سه‌شنبه مشاوره‌ای با موضوع «تربیت از دیدگاه امام موسی صدر»

۲۰ آذر ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۴۹۲۳ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها انجمن ها
نشست تربیت از دیدگاه امام موسی صدر» سه‌شنه ۱۴ آذرماه در قالب سلسله جلسات سه‌شنبه‌های مشاوره‌ای به همت گروه مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی، انجمن مشاوره ایران و انجمن علمی_دانشجویی مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی در این دانشگاه برگزار شد.
سه‌شنبه مشاوره‌ای با موضوع «تربیت از دیدگاه امام موسی صدر»

سه‌شنبه مشاوره‌ای با موضوع «تربیت از دیدگاه امام موسی صدر» در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

در این نشست دکتر ذکیانی، دکترای فلسفه و رییس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی و دکتر عابدی به سخنرانی پرداختند.

غلامرضا ذکیانی، رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی با بیان مهم‌ترین ویژگی امام موسی صدر، گفت: مهم‌ترین ویژگی‌ امام صدر که باعث موفقیت او شد، این بود که حزب‌الله لبنان او را پدر معنوی این کشور قلمداد می‌کرد.

او ادامه داد: با مطالعه انجام شده بر آثار امام صدر و پسرعموی او شهید صدر به این نتیجه رسیدیم که امام صدر نه تنها از مبانی بسیار محکم فلسفی بلکه از برخی جهات از فلاسفه نام‌آور ما هم پیش‌تر رفته است.

ذکیانی در رابطه با بحث مذهب و ملیت از دیدگاه صدر، اظهار کرد: ما گمان می‌کنیم دو حالت مذهبی یا ملی وجود دارد، با مذهبی بودن، دیگر ایرانی یا عراقی بودن و … معنی ندارد همچنین در صورت ملی‌گرا بودن، دین معنا ندارد.

او ادامه داد: امام موسی صدر نشان داد که ملیت یکی از ظرفیت‌هایی است که برخی از ظرفیت‌های دین بدون آن معنا ندارد. او نه تنها تناظری میان مذهب و ملیت نمی‌دید بلکه معتقد بود ملیت در هر کجا که شکل گرفته است باید آن ملیت را همراه با فرهنگ‌های درون آن حفظ کرده و به آن احترام بگذاریم.

رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجه افزود: این احترام گذاشتن سبب ورود به گفت‌وگو و تعامل می‌شود و از منشور استخراج شده از این تعامل مسائلی خارج می‌شود که محال است در غیر وطن‌دوستی اتفاق افتد به عبارتی آموزه‌ها و تعالی‌هایی از دین در وطن‌دوستی پیدا می‌شود که در غیر وطن‌دوستی امکان بروز ندارد.

وی بیان کرد: این دیدگاه را ما از فلاسفه دیگر سراغ نداریم در صورتی که چیزی که میان ما بیشتر معروف است این است که اگر ملیت خیلی پر‌رنگ شود مثلاً مذهب را باید کنار بگذاریم اما واقعیت این است که بخشی از ایمان ما دوست داشتن و عشق ورزی به وطن است.

ذکیانی با بیان اینکه صدر اجتماع را هویت واقعی می‌داند، گفت: اجتماع بشری از افرادی تشکیل شده است که هر فردی به یک اعتبار پدر، به یک اعتبار فرزند، به یک ‌اعتبار معلم و یا به یک ‌اعتبار رئیس‌جمهور است. هر کدام از این اعتبارها شبکه‌هایی با یک شخصیت می‌سازد.

او ادامه داد: مثلاً شخصیت من به عنوان یک پدر با شخصیت من به عنوان یک استاد متفاوت باشد اما بالاخره مجموعه این شبکه‌ها اجتماع را می‌سازد، برای اینکه هر جامعه‌ای سالم باشد و به سوی سلامتی و تعالی پیش رود باید اعتماد متقابل وجود داشته باشد.

رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجه در پایان با بیان اینکه از نظر امام موسی صدر تمام موارد اخلاقی سعی دارند اعتماد میان مردم را بالا ببرند، اظهار کرد: مثلاً برای غیبت ما کار بد یک نفر را که فقط خودمان‌ دیده‌ایم به دیگران می‌گوییم، در این صورت اعتماد آن فرد را در میان جمع سلب کرده و با ادامه این روند، فرد در شبکه‌ از هستی ساقط شده و به همان میزان به او اعتماد‌ نمی‌شود.

عکس: فاطمه جعفری-عطنا