دومین شماره از دوره جدید فصلنامه علمی دانشجویی "اکوپریمیوم" به صاحب امتیازی انجمن علمی دانشجویی بیمه اکو دانشگاه علامه طباطبائی منتشر شد.

۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۸ کد : ۱۵۷۱۹ نشریات

مدیریت ریسک یک رشته‌ی مدیریتی است که هدف آن حفاظت از دارایی‌ها و سود یک سازمان از طریق کاهش احتمال بروز زیان، قبل از وقوع آن و تأمین مالی مواجهه‌ی احتمالی با زیان‌های فاجعه آمیز مانند حوادث طبیعی، خطای انسانی ایا احکام صادر شده توسط دادگاه، از طریق بیمه و دیگر روش‌ها است. در عمل، این فرایند شامل مراحلی منطقی است: شناسایی ریسک یا اکسپوژر؛ اندازه‌گیری و ارزیابی اکسپوژر‌های شناسایی شده؛ کنترل اکسپوژر‌ها از طریق حذف و یا کاهش؛ و تأمین مالی اکسپوژر‌های باقیمانده. با انجام فرایند ذکر شده، یک سازمان به هنگام بروز زیانی بزرگ می‌تواند بدون مشکل شدید مربوط به ثبات مالی، به فعالیت خود ادامه دهد.
شرکت بیمه آلمانی آلیانز در شماره دهم از نشریه‌ی Allianz Risk Barometer خود، 10 ریسک مهم و عمده‌ای که در سال ۲۰۲۱ صنعت بیمه را تحت تأثیر قرار می‌دهند را منتشر کرده است. این ریسک‌ها که پس از نظرسنجی از ۲, ۷۶۹ متخصص مدیریت ریسک از ۹۲ کشور گزینش و اولویت بندی شده‌اند، به ترتیب شامل (1) وقفه در کسب‌و‌کار، (2) شیوع پاندمی، (3) حوادث سایبری، (4) توسعه‌ی بازار، (5) تغییر در قوانین و مقررات، (6) حوادث طبیعی فاجعه‌آمیز، (7) آتش سوزی و انفجار، (8) توسعه‌ی اقتصاد کلان، (9) تغییرات اقلیمی و (10) ریسک‌های سیاسی و خشونت می‌شوند.
اهمیت فزایندهی مدیریت ریسک در بنگاه‌ها و خصوصاً شرکت‌های بیمه، لزوم پرداختن به این موضوع را همواره یادآور می‌شود. از طرفی دیگر، توجه به مهم‌‌ترین ریسک‌های سال جدید و بررسی آن‌ها، موضوعی است که اهمیت آن کاملاً آشکار است. با توجه به این موارد، محور اصلی شماره دوم از دوره‌ی جدید فصلنامه‌ی اکو پریمیوم پیرامون این دو موضوع در نظر گرفته شده است. در این شماره، مقالات نگاشته شده توسط دانشجویان و دانش‌آموختگان مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو در خصوص "مدیریت ریسک و مهم‌ترین ریسکهای بیمه‌پذیر سال جدید" را می‌خوانید.

برای دریافت دومین شماره از دوره جدید فصلنامه علمی دانشجویی "اکوپریمیوم" اینجا را کلیک نمایید.