اختتامیه ششمین دوره مسابقه های ملی مناظره دانشجویان ایران

اختتامیه ششمین دوره مسابقه های ملی مناظره دانشجویان ایران

۰۸ اسفند ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۵۶۵۱ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها انجمن ها
تعداد بازدید:۹۸۰
مراسم اختتامیه ششمین دوره مسابقه های ملی مناظره دانشجویان ایران امروز با حضور جمعی از مسوولان جهاد دانشگاهی، وزارت علوم، اساتید و دانشجویان در دانشگاه علامه طباطبایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد.
 اختتامیه ششمین دوره مسابقه های ملی مناظره دانشجویان ایران

مراسم اختتامیه ششمین دوره مسابقه های ملی مناظره دانشجویان ایران امروز با حضور جمعی از مسوولان جهاد دانشگاهی، وزارت علوم، اساتید و دانشجویان در دانشگاه علامه طباطبایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد.

دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در اختتامیه این مراسم گفت: در این دوره از مسابقه ها دانشجویان با دقت و کارشناسی شده تمام مسایل را مطرح می کنند. اگر تمام مسایل مملکت نیز این گونه با دقت و کارشناسی شده در سطوح بالاتر مطرح بشود بسیاری از مشکل های جامعه برطرف خواهد شد.
وی افزود: دانشجویان، مدیران آینده کشور هستند. بسیاری از مدیران سیاسی کشور هم معمولا از بین فعالان سیاسی و اجتماعی انتخاب می شوند بنابراین ضروری است که دانشجویان نیز در مسایل جدی کشور باشند و کار کارشناسی شده در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی ،علمی ، محیط زیست و ... داشته باشند و در یک محیط علمی نیز نتایج کار کارشناسی شده شان را مورد بحث و تبادل قرار دهند.
وی بیان کرد: حتی بهتر است در حوزه سیاسی هم با رعایت اصول این کار انجام بشود و پس از پذیرش نظر کارشناسان، به نظر کارشناسی شده احترام گذاشته شود.
وی افزود: هم اکنون همه کشورها در تلاش هستند با تبادل بین نخبگان سیاسی خودشان در مسایل اصلی کشور به نقطه نظر مشترک برسند. به طوری که اکنون جوامع اروپایی و غیر اروپایی تقریبا در بیش از 85 درصد مسایل کشور به نقطه نظر مشترک رسیده اند.
وی بیان کرد: در هر گردش سیاسی قرار نیست با تغییر سیاست خارجی، سیاست داخلی هم تغییر کند. هیچ دولتی هم نمی تواند در عمر چهار ساله یا هشت ساله خود تمام مسایل و مشکل ها را حل کند. حل این مسایل نیاز به یک بازه زمانی دراز مدت 20 ساله یا گاهی 50 ساله دارد تا گردش سیاسی هم در دراز مدت تغییر نکند این امر تحقق نمی یابد مگر اینکه ما در مسایل اصلی کشور به یک تعامل برسیم و دعواهای ما به خصوص دعواهای سیاسی و کارشناسی ما باید بیشتر روی مسایلی مانند بیمه، آموزش و مسایلی از این قبیل دنیا باشد.
طیبی اظهار کرد: این نوع گفت و گو و شکل دهی فرهنگ که اکنون در بین دانشجویان آغاز و از سوی جهاد دانشگاهی طراحی شده است باید فراگیر شود. اکنون دانشجویان به سطحی از بلوغ فکری رسیده اند که می توانند به صورت جدی روی مسایل اصلی کشور گفت و گو کنند. ما اکنون در جامعه احساس می کنیم برای رفع مسایل کشور باید یک مدل مشترک در بلند مدت برنامه ریزی شود. بدون برنامه دراز مدت نمی توانیم پیشرفتی داشته باشیم. امیدواریم چنین مناظره هایی در کشور الگو سازی شود.

همه کشورها در تلاش هستند با تبادل بین نخبگان سیاسی خودشان در مسایل اصلی کشور به نقطه نظر مشترک برسند. به طوری که اکنون جوامع اروپایی و غیر اروپایی تقریبا در بیش از 85 درصد مسایل کشور به نقطه نظر مشترک رسیده اند.


