مجمع عمومی انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی

مجمع عمومی انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی

۲۶ آذر ۱۳۹۷ | ۰۳:۳۰ کد : ۷۷۶۶ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها انجمن ها
تعداد بازدید:۶۶۵
مجمع عمومی انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی ۲۱ آذر 1397 برای تصویب اساس‌نامه انجمن‌های علمی-دانشجوییبا حضور مسئولان معاونت فرهنگی در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد.
مجمع عمومی انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی

مجمع عمومی انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی ۲۱ آذر 1397 برای تصویب اساس‌نامه انجمن‌های علمی-دانشجوییبا حضور مسئولان معاونت فرهنگی در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه دکتر علیرضا امید‌بخش، مدیر امور فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی،  محمدرضا رحمت‌خواه و سمیه جوادی کارشناسان انجمن‌های علمی-‌دانشجویی این دانشگاه و حدود یک‌سوم دبیران و اعضای انجمن‌های علمی-دانشجویی، حضور داشتند.

برخی از دبیران و فعالان انجمن‌های علمی-دانشجویی انتقادهای خود از ساختار انجمن‌های علمی، تشکیل نشدن جلسات شورای اجرایی، عدم حضور منظم اعضای شورای اجرایی در جلسات، مشکلات داخلی انجمن‌های علمی، مشکلات اعضای شورای مرکزی با استادان مشاور انجمن‌ها، برخی موانع اداری دانشگاه برای فعالیت‌های انجمن‌های علمی-دانشجویی، تحریم جشنواره حرکت توسط برخی انجمن‌ها به‌دلیل بودجه کلانی که صرف برگزاری این مراسم می‌شود و دیگر موارد را در این جلسه بیان کردند.

دکتر امیدبخش در نشست «مجمع انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی» بیان کرد: شأن انجمن‌های علمی-دانشجویی وضعیت فعلی نیست که بعد از چند دوره به رفع اختلاف‌نظر در مسائل بدیهی بپردازد. ضمن‌آنکه شأن دانشجویان فعال در این انجمن‌ها بسیار بالاتر از این است که صرفاً به رزومه‌ای که پس از انجام کارها دریافت می‌کنند، بیندیشند.

وی با بیان اینکه به‌دلیل به حد نصاب نرسیدن افراد برای برگزاری این نشست نمی‌توان بر روی محورهای مشخص شده کار کرد، گفت: حداقل دست‌آورد این نشست این است که انجمن‌‌ها خود را نقد کردند و از طریق آسیب‌شناسی و بحث بر روی مشکلات، راهکارهایی ارائه دادند.

وی افزود: باوجود تمام مشکلات خیلی نباید ناامید باشیم و همه‌چیز را سیاه تصور کنیم، زیرا در این وضعیت نیز توانسته‌ایم در جشنواره حرکت مقام کسب کنیم. با اینکه چند انجمن علمی-دانشجویی با این جشنواره قهر کرده بودند و از شرکت در آن خودداری کردند، بازهم دانشگاه علامه طباطبائی با پتانسیلی که برای آن باقی‌مانده بود در این جشنواره شرکت کرد.

ایشان با اشاره به اینکه تعهد و آگاهی به آیین‌نامه انجمن علمی-دانشجویی موجب ترقی‌ آنها و همچنین کم شدن مشکلاتشان می‌شود، اظهار کرد: متأسفانه انجمن‌های علمی-دانشجویی خیلی با آیین‌نامه خود آشنایی ندارند ولی در کانون‌ها وضعیت متفاوت است و آنها به دلیل اینکه به متن آیین‌نامه خود اشراف دارند و به آن عمل می‌کنند، فعالیت‌های پویاتر و منظم‌تری دارند، در این صورت کارشناسان و مدیران نمی‌توانند، سلیقه شخصی خود را اعمال کنند و به‌نوعی با دلایل غیرموجه با برگزاری برنامه‌ها مخالفت کنند.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه وظیفه انجمن‌های علمی-دانشجویی صرفاً انجام فعالیت علمی است و دانشگاه نیاز دارد که این انجمن‌ها برای ارتقای سطح علمی رشته خود بکوشند، بیان کرد: بسیاری از انجمن‌های علمی-دانشجویی نشست‌هایی را درون دانشکده خود برگزار می‌کنند که شاید بسیار مفید باشد اما بازخورد زیادی ندارد و حتی خیلی‌ها از وجود آن مطلع نمی‌شوند، کار علمی نیازمند مشارکت دانشجویان و استادان است و ایجاد این فضای مشارکتی بر عهده انجمن‌های علمی-دانشجویی است.

کارایی بهتر انجمن‌های علمی-دانشجویی در گرو انجام فعالیت‌های جمعی است

وی همچنین بیان کرد: بسیار مهم است که این نکته را در نظر بگیریم که اگر روحیه کار تیمی را افزایش دهیم و کارها را به‌صورت جمعی پیش ببریم، کارایی بهتری داریم.

دکتر امیدبخش با اشاره به توقع برخی از دانشجویان مبنی اینکه در راستای فعالیت در انجمن‌های علمی-دانشجویی روزمه و هویتی جداگانه کسب کنند، گفت: شأن انجمن‌های علمی-دانشجویی وضعیت فعلی نیست که بعد از چند دوره به رفع اختلاف‌نظر در مسائل بدیهی بپردازد و همچنین شأن دانشجویان فعال در این انجمن‌ها بسیار بالاتر از این است که صرفاً به رزومه‌ای که پس از انجام کارها دریافت می‌کنند، بیندیشند.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی در پایان به اهمیت روحیه کار تیمی تأکید کرد و افزود: محیط فعالیت در دانشگاه محیط آزمون‌وخطا و کسب تجربه است و کارکرد انجمن‌های علمی-دانشجویی تقویت روحیه بازسازی و هم‌فکری‌های گروهی است، به‌همین دلیل کناره‌گیری و بی‌میلی نسبت به چنین فعالیت‌هایی به ضرر خود دانشجویان است.

گفتنی است، در این نشست قرار بود اساسنامه انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی در سه مرحله: الف(تصویب اساس‌نامه که براساس آیین‌نامه جدید وزارت علوم برای فعالیت انجمن‌های علمی نوشته‌شده بود، ب) برگزاری کارگاه‌های مهارتی رایگان جهت ارتقای کیفیت انجمن‌های علمی و ج) پرسش و پاسخ با معاون و مدیر فرهنگی، اجرا شود که به دلیل به‌ حدنصاب نرسیدن اعضای اصلی جلسه (دبیران انجمن‌های علمی-دانشجویی) به نشست بعدی موکول شد.

 

به نقل از عطنا


نظر شما :