حبس هستند؛ در حالی که نه جرمی کیفری مرتکب شده‌اند و نه مستحق چنین مجازاتی‌اند.

این جشن با همراهی و تلاش جمعی اعضای فعال کانون‌های فرهنگی و دانشجویان دانشگاه علامه و دانشکده علوم‌اجتماعی برگزار گردید و در دو نوبت، از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ و سپس از ۱۲ تا ۱۴، میزبان علاقه‌مندان بود.

در بخش نخست این رویداد، حیاط دانشکده صحنه اجرای زنده موسیقی اصیل ایرانی توسط هنرمندان کانون موسیقی دانشگاه شد. فضایی که نوای سنتور و تنبک آن، گرما و صمیمیتی خاص به جمع دانشجویان بخشید. در همین زمان، کانون ورزش در جهت توسعه، فینال مسابقات فوتبال‌دستی را در دو بخش جداگانه برای بانوان و آقایان برگزار کرد و با شور و هیجان شرکت‌کنندگان همراه شد. هم‌زمان، اعضای کانون خیریه نیز در جای‌جای محوطه، با عشق و انگیزه، در تلاش برای جلب مشارکت و جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی برای هدف پویش بودند.
همچنین اعضای فعال کانون‌های ایران‌شناسی و گردشگری، صنایع دستی، فیلم و عکس، کتابخوانی، آسیب‌شناسی اجتماعی، نورا، قرآن و عترت و گویندگی در این پویش اجتماعی بزرگ در زمینه تدارکات، اجرایی، رسانه و صدا یاری نمودند.

در این جشن، که با عنوان نمادین «روز از نو» برگزار می‌شود، دانشجویان با فعالیت‌های متنوع فرهنگی، هنری و مشارکتی، هم برای آزادی زندانیان کمک مالی جمع‌آوری می‌کنند و هم سعی می‌کنند مفاهیم عمیق‌تری چون همدلی، کنش جمعی و عدالت ترمیمی را تمرین کنند. شعار اصلی این رویداد، جمله‌ای است ساده اما تأثیرگذار:
«وقتی ما باشیم، زندگی برمی‌گرده»
شعاری که به خوبی نشان می‌دهد چگونه یک حرکت جمعی می‌تواند مسیر زندگی یک انسان را تغییر دهد.

پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم، مهندس ناصر جعفرقلی، مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور، سخنانی تأثیرگذار درباره وضعیت زندان‌ها، زندگی زندانیان و ضرورت نگاه جامعه‌مدار به باز اجتماعی شدن آنان ایراد کرد. در ادامه، دکتر حسین میرزایی با اشاره به نقش مهم کانون‌های دانشجویی در ارتقای روح جمعی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی، از تلاش‌های این مجموعه‌ها در دانشگاه قدردانی کرد.

دانشجویان با خلاقیت خود، این مراسم را به بستری برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم اجتماعی و تقویت روحیه مشارکت تبدیل کرده‌اند. برای مثال، با ثبت‌نام برای اهدای خون به مصدومان حادثهٔ غم‌انگیز بندرعباس، احساس تعلق خود را به مسئولیت‌های اجتماعی ابراز می‌کنند.

جشن «روز از نو» نه‌تنها تمرینی برای مهارت‌های اجتماعی، مشارکت و حس همدلی است، بلکه تجربه‌ای واقعی از دانشگاه به‌مثابه نهاد اجتماعی زنده محسوب می‌شود؛ جایی که آموخته‌ها به کنش بدل می‌شوند و دغدغه‌های انسانی از دیوارهای کلاس بیرون می‌آیند تا در جامعه اثر بگذارند.
جشن گل‌ریزان روز از نو، جلوه‌ای بود از همدلی، انسان‌دوستی و اراده‌ای جمعی برای ساختن فردایی بهتر؛ فردایی که آزادی و امید، سهم همگان باشد.


نظر شما :