پیام‌های فرهنگی در قالب هنر به دانشجویان منتقل شود

۱۵ تیر ۱۳۹۸ | ۰۴:۳۰ کد : ۹۲۵۱ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۲۸۲
معاون فرهنگی دانشگاه علامه در گفت و گو با ایرنا؛ پیام‌های فرهنگی در قالب هنر به دانشجویان منتقل شود. معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از راه‌های مناسب برای انتقال پیام‌های فرهنگی به دانشجویان بهره‌گیری از عرصه هنر و به ویژه تئاتر البته با رعایت شکل استاندارد آن است.
پیام‌های فرهنگی در قالب هنر به دانشجویان منتقل شود

معاون فرهنگی دانشگاه علامه در گفت و گو با ایرنا؛ پیام‌های فرهنگی در قالب هنر به دانشجویان منتقل شود. معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از راه‌های مناسب برای انتقال پیام‌های فرهنگی به دانشجویان بهره‌گیری از عرصه هنر و به ویژه تئاتر البته با رعایت شکل استاندارد آن است.

«وحید شالچی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش اظهار داشت: اکثر فعالیت های فرهنگی به صورت منفعلانه، مناسبتی و تکراری اجرا می شود و تا زمانی که دانشگاه گرفتار چنین آسیب هایی است نمی تواند تاثیر مثبتی بر فضای فرهنگی دانشگاه و کشور داشته باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه ها با دو سطح از پدیده فرهنگی رو به رو هستند، اظهار کرد: چالش های فرهنگ عمومی مثل بحران هویت که در عرصه عمومی کشور وجود دارد و در دانشگاه نیز کم و بیش با آن رو به رو هستیم.

وی ادامه داد: مسائل فراوانی در عرصه فرهنگ کار آفرینی و یا هویت ملی وجود دارد به عنوان مثال در ایران میل به تحصیل وجود دارد اما معطوف به اخذ مدرک است و به تولید علم، خلق ثروت، حل مسائل اساسی مردم و کاهش مشکلات اجتماعی منتهی نمی شود.

شالچی با اشاره به چالش های فرهنگی در دانشگاه، تصریح کرد: اکثر فوق برنامه های دانشگاه توسط تشکل ها و تعداد کمی از آنها توسط حوزه های ستادی برگزار می شود. در هر دو بخش به گستردگی وتنوع مخاطب که طیف متنوعی از لحاظ سلایق و گفتمان هستند، توجهی نمی شود و تمرکز زیادی بر طیف عظیم مخاطبان وجود ندارد و برنامه ها تمامیت جامعه دانشگاهی را پوشش نمی دهد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: در دانشگاه ها کار فرهنگی را تنها در محتوا می بینیم و تنها به محتوای خوب بسنده می کنیم در حالی که در فعالیت های فرهنگی محتوا و شکل به یک اندازه اهمیت دارند. به عنوان مثال تبلیغ معنویت با شکل فرهنگی مناسب تاثیر گذارتر است.

شالچی در ادامه اضافه کرد: بسیاری از متولیان فرهنگ تمرکز خود را به گفتن حرف های مثبت معطوف می کنند اما به اینکه تا چه میزان شیوه گفتن و شکل بیان نیز صحیح است، توجهی نشده است.

معاون فرهنگی دانشگاه علامه با بیان اینکه عمده کارهای فرهنگی برای تاثیر گذاری باید فرم هنری داشته باشد، گفت: با وجود اینکه بخش بزرگی از مخاطبان به هنر علاقه مند هستند دانشگاه ها در این زمینه مشکل جدی دارند در حالی که می توانیم از این ابزار و فرم استفاده بهینه کنیم.

شالچی عنوان کرد: نیاز است دانشگاهیان مخاطبان را به صورت گسترده جذب و ارزش های فرهنگی را تقویت کنند همچنین توجه به ارزش های آکادمیک که در چارچوب فعالیت های دانشگاه مثل ترویج کتاب خوانی است، اهمیت دارد. دانشگاه موفق تنها به ترویج دانش نمی پردازد بلکه فارغ التحصیلان آن باید پس از چهار سال کتاب خوان، فرهیخته و متعهد به اجتماع باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه اظهار کرد: اگر افق های فوق را برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در نظر بگیریم فعالیت ها موثر و بخشی از جامعه نیز با دانشگاه هماهنگ می شود.

 

منازعات سیاسی مانع فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها

وی تصریح کرد: به طور کلی آزادی های درج شده در قانون اساسی در تمامی سطوح محقق نشده است اما در همین سطح کنونی نیز می توان بسیاری از کارهای فرهنگی را به صورت موثر انجام داد.

شالچی با اشاره به چالش دیگر فعالیت های فرهنگی، تصریح کرد: کار فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه به ساحت سیاست تغییر داده شده است و منازعات سیاسی به عنوان مانعی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: فعالیت های سیاسی بخش محدودی از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را شامل می شود. اما به طور کلی نگاه به فعالیت های فرهنگی سیاسی است. هر دو طیف سیاسی کشور مسائلی که باید در خارج دانشگاه به آنها پرداخته شود را به داخل دانشگاه می آورند، در حالی که ماهیت دانشگاه جای منازعات سیاسی نیست.

شالچی اظهار کرد: در شرایط فعلی می توان بسیاری از اهداف را با استفاده از تشکل های دانشجویی پیش برد اما مسئولان دانشگاه ها از این ظرفیت بالقوه استفاده نمی کنند.

 

رویکرد فعالیت‌های فرهنگی محدودکننده نباشد

وی در ادامه با اشاره به راهکار رفع چالش ها عنوان کرد: نیاز است رویکرد به حوزه اجتماعی و فرهنگی تغییر کند و محدودیت کننده نباشد. همچنین مسئولان در کنار دانشجویان و در مشارکت با آنها در عرصه های مختلف حضور پیدا کنند.

شالچی تصریح کرد: افراد بسیاری به عرصه های فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا می کنند که ظرفیت های واقعی مشاهده نمی شود و به ظرفیت هایی مثل جامعه میلیونی دانشگاهی، هنرمند، میراث فرهنگی ملی و منطقه ای توجهی نمی شود.

وی با بیان اینکه حاصل بی اعتنایی به ذخایر هنری و فرهنگی، شکست است، اظهار کرد: نیاز است به این ذخایر توجه شود و از تجربیات بین المللی نیز بهره ببریم. همچنین اهالی فرهنگ و هنر در کارهای دانشگاه ها مشارکت کنند.

معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ظرفیت بالای دانشجویان، گفت: دانشجویان صرفاً شنونده نیستند و باید در برنامه ریزی ها، نحوه اجرا، ارزیابی فعالیت ها و تصمیم گیری ها شرکت کنند در این شرایط ظرفیت بالایی از استعدادها آزاد می شود که اهداف را محقق می کند.


نظر شما :