معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: همایش اربعین با هدف گسترش نگاه علمی به پدیده اربعین برگزار می‌شود

۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | ۰۴:۳۰ کد : ۹۱۰۸ اخبار فرهنگی اطلاعیه ها
تعداد بازدید:۳۲۱
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: همایش علمی بین المللی اربعین با هدف گسترش نگاه علمی به پدیده اربعین در راستای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: همایش اربعین با هدف گسترش نگاه علمی به پدیده اربعین برگزار می‌شود

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: همایش علمی بین المللی اربعین با هدف گسترش نگاه علمی به پدیده اربعین در راستای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار خواهد شد.

دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش مؤثر دانشگاه‌ها در فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه اظهار داشت: همایش علمی بین المللی اربعین با هدف گسترش نگاه علمی به پدیده اربعین، بسط فرهنگ دینی به ویژه فرهنگ حسینی با تأکید بر اربعین و همگرایی جهانی و راه کار‌های وصول به آن از طریق گسترش فرهنگ اربعین، در راستای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه با همکاری ستاد مرکزی اربعین و به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار خواهد شد.

رئیس کمیته علمی همایش بین المللی اربعین افزود: این همایش در چهار بُعد اصلی شامل ، بُعد کلامی و فقهی اربعین ، بُعد فرهنگی، تربیتی و رسانه‌ای اربعین ، بُعد جامعه شناختی و روانشناختی اربعین و ، زائران و میزبان اربعین در آستانه گردهمایی عظیم اربعین به طور همزمان در دو کشور ایران و عراق برگزار خواهد شد.

غفاری ابراز امیدواری کرد این همایش زمینه را برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر گردهمایی عظیم اربعین فراهم آورده و به استغنای علمی این حرکت بی نظیر کمک نماید.

وی با اشاره به مقالات ارسال شده به دبیرخانه گفت: با وجود محدودیت زمانی در برگزاری این همایش از زمان اعلام فراخوان تا کنون مقالات متعددی به دبیرخانه رسیده است.لازم به ذکر است، پژوهشگران علاقه‌مند به ارسال مقاله در «بُعد کلامی و فقهی اربعین» می‌توانند در موضوعات «اربعین، امامت و ولایت»، «آداب و سنن اربعین از منظر فقه»، «اربعین و امر به معروف و نهی از منکر»، «مبانی کلامی نهضت عاشورا از منظر مذاهب اسلامی» و در «بُعد فرهنگی، تربیتی و رسانه‌ای اربعین» نیز در موضوعات «اربعین، رسانه، ارتباطات و فضای مجازی»، «میراث معنوی اربعین»، «مردم‌شناسی فرهنگی»، «آثار تربیتی در فرهنگ اربعین»، «اربعین و فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی»، «زیارت، فرهنگ زیست جمعی و تکریم زائر»، «زیارت و تکریم و محافظت از محیط زیست»، «چالش‌های فرهنگی اربعین»، «اربعین و عملکرد رسانه‌های جهانی»، «اربعین و گردشگری مذهبی» و «اربعین و مباحث اقتصادی» مقاله تهیه و ارسال کنند.

همچنین در «بُعد جامعه‌شناختی و روانشناختی اربعین» نیز موضوعات «اربعین و مشارکت مردمی»، «اربعین و تولید و ارتقای سرمایه اجتماعی»، «حضور و نقش اجتماعی خانواده، زنان، کودکان و نوجوانان در اربعین»، «اربعین و پیوند‌های فرهنگی و عاطفی اقوام و ملت‌ها»، «چالش‌های اجتماعی اربعین»، «اربعین و اقلیت‌ها و مباحث حقوق بشری»، «اربعین، آینده پژوهشی و مطالعات آرمان شهری» و «اربعین از منظر فلسفه علوم اجتماعی» اعلام فراخوان شده و از «بُعد زائران و میزبانان اربعین» نیز موضوعات «آداب و رفتار زائر»، «سفر اربعین و الزامات آن»، «تعامل زائر و میزبان اربعین» و «میزبانی زائران اربعین» برای دریافت مقاله اعلام شده است.

گفتنی است، همایش بین‌المللی اربعین به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی در روز‌های دوشنبه هشتم مهرماه (اول صفر ۱۴۴۱) سال جاری در تهران و یکشنبه ۱۴ مهرماه (هفتم صفر ۱۴۴۱) سال جاری در کربلا برگزار خواهد شد. پژوهشگران تا ۳۱ تیرماه سال جاری، فرصت دارند چکیده مقاله‌های خود را در ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه و مقاله کامل خود را تا ۳۱ مردادماه سال جاری، به دبیرخانه همایش ارسال کنند.


نظر شما :