آغاز به کار یازدهمین جشنواره ملی حرکت در دانشگاه اصفهان
آغاز به کار یازدهمین جشنواره ملی حرکت در دانشگاه اصفهان
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، برگزاری جشنواره ملی حرکت را حلقه اتصال ایده های نو و اندیشه های پویا با بخش صنعت دانست و گفت: این جشنواره به سمت کاربردی کردن نتایج علمی در کشور پیش می رود
دکتر منصور غلامی روز دوشنبه در آیین آغاز به کار یازدهمین جشنواره ملی حرکت در دانشگاه اصفهان اظهار داشت: این جشنواره از ۱۲ سال گذشته در وزارت علوم اجرا می شود و رویداد خوبی است که روز به روز کامل تر می شود.
وزیر علوم با بیان اینکه شروع هر حرکت خوبی از یک جمع کوچک آغاز می شود، تصریح کرد: اگر این مسیر خوب باشد و ادامه کار به نحو مطلوب صورت گیرد اثرات موثرتری خواهد داشت.
وی تشکیل انجمن های علمی در دانشگاه های کشور را با وجود همه مسائل و مسئولیت ها از اقدام های خوب وزارت علوم دانست و اظهار داشت: در هفته پژوهش امسال نیزبخش صنعت و بخش خصوصی که طالب ایده های نو هستند حضور پررنگ تری خواهند داشت.
دکتر غلامی افزود: استقبال چشمگیر دانشجویان، نخبگان و محققان خارجی از یازدهمین دوره جشنواره ملی حرکت نشان دهنده این است که ایران به عنوان کشوری فعال در حوزه علم و فناوری مورد توجه دنیا به خصوص دانشجویان خارجی است.
وی تاکید کرد: همچنین استقبال محققان خارجی از این جشنواره نشان می دهد که آنها به این قبیل رویدادها اطمینان و اعتماد دارند و حاضرند با حضور در آن در کنار دانشجویان ایرانی دستاوردهای علمی خود را ارائه کنند و کشور ما را امن و مطمئن می دانند.
وی افزود: اقبال و حضور تعداد زیاد انجمن های علمی از کشورمان و حضور تعداد قابل توجهی از دانشجویان خارجی در این دوره از جشنواره از بخش های امیدوار کننده و ویژه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: سال های گذشته در هفته پژوهش قراردادهای خوبی از دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشجویان با صنعت و بخش خصوصی داشتیم.
دکترغلامی انجمن های علمی را نمایندگان دانشجویان فعال علمی خواند و تاکید کرد: این جریان انجمن های علمی در جشنواره حرکت ختم نمی شود بلکه آغاز مهمی برای اتصال با جامعه و کاربردی کردن آموخته ها در جهت رفع نیازهای کشور است.
وی نمونه ای از این کاربردها را شکل گیری شرکت های دانش بنیان در کشور دانست و افزود: در زمان حاضر حدود پنج هزار شرکت دانش بنیان در کشوروجود دارد که حدود ۲ هزار شرکت از آنها در حوزه وزارت علوم و در کنار دانشگاه ها و موسسه های آموزشی و پژوهشی فعال هستند.
وزیرعلوم تاکید کرد: بسیاری از این شرکت های دانش بنیان با وجود سابقه اندک، کارهای بسیار مهمی از لحاظ اثرگذاری، اشتغال و سرمایه گذاری انجام داده اند.
وزیر علوم همچنین با تاکید بر اینکه دانشگاه های ما بسیار دیر وارد بحث کاربردی کردن نتایج فعالیت های علمی شدند، گفت: دانشگاه های بزرگ دنیا از نیم قرن گذشته به این بخش وارد شدند اما دانشگاه های ما از ۲۰ سال گذشته این رویکرد را دنبال کردند که البته آثار و نمود آن در این مدت کم قابل توجه است.
دکترغلامی با تاکید بر اینکه فعالیت های پژوهشی از اواخر دهه ۷۰ به شکل انتشار مقاله، اجرای طرح های پژوهشی و ایجاد موسسه های تحقیقاتی در دانشگاه های کشورمان شکل گرفت، افزود: از اواخر دهه ۸۰ نیز به سمت کاربست دانش، تولید فناوری و تشکیل دانش های بنیان وارد شدیم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی در فعالیت این شرکت ها تاثیر دارد، تصریح کرد: با وجود برخی محدودیت ها و مشکلاتی که در مقابل بخش تولیدی و صنعتی وجود دارد توجه و استفاده از فناوری در بین آنها افزایش یافته، و این فرصتی برای دانشگاه ها و جامعه علمی کشورمان برای خدمت و حل مسائل کشور است.
نظر شما :