پیشگیری از فساد با شفاف سازی
دکتر شهیندخت ملاوردی، دستیار رییس جمهور در امور شهروندی نیز در مراسم اختتامیه ششمین دوره مسابقه های ملی مناظره دانشجویان ایران گفت: هم اکنون در جوامع در حال تغییر و دنیای جهانی شده، چاره ای جزء پرداختن به مسایل و چالش ها به صورت علمی نداریم.
وی افزود: اهداف این مناظره ها فرصتی است برای یادگیری در ابعاد مختلف مانند مدارا کردن، روا داری، دگر پذیری، تحمل نظرهای مخالف، احترام به حقوق شهروندی و عقلانیت اجتماعی است. یکی از مهمترین اهداف این نوع مسابقه ها پرداختن به بحث تمرین گفت و گو و مناظره های اخلاق محوری است. اخلاق در کنار گفت و گو گمشده جامعه امروزی است. باید بررسی کنیم تا چگونه و با کدام راهکار این گمشده جامعه را پیدا کنیم.
وی بیان کرد: تقویت روحیه حق جویی، رشد و شکوفایی فرهنگ گفت و گو و نهادینه سازی این قواعد از دیگر اهداف برگزاری این نوع مناظره ها است. همچنین زمینه سازی برای شکل گیری تفکر خلاق و نقاد، یکی دیگر از تاکیدهای مهم امروز به ویژه در بین سنین پایین است. خوشبختانه آموزش و پرورش برای تحقق این امر کتابی با عنوان تفکر انتقادی تدوین کرده است تا نظام آموزشی از معلم محوری خارج و باب گفت و گو را باز کند.
وی ادامه داد: تقویت روحیه پرسشگری که در حوزه حقوق شهروندی نیز مهم است باید در بین مردم نهادینه شود تا شهروندان به شهروندی پرسشگر و مطالبه گر تبدیل شوند.
ملاوردی همچنین با اشاره به موضوع این دوره از مسابقه ها با عنوان« اظهارات متهمان اقتصادی باید کاملا علنی و بدون محدودیت به اطلاع عموم برسد»، گفت: هم اکنون بهترین ابزار برای پیشگیری از فساد شفاف سازی است تا مردم و شهروندان بتوانند مرتب، به هنگام و بدون تاخیر و به نحو اطمینان بخش در امور جریان قرار بگیرند که کدام نهادها با چه هزینه و آیینی امور جامعه را اداره می کنند و چه خروجی هایی نیز داشته اند.

دستیار رییس جمهور در امور شهروندی اظهار کرد: باید روال کلی حاکم بر اداره امور جامعه به این سمت باشد که اطلاعات و گزارش های روشن و قابل فهمی برای عموم جامعه منتشر شود و در دسترس همگان قرار بگیرد. نقطه مقابل این موضوع پنهان کاری است که گاه به اسرار گویی هم نام برده می شود. در حوزه سیاست حاکمان و متولیان امور مردم را نا محرم می پندارند. هنجارهایی که گاه در جامعه خودمان نیز شاهد بروز آن هستیم.
وی به راهکارهای این مساله پرداخت و گفت: هم اکنون ما لایحه شفاف سازی اقتصادی و مدیریت تعارض منافع را در دستور کار لوایح کمیسیون دولت داریم که از ابزارهای مهم شفاف سسازی است. قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات بعد از سال ها تصویب بالاخره به مرحله اجرایی در می آید. از حدود 500 سازمان،100 دستگاه ملزم به پاسخگویی هستند.
وی تصریح کرد: همچنین طبق نظر رییس جمهور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانه ملزم شدند تا اطلاعات مروبوط به اعتبارها و تخصیص اعتبارهای همه دستگاه ها شفاف سازی و اطلاع رسانی شود. بدین منظور سامانه ای طراحی شد و از سال 1397 در دسترس قرار می گیرد.
وی بیان کرد: اصلاح و دائمی کردن آزمایشی سلامت نظام اداری و مقابله با فساد که سال 1390 تصویب و دو دوره تمدید شده بود در این دوره به قانون دائمی تبدیل می شود.
وی با اشاره به اینکه 40 درصد تخلف ها توسط مردم افشا می شود گفت: متاسفانه هم اکنون جایگاه ایران در شفاف سازی و کنترل فساد مناسب نیست و از بین 180 کشور رتبه 130 را به خود اختصاص داده است.


برگزاری نخستین دوره مناظره دانشجوی به زبان انگلیسی
مهدی کاظمی، دبیر برگزاری مسابقات نیز گفت: در این دوره از مسابقه ها حضور تیم های دانشگاه های تهران کمرنگ و استان ها پر رنگ تر بوده است. در این بین تیم های دانشگاه اصفهان و مشهد به مرحله کشوری رسیده اند.
وی افزود: سال گذشته با همت و همکاری دانشگاه علمی و کاربردی مسابقه های اختصاصی این دوره از مناظره ها در 25 استان و 7 دانشگاه برگزار شد. بهار سال آینده نیز در 30 استان و 9 دانشگاه اجرایی خواهد شد. همچنین قرار است با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی اولین دوره مسابقه های مناظره به زبان انگلیسی در دانشکده مطالعات دانشگاه تهران برگزار شود.
گفتنی است در پایان این مراسم پوستر هفتمین دوره مسابقه های ملی مناظره دانشجویان ایران توسط دکتر طیبی، رییس جهاد دانشگاهی و دکتر ملاوردی، دستیار رییس جمهور در امور شهروندی رونمایی شد و از دانشجویان برگزیده این دوره از مسابقات تقدیر به عمل آمد.


نظر شما :