کارگاه دعاوی نقض مالکیت فکری در فضای مجازی و پلاتفرمهای نوین فناوری اطلاعات

کارگاه دعاوی نقض مالکیت فکری در فضای مجازی و پلاتفرمهای نوین فناوری اطلاعات

۲۳ آبان ۱۳۹۷ | ۰۳:۳۰ کد : ۷۳۹۲ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها انجمن ها
تعداد بازدید:۶۱۱
سه شنبه 22 آبان 1397 کارگاه دعاوی نقض مالکیت فکری در فضای مجازی و پلاتفرمهای نوین فناوری اطلاعات با تدریس دکتر غلامرضا رفیعی در سالن دفاع دانشکده حقوق و علوم سیاسی به منظور تشریح جنبه های عملی حقوق مالکیت فکری و ارتباطی که با حقوق ارتباطات و بین الملل دارد برگزار شد.
کارگاه دعاوی نقض مالکیت فکری در فضای مجازی و پلاتفرمهای نوین فناوری اطلاعات

سه شنبه 22 آبان 1397 کارگاه دعاوی نقض مالکیت فکری در فضای مجازی و پلاتفرمهای نوین فناوری اطلاعات با تدریس دکتر غلامرضا رفیعی در سالن دفاع دانشکده حقوق و علوم سیاسی به منظور تشریح جنبه های عملی حقوق مالکیت فکری و ارتباطی که با حقوق ارتباطات و بین الملل دارد برگزار شد.

مهمترین مباحثی که در این نشست مطرح شد و توسط مدرس و دانشجویان به بحث و تبادل نظر قرار گرفت:

- یکی از مسائلی که زیاد به آن توجه نمی شود،بحث تاثیری است که ثبت اختیاری اثر دارد.

- اثر ادبی،هنری به محض ایجاد و خلق مورد حمایت است و نیازی به ثبت ندارد اما در قانون48 و آیین نامه آن بحث ثبت اختیاری اثر پیش بینی شده است.

-مسائل مربوط به ارزیابی و تعیین خسارت.

- در قانون خلا های جدی دارد و کلا بحث دارایی های فکری و ارزیابی هایشان هر چند در سالهای اخیر درموردشان بحث می شود اما در واقع این موضوع همچنان در چالش است زیرا ما معیارهای دقیق و روشنی،حداقل در حقوق داخلی برای ارزیابی این خسارت قانون مشخصی وجود ندارد. یک دلیل مهم که به این مشکل دامن می زند، نبودن سازمان های مدیریت جمعی هستند که این سازمان ها نقش مهمی در حفظ و ترویج حقوق پدید آورندگان دارند.

- باید با معیارهایی که برای ارزش گزاری در دنیا استفاده می شود، آشنا شد و سعی شود از آنها به صورت تلفیقی به کار گرفته شود.

این معیارها عبارتند از:

1-درآمد حاصله از نقض برای ناقض چقدر بوده است.

2-منفعت سلب شده از ذینفع چقدر بوده.

3-هزینه تمام شده ی اثر چقدر بوده است و حتما این سه معیار کافی نیستند بلکه باید به اقتضای ماهیت هر اثر هنری به یک سری مسائل توجه خاص شود.

- از سایر چالش هایی که در دعوای مالکیت فکری با آنها مواجه هستیم، عنصر جهل طرفین نسبت به حق و حقوق خودشان است. ما در دعاوی از هر دو طرف میبینیم که نه صاحب حق نسبت به حقوق خودش اطلاع کافی دارد،نه ناقض می داند که نقض حق یعنی چه...

تعریف نقض و میزان نقض و آن چیزی که قانون گذار به عنوان نقض پیگیری می کند،رکن دیگری است که بسیار اهمیت دارد و نکته ی دیگر قابل توجه این است که خود استفاده کنندگان نیز گاهاً به تصور این که کار فرهنگی می کنند،آثار دیگران را نقض می کنند. نکته ی بعدی تعیین و تشخیص مالک حقوق مادی است.در بعضی آثار مثل آثار سینمایی قانون در تعیین این که چه کسی مالک حقوق مادی است اجمال دارد.گاهی کارگردان مالک است و گاهی نویسنده یا تهیه کننده و...

 

گردآورنده خبر:فاطمه آتش پنجه


نظر شما :