کسب ۶ رتبه برتر در در سی و سومین جشنواره قرآن و عترت کشور

۲۸ آبان ۱۳۹۷ | ۰۳:۳۰ کد : ۷۴۳۱ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها انجمن ها
در سی و سومین جشنواره قرآن و عترت کشور که به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی موفق به کسب ۶ رتبه برتر در این جشنواره شدند.
کسب ۶ رتبه برتر در در سی و سومین جشنواره قرآن و عترت کشور

در این جشنواره ۶ نماینده دانشگاه علامه طباطبایی در جشنواره ملی قرآن و عترت در رقابت با نمایندگان دانشگاههای وزارت علوم و  بهداشت ، علمی کاربردی ، پیام نور و آزاد ۶ مقام برگزیده را کسب نمودند.

رقیه حسنلو رتبه سوم ترتیل

سید حامد حسینی رتبه اول ترتیل

فاطمه بیگدلی رتبه سوم سیره معصومین

فاطمه سادات میرهاشمی رتبه دوم نهج البلاغه

امیر حسین سخنی رتبه دوم ترجمه و تفسیر قرآن

امیر مرزبان رتبه دوم شعر

شایان ذکر است: دانشگاه علامه برای اولین بار این تعداد رتبه را در جشنواره ملی کسب کرده است.

گفتنی است در در سی و سومین جشنواره قرآن و عترت کشور تمامی دانشجویان کشور از وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، دانشگاه آزاداسلامی و سایر دانشگاه‌ها حضور پیدا کردند و پس از برگزاری در سطح منطقه، برگزیدگان آن در دانشگاه‌های زیرمجموعه دو وزارتخانه علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه آزاداسلامی به صورت جداگانه در سطح ملی به رقابت پرداختند. تعداد شرکت‌کنندگان این جشنواره از مرحله دانشگاهی تاکنون ۳۵۰ هزار نفر بود که از این تعداد ۶۴۰ نفر برگزیده به مرحله ملی وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاداسلامی رسیدند که در سطوح مختلف به مرحله نهایی جشنواره قرآن و عترت راه پیدا کردند. این جشنواره در ۶ بخش پژوهشی، فناوری، ادبی، هنری، آوایی و معارفی برگزار شد که در نهایت ۱۱۴ نفر به عنوان برگزیده نهایی معرفی شدند. افرادی که در بخش قرائت، تحقیق و حفظ کل قرآن حائز رتبه‌های برتر در جشنواره ملی قرآن و عترت شوند، به بخش بین‌المللی که هر دو سال یک بار برگزار می‌شود، راه پیدا خواهند کرد.

دکتر غلامرضا غفاری،معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفتمان‌سازی قرآنی در دانشگاه‌ها را یکی از اولویت‌های اصلی وزارت علوم عنوان کرد و گفت: مشارکت حداکثری دانشگاهیان در فعالیت های قرآنی، دغدغه اصلی نظام آموزش عالی کشوراست.

دکتر غفاری با بیان اینکه این جشنواره حاصل کار یکساله مجموعه فرهنگی وزارت علوم و سایر دانشگاه‌ها است، اظهار داشت: این جشنواره یکی از بادوام‌ترین، مستمرترین، پرمخاطب‌ترین و متنوع‌ترین فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها به شمار می‌رود چراکه دغدغه اصلی نظام آموزش عالی کشور در این است که دانشجویان ورود بیشتری برای مشارکت در چنین برنامه‌هایی داشته باشند.

دکتر غفاری با اشاره به حضور ۴ هزار کانون فرهنگی در دانشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: خوشبختانه فعالیت داوطلبانه دانشجویان در کانون‌های قرآنی، دینی و فرهنگی دانشگاه‌ها بسیار قابل توجه است به طوری که ۷۰ درصد کانون‌های فرهنگی کشور در عرصه قرآنی فعال هستند.

وی گفت: در حال حاضر توسعه فضایل قرآنی و فرهنگ دینی در دانشگاه‌ها دغدغه اصلی وزارت علوم به شمار می‌رود چراکه وجود نیروهای فکری قوی از هیات علمی و دانشجو در دانشگاه‌ها ظرفیت قابل اعتنایی برای گرایش و فرهنگ سازی در عرصه فعالیت‌های قرآنی به شمار می‌رود و ما تلاش می‌کنیم تمسک به فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها به روش‌های مختلف اتفاق بیفتد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: آنچه که برای ما اهمیت دارد این است که آموزه‌های قرآنی فقط در سطح نظر و ایده بین دانشجویان باقی نماند، بلکه به نوعی این آموزه‌ها به برنامه‌های عملی در زندگی دانشجویان تبدیل شود.

دکتر غفاری در پایان گفت: باید قدردان تلاش دانشگاه‌های مختلف در مجموعه‌های وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاداسلامی در برگزاری سی‌وسومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین رستمیان رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به مشارکت بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو در این جشنواره اظهار داشت: این جشنواره یکی از گسترده‌ترین فعالیت های دینی و مذهبی در دانشگاه‌ها است که بیشترین مخاطب برای حضور در آن مشارکت می‌کنند و باید برگزاری چنین برنامه‌های پرمخاطبی در دانشگاه‌های کشور رواج بیشتری پیدا کند.
وی ادامه داد: جریان استکبار به دنبال معرفی و شناساندن دانشگاه‌ها به عنوان محل ترویج و ترسیم فرهنگ غرب است، اما آنچه که ما از دانشگاه‌ها می‌بینیم و واقعیت دارد این است که مجموعه دانشگاهی اقبال به قرآن و اهل بیت علیهم السلام در آن بسیار زیاد است در اکثریت جامعه دانشگاهی علاقه و انس به قرآن وجود دارد و انسان‌های معتقد و خداباور هستنتد این فارغ از شکل ظاهری دانشجویان است.

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: این جشنواره قرآنی قله فعالیت دانشجویی است، اما حتماً دامنه وسیع تری دارد که باید به آن برسیم. مجموعه فعالین در حوزه‌های قرآنی در دانشگاه‌ها برآورده از کانون‌های قرآنی است و خواهش من این است که باید عزمی برای جهش فعالیت‌های قرآنی و توسعه آن و طرحی نو برای تنفس دوباره دانشجویان داشته باشیم که آیا این فعالیت‌ها نیاز به باز تعریف و قالب‌های جدید دارد یا خیر حتماً در دوره‌های بعد باید شاهد فعالیت‌های گسترده‌تر و متنوع تری باشیم.

میزبان سی و چهارمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور به میزبانی دانشگاه آزاد برگزار می‌شود.

بخش آوایی (برادران)

۱. مهران ابراهیمی: دانشگاه پیام نور تهران شرق
۲. امیرحسین سخنی: دانشگاه علامه طباطبائی
۳. علی محمدصالحی: دانشگاه صنعتی اصفهان