جشنواره قرآن و عترت نماد همگرایی و وحدت دانشجویان از مذاهب مختلف اسلامی
جشنواره قرآن و عترت نماد همگرایی و وحدت دانشجویان از مذاهب مختلف اسلامی
معاون فرهنگی و اجتماعی با اشاره به برگزاری دوره سی و سوم جشنواره با حضور بیش از ۵۰ هزار نفر در شش حوزه مختلف، از جشنواره قرآن و عترت به عنوان بادوام ترین، پرمخاطب ترین و متنوع ترین جشنواره دانشجویی کشور یاد کرد و اظهار داشت: این جشنواره نماد همگرایی و وحدت دستگاههای آموزش عالی کشور و مذاهب اسلامی اعم از شیعه و اهل سنت است.
دکتر غلامرضا غفاری در این مراسم با اشاره به وضعیت دنیای کنونی که علیرغم رشد و توسعه علمی و فناوری پر از آسیب و کمکش است اظهار داشت:ظلم و ستم، جنگ های متعدد، کشتار بی رویه و مظلومانه انسان های بیگناه، رشد آسیب های اجتماعی، انواع نامردمی ها و تحریم ها و دهها نوع ناملایمات جسمی، روحی و روانی دیگر موجب سلب آرامش روحی و روانی از اکثر انسانها شده است.
وی با اشاره به آیه شریفه ۱۲۴ سوره طه" یاد خدا"، " قرآن" و "پیروی از ولایت" را سه راه نجات و عبور از این تنگنا ها دانست و اظهار کرد: برداشتی که از آیه شریفه صورت می گیرد این است که اگر می خواهیم در دنیا و آخرت به تنگی در زندگی و معیشت نیفتیم و حیات طیبه داشته باشیم بایستی از یاد خدا، قرآن و ولایت اعراض نکنیم که راه نجات ما در این است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفتمان سازی قرآنی در دانشگاهها، تاکید و توجه به رشد فضایل دینی و قرآنی در دانشگاهها، زمینه سازی برای تدبر و فهم بیشتر قرآن در بین اساتید و دانشجویان، زمینه سازی برای رشد خلاقیت های دانشجویان در زمینه های دینی و قرآنی، نهادینه سازی فعالیت انسان ساز دینی و قرآنی در دانشگاهها از طریق فعالیت های داوطلبانه کانونهای قرآن و عترت و گسترش پژوهش ها و مطالعات میان رشته ای از جمله سیاست هایی دانست که در معاونت فرهنگی و اجتماعی به آن پرداخته خواهد شد.
دکتر غفاری با اشاره به برگزاری دوره سی و سوم این جشنواره با حضور بیش از ۵۰ هزار نفر در شش حوزه مختلف، از جشنواره قرآن و عترت به عنوان بادوام ترین، پرمخاطب ترین و متنوع ترین جشنواره دانشجویی کشور یاد کرد و اظهار داشت: این جشنواره نماد همگرایی دستگاههای آموزش عالی کشور و مذاهب اسلامی اعم از شیعه و اهل سنت است. چرا که در آن همه دستگاههای آموزش عالی کشور و دانشجویان از مذاهب مختلف اسلامی مشارکت داشته و برگزیدگان آن در بخش حفظ کل و قرائت معمولاً به سطح بین الملل معرفی می شوند.
وی در پایان از زحمات تمامی کارشناسان دینی و قرآنی دانشگاههای سراسر کشور که در حوزه های مختلف دینی و قرآنی در دانشگاهها فعالیت دارند قدردانی نمود و اظهار امیدواری کرد که اولین نشست تخصصی کارشناسان دینی و قرآنی فتح بابی برای ترویج و جذب مخاطب بیشتر و فعالیتهای متنوع در عرصه دینی و قرآنی دانشگاهیان باشد.
گفتنی است سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور با حضور ۴۵۰ مهمان از دانشگاه ها و موسسات غیرانتفاعی سراسر کشور برگزار و شرکتکنندگان در بخشهای آوایی، معارفی، هنری، ادبی، فناوری و پژوهشی در دانشگاه زنجان حضور داشتند. جشنواره در بخش آوایی با حضور ۱۷۸ نفر و در بخش معارفی باحضور ۱۷۲ نفر برگزار شد. همچنین در سایر بخشهای هنری، ادبی، پژهشی و فناوری پیش از جشنواره به دبیرخانه ارسال و داوری شده بود در مراسم اختتامیه از رتبه های اول تا سوم همه بخش ها تقدیر شد.
همچنین دراین مراسم نماینده ولی فقیه در استان زنجان اظهار کرد: عترت در کنار قرآن به عنوان ثقل اکبر و اهل بیت (ع) به عنوان ثقل اصغر همواره در کنار هم قرار دارند که پیامبر گرامی اسلام به ویژه در سال پایان عمر شریفشان به این امر تاکید داشتند.
آیتالله شیخ علی خاتمی افزود: امروزه یکی از مشکلات جهان اسلام فاصله اندازی بین عترت و قرآن حالا دانسته و نادانسته است در حالی که این دو جدایی ناپذیرند.
وی با اشاره به اینکه قرآن کلام الهی است و اهل بیت (ع) نیز خواستار وحی است؛ تصریح کرد: با این حال برخیها دانسته و نادانسته و از روی غفلت از کنار اهل بیت عبور میکنند و در این زمینه افراط و تفریط میشود.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به تمدن ۸ هزار ساله ایران گفت: قطعاً فرهنگ ایران نیز باید مطابق با فرهنگ ۸ هزار ساله باشد؛ چون نابترین و جذابترین بعد اسلام و قرآن را در کنار اهل بیت (ع) را ایران اسلامی قبول کرده است و در این راستا در طول تاریخ بیش از یک هزار و ۳۰۰ ساله عملاً آن را نشان داده است.
وی با اشاره به اینکه وجود بیش از ۸ هزار امامزاده در ایران اسلامی یک دلیل روشن است که مامن اهل بیت (ع) بوده است؛ تصریح کرد: بسیاری از این امامزادگان نیز به شهادت رسیدهاند و پس از شهادت مردم همان منطقه نیز خود در راه دفاع از امامزادگان به شهادت رسیدهاند.
آیتالله خاتمی در ادامه با اشاره به هجمههای دشمنان با عناوین مختلف افزود: دشمن با همه توان تلاش خود برای ضربه زدن به کشور تلاش کرده است؛ اما دیدبانهای هوشیار و بصیر تاریخ این هشدارها را داشتهاند که امروز هم دیدبان حکیم؛ فرزانه و دلسوز مقام معظم رهبری تذکرات و هشدارها و خطرات لازم را بیان میکنند و این نشان داده است که در طول ۴۰ سال حتی ما قویتر نیز شدهایم.
وی با اشاره به روال تاریخی سپری شده برای تبلیغ دین اسلام تصریح کرد: در زمان پیامبر اکرم (ص)؛ هیچ نوع وسیله ارتباطی از جمله شبکههای مجازی و ماهواره نبود و آن حضرت با کمک سحابه خود به تبلیغ و ترویج دین میپرداختند.
رئیس دانشگاه زنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه زنجان هر ساله برگزاری برنامههای متعددی را شامل کنفرانسهای ملی و بینالمللی را به عهده میگیرد؛ اما برگزاری جشنواره قرآن کریم تفاوتی با آنها دارد و در واقع یک توفیق بزرگ برای دانشگاه محسوب میشود و از این بابت به خود میبالیم.
محسن نجفیان با اشاره به اینکه امروز هرچه داریم از قرآن داریم و آبرو و عزت و هستی ما از قرآن کریم است؛ تصریح کرد: هر قدر در راستای تعمیق و گسترش مفاهیم قرآنی تلاش کنیم؛ وظیفه خودمان را قطعاً به نحو شایسته انجام ندادهایم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاههای زیرپوشش وزارت علوم فعالیت خوبی در حوزه قرآنی دارند؛ گفت: البته سرمایههای عظیمی نیز در اختیار این دانشگاههاست.
رئیس دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه همین رویداد فرهنگی عظیم با گستره ای که دارد؛ یک سرمایه بزرگی برای استان محسوب میشود؛ اضافه کرد: تک تک قاریانی که در این مراسم حضور داشتند؛ در واقع سرمایه بزرگ کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم برگزاری چنین جشنوارههایی به صورت مستمر ادامه داشته و گسترش پیدا کند؛ تصریح کرد: البته این ظرفیت نیز وجود دارد که یک بخش برای اعضای هیآت علمی نیز اجرایی و عملیاتی شود.
نظر شما :