افتخار میکنیم دانشجویانی داریم که چراغ فرهنگ و انسانیت را در شرایط سخت روشن نگه می دارند
افتخار میکنیم دانشجویانی داریم که چراغ فرهنگ و انسانیت را در شرایط سخت روشن نگه می دارند
سومین جشنواره دروندانشگاهی «رویش»، ویژه کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی یکشنبه، ۵ اسفند ۱۳۹۷ در سالن اجتماعات دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
این جشنواره با حضور اعضای فعال کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در این مراسم دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دکتر نعمتالله ایرانزاده معاون سابق فرهنگی دانشگاه، دکتر حسین سلیمی بجستانی معاون دانشجویی، دکتر علیرضا امید بخش مدیر فرهنگی دانشگاه، دکتر هدی غفاری مدیر برنامه ریزی و نظارت فرهنگی اجتماعی دانشگاه، دکتر مرتضی خورسندی مدیر برنامه و بودجه و برخی از هیئت داوران دومین مرحله جشنواره رویش درون دانشگاهی دانشگاه علامه و کارشناسان وزرات علوم حضور داشتند.
در این مراسم دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ضمن خیر مقدم به حضار گفت: حدود 19 سال پیش زمانی که مسئول معاونت دانشجویی- فرهنگی دانشگاه را که در آن زمان کانون ها و انجمن ها وجود نداشت بر عهده گرفتم، بنده با این مسئولیت رفته بودم که انجمن وکانون ها را به وجود بیاورم، همان زمان کتابی مطالعه می کردم تحت عنوان (فلسفه فرهنگ) که در آن کتاب پرسشی جدی مطرح بود: فرق بین انسان و حیوان در چیست؟ آیا تنها قدرت سخن گفتن انسان است که او را انسان می کند؟
انسان یک حیوان معنا آفرین است و این معنا را در قالب نظام های معنایی و نمادین قرار می دهد، نظام نمادین مثل: زبان، شعر، موسیقی یا هنر های مختلف یا فعالیت های اجتماعی متفاوت، لذا مجموعه این پدیده هارا جمع می کنیم و می شود فرهنگ.
وی افزود: فرهنگ عرصه اصلی تجلی انسانیت انسان ها است،امکان و زمینه بروز انسانیت ما در فعالیت های فرهنگی است. همه حیوانات می خورند، می خوابند، اما تنها انسان است که فعالیت های فرهنگی را می آفریند و در آن زندگی می کند، لذا فعالیت فرهنگی در محیط های اجتماعی مانند دانشگاه ها زمینه بروز انسانیت انسان است و دانشجوهایی که در حوزه فعالیت های فرهنگی فعالیت می کنند، کسانی هستند که این وجه وجوه انسان را زنده نگه می دارند و به نوعی چراغ انسانیت را روشن نگه می دارند. زمانی که جامعه ما با مشکلات شدید مادی و اقتصادی مواجه می شود تمام فلش ها و ذهن ها و نمودارها به سمت برآورده کردن نیازهای اولیه انسانی یعنی همان چیزهایی که به زنده ماندن ما کمک می کند مانند: غذا، پوشاک، خواب، سوخت می رود، در این گونه مواقع زنده نگه داشتن چراغ انسانیت و فرهنگ بسیار سخت است و آن کاری است که شما الان در حال انجام آن هستید.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان بیان داشت: زمان جنگ تحمیلی زمانی که وضعیت اقتصادی ما بسیار بدتر از وضع الان ما بود، عده ای آن چراغ را روشن نگه داشتند،مثلا از کنار تئاتر شهر که عبور می کردیم، در اوج موشک باران و زمانی که در مغازه های چیزی برای خرید نبود چراغ تئاتر روشن بود، در تالار وحدت چراغ موسیقی روشن بود،نمایشگاه های کتاب برگزار می شد و این بود که باعث شد جامعه ایران یک جامعه بادوام باقی بماند و جمع دانشگاهی و جامعه دانشگاهی ما اگر بتوانداین چراغ را در شرایط سختی مانند سالی ک پشت سر گذاشتیم روشن نگه دارد وجهه انسانیت و رسالت فرهنگی خودش را انجام داده است. افتخار می کنیم که دانشجویانی داریم که این چراغ را در شرایط سخت روشن نگه داشتند و باعث افتخار دانشگاه شدند. خیلی از کانون های فرهنگی ما در کشور برند هستند. در فعالیت های دانشجویی و فرهنگی کانون مهدویت در نوع خود کم نظیراست و یا بی نظیر، حتی برخی از برنامه های تلوزیونی از وجود آنها استفاده می کنند،کانون خیریه ی ما شاید در بین دانشگاه های مختلف کم نظیر باشد، حتی در سیستان و بلوچستان که یک کانون پر آوازه است.
کانون پرافتخار کتاب خوانی در جامعه علمی-دانشجویی ما که به شدت به فقر کتابخوانی دچار است و بنده می دانم که این چند جوان چگونه توانسته اند اینقدر فعالیت های موفقی انجام دهند. کانون شعر و ادب،در حالی که در دانشگاه های دیگر کانون شعر و ادب باعث بحران آفرینی برای دانشگاه هستند،بچه های ما که در این زمینه فعالیت می کنند نه تنها بحران ایجاد نکرده اند بلکه باعث افتخار بوده اند و کانون های دیگری که ممکن است من در خاطرم نباشد، واقعا باعث شدند که دانشگاه ما بتواند، در حوزه فعالیت های فرهنگی بدرخشد. در اینجا جا دارد از آقای دکتر ایران زاده که زحمات زیادی در سال گذشته کشیده اند تشکر کنم و خیر مقدم بگویم به آقای دکتر شالچی و از شما بخواهم که از بچه هایی که در این برنامه ها هستند و دراین کانون ها در حد امکان حمایت کنید.
از دیگر برنامه های این مراسم اجرای دوبله همزمان، موسیقی و قدردانی از برگزیده های جشنواره داخلی رویش بود.
برگزیده های کانونهای فرهنگی هنری و اجتماعی و مذهبی در سومین جشنواره داخلی رویش دانشگاه علامه طباطبائی
در حوزه مذهبی: کانون برتر قرآن و عترت
کانون شایسته تقدیر : کانون مهدویت
حوزه فرهنگ و اندیشه: کانون کتاب و کتابخوانی
حوزه اجتماعی: کانون برتر: ایرانشناسی و گردشگری
کانون شایسته تقدیر: فرهنگی خیریه
حوزه هنری- ادبی: کانون برتر: موسیقی
کانون شایسته تقدیر: فیلم و عکس
کانون برگزیده دانشگاه: موسیقی
نظر شما